Zuyderland zoekt een

Projectmanager Digitale Zorgtransformatie Transmuraal (24 upw, locatie Sittard-Geleen)

Dienstverband

24 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Ben jij de workstreamlead die de volgende stappen in digitalisering binnen de regio Zuid-Limburg mogelijk gaat maken? Die organisaties met elkaar weet te verbinden, weet hoe digitalisering meer dan technologie is en juist verandering in proces en denken vereist, en die resultaat kan leveren in een complexe, continue veranderende omgeving. Lees dan snel verder!

Jouw nieuwe baan

Als projectmanager ben jij onderdeel van het programma Digitale Zorgtransformatie binnen Zuyderland Medisch Centrum. Het programma heeft in het afgelopen jaar grote stappen gezet in het realiseren van digitale zorg binnen het ziekenhuis, en zal nu actief leidinggeven aan de uitwerking van digitalisering in de regio Zuid-Limburg. Als projectmanager werk jij samen met andere programmaleden om de huidige interne werkwijze door te ontwikkelen naar concrete projecten in de regio. In samenwerking met de regiopartners zijn reeds een aantal kansrijke initiatieven geïdentificeerd die bij zullen dragen aan de beoogde regionale digitale transformatie. Denk hierbij aan het ontwikkelen van digitale zorgprocessen, telemonitoring, het vinden van de optimale manier om burgers en medewerkers te ondersteunen bij de inzet van digitale middelen, en het verminderen van administratieve druk door inzet van nieuwe technologieën.

Als projectmanager weet jij als geen ander mensen met elkaar te verbinden. Je hebt begrip voor de effecten van digitalisering op burgers en zorgverleners als ook de organisatie eromheen. Je kent de regio Zuid-Limburg en weet je partners te vinden, maar weet ook je weg te vinden in de interne programma organisatie. Je weet complexe vraagstukken op alle niveaus in de organisatie te beleggen en mensen hierin mee te nemen.

Je hebt ruime ervaring in projectmanagement en bij voorkeur ervaring in de zorg. Je bent proactief, zelfstandig en goed in het overzien van verschillende afhankelijkheden en belangen. Spreekt deze rol je aan en vind je het leuk om dit samen in een dynamisch team te doen? Dan ben jij de aangewezen collega voor ons team!

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde opleiding op academisch niveau (bijvoorbeeld gezondheidswetenschappen of technische bedrijfskunde), aangevuld met cursussen op het gebied van digitalisering van zorg.
 • Minimaal 6 jaar relevante werkervaring, ervaring met projectmanagement en veranderingsprocessen en kennis van de gezondheidszorg.
 • Deskundig en ervaren met complexe samenwerkingsorganisaties en met verandertrajecten op terrein van digitalisering.
 • Affiniteit met technologie en de mogelijkheden en onmogelijkheden van digitale zorgapplicaties.
 • competentie om organisaties en mensen te verbinden. Dit is met name van belang bij de coördinatie en de omgang met alle stakeholders binnen het project.
 • Je bent in staat snel te schakelen tussen meerdere complexe projecten die je leidt en overziet de situatie vanuit een breed perspectief.
 • Je bent organisatiesensitief.

Wat krijg je van ons?

 • Een contract voor de duur van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging. De functie is onderdeel van het meerjaren programma Digitale Zorgtransformatie.
 • Een werkweek van gemiddeld 24 uur, waarbij de werkdagen in overleg bespreekbaar zijn.
 • Een bruto maandsalaris in FWG 65 van € 4.244, - tot € 6.396, - bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De inschaling is afhankelijk van jouw relevante werkervaring.
 • Per juni 2024 is er een CAO geregelde salarisverhoging van 5%.
 • Een aantrekkelijke vakantietoeslag (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%), Cao Ziekenhuizen.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
 • Collectieve korting op een aanvullende ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON.
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Loyalis).
 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken. Jouw thuiswerkplek wordt ingericht. Je ontvangt een vergoeding van 2 euro netto per thuiswerkdag.
 • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.

Welkom in het team

Het programma Digitale Zorgtransformatie is een ambitieus programma dat zich richt op het optimaliseren van de zorgprocessen door middel van digitalisering. We spelen een leidende rol in het behalen van de doelstellingen van Zuyderland bij het bieden van de juiste zorg op de juiste plek.

‘Met een verfrissende blik en aandacht voor anderen staan wij samen voor de beste digitale zorg in de regio.’

Meer weten?

Wil je meer informatie of heb je nog enkele vragen? Neem dan gerust contact op met Kristy Naus, Programma Manager Digitale Zorgtransformatie via 06- 23910032. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Audrey Roumans (recruiter), via au.roumans@zuyderland.nl.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.