Koraal zoekt een

Projectmanager ICT m/v

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Koraal zoekt voor de Interne Dienstverlening in Sittard een Projectmanager ICT (36 u/w). Als projectmanager ICT weet je van aanpakken en laat je projecten van initiatie tot en met nazorg soepel verlopen. Door middel van veelzijdige projecten optimaliseer je en digitaliseer je processen binnen Koraal. Met je kennis en ervaring draag je bij aan de ontwikkeling van de projectmanagementfunctie bij Koraal.

Over het team

Je vervult je functie vanuit het team Staf ICT. Dit team is binnen Koraal verantwoordelijk voor beleidsadvisering, architectuur, informatieveiligheid en projectmanagement op het gebied van ICT. Het team is sterk business-georiënteerd en heeft te maken met alle onderdelen van het bedrijf. Bij Koraal bieden wij zowel zorg als onderwijs en arbeid om cliënten en leerlingen altijd die ondersteuning te bieden die zij op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. We doen dat vanuit onze eigen instellingen en scholen in Limburg en Noord-Brabant met alle disciplines die daarbij horen. Als projectmanager ICT stuur je uitdagende projecten aan op het snijvlak van ICT, organisatieprocessen en medewerkers.Wat ga je doen?

Afhankelijk van het project, stel je in overleg met de interne klant en met de input van de informatieanalist ICT (je directe collega) een projectplan op. Je richt zelfstandig de organisatie van het project in en stuurt de projectmedewerkers aan. Je zorgt ervoor dat de gestelde projectdoelstellingen binnen de randvoorwaarden, zoals budget, kwaliteit, planning, organisatie en communicatie, worden gerealiseerd. Mocht de haalbaarheid in het geding komen, dan stel je tijdig de interne organisatie op de hoogte, zodat er passende maatregelen getroffen kunnen worden.

Waar nodig ben je ook een gesprekspartner voor management en directie. De projecten hebben impact op de organisatie en op een juiste manier hierover in gesprek gaan, is een voorwaarde voor succes. Door jouw werkervaring als projectmanager weet jij als geen ander aan welke knoppen er gedraaid dient te worden en op welk moment in het project.

Tijdens het hele proces beheers je de haalbaarheid van het project, signaleer je mogelijke knelpunten en meld je deze bij de betrokken personen. Je hebt dagelijks contact met zowel projectmedewerkers als directe ICT-collega's en de opdrachtgever met als doel het project in goede banen te leiden. Je toont leiderschap tijdens het project en weet projectmedewerkers te motiveren.

Over Koraal

Koraal biedt hoog specialistische gezondheidszorg en speciaal onderwijs in Limburg en Brabant. Vanuit ambitie en betrokkenheid geven 4000 medewerkers, studenten en stagiaires inhoud aan de toekomst van jeugdigen, jong volwassenen en volwassenen met een lichamelijke en geestelijke beperking. Jeugdzorg, Speciaal Onderwijs, Arbeid en Gehandicaptenzorg zijn de vier kerntaken van Koraal. De ambitie is integrale zorg, onderwijs en arbeid te bieden en daarmee leerlingen en (jong)

volwassenen een zo normaal als mogelijk leven te kunnen laten leiden. Koraal wil excelleren in haar dienstverlening en is er voor de meest complexe en specialistische zorg en ontwikkelvragen.

Wil je meer weten over Koraal? Kijk dan op www.koraal.nl .Wat biedt Koraal?

Vanuit ons hoofdkantoor in Sittard werk je in een team van 7 collega's er hard aan om de wensen van gebruikers - via het realiseren van een gevarieerd projectportfolio - te vertalen naar werkbare softwareoplossingen in de praktijk. Bij Koraal zijn de lijnen kort, is de werksfeer goed en begrijpen wij dat onze medewerkers het verschil maken. En daarom krijg je van ons:

 • Een super gemotiveerd team, dat er samen met alle andere ICT-collega's voor gaat;
 • De mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en ontplooien;
 • Een arbeidsovereenkomst voor, vooralsnog, voor de duur van twee jaar. Afhankelijk van de organisatieontwikkelingen en uiteraard geschiktheid voor de functie, zijn er na één jaar mogelijkheden tot een vaste aanstelling;
 • Inschaling vindt plaats in functiegroep 60 (maximaal € 4652,00 bij een fulltime dienstverband), afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gehandicaptenzorg, met o.a. een goede pensioenregeling, een eindejaarsuitkering (8,33%) en meerkeuze arbeidsvoorwaarden/werkkostenregeling;
 • De standplaats is Sittard, je bent echter bereid om naar andere werklocaties te reizen indien de werkzaamheden dat vragen.


Wat vragen we van jou?

Wij zijn Koraal. En wie ben jij? Heb jij eigenschappen die passen bij ons én bij de vacature projectmanager ICT, zoals jouw communicatieve vaardigheden en proactieve houding? Ook heb je in huis:

 • Een afgeronde relevante bachelor of master opleiding;
 • Minimaal 2 tot 5 jaar werkervaring als projectmanager ICT (Prince2, Agile, Scrum);
 • Bewezen affiniteit met ICT, informatiemanagement en het optimaliseren van processen (BPM, Lean);
 • Ervaring met de overdracht van projecten naar beheer (ITIL);
 • Kennis van projectplanning-tools.
Daarnaast heb je affiniteit met de sectoren zorg en onderwijs en sta je stevig in je schoenen. Je werkt zelfstandig en bent goed in plannen en organiseren. Als projectmanager kun je omgaan met veel vrijheid in je functie. Je bent klantvriendelijk, enthousiast en in staat om op verschillende niveaus te communiceren. Je bent een teamplayer die het leuk vindt om mensen te motiveren en waar nodig te overtuigen.

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie bel je tot 25 juli met Roy Koninkx (Manager ICT) op telefoonnummer 06 - 5186 1942. In de periode van 27 juli tot 15 augustus bel je met Guido Jente (informatieanalist) op telefoonnummer 06 - 634381284.

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Er wordt gelijktijdig in- en extern voor de invulling van deze vacature geworven. Interne kandidaten hebben, bij gelijke geschiktheid, voorrang op externe kandidaten.

Voor het werken bij Koraal is een Verklaring Omtrent Gedrag een vereiste.

Reageren op de vacature van projectmanager ICT?

Heb je interesse in de functie en voldoe je aan de profieleisen, dan nodigen wij je van harte uit te reageren vóór uiterlijk 16 augustus 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.