Ciro zoekt een

Promovendus / Promovenda / PhD-Student

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Horn

Werkvelden

Overige

Bij Ciro worden patiënten behandeld met complex chronisch orgaanfalen zoals COPD, hartfalen en slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen. In Ciro zien we de patiënt als specialist van zijn eigen leven. We betrekken patiënten nadrukkelijk bij hun behandeling zodat zij meer regie krijgen. Behalve behandelcentrum is Ciro ook een kenniscentrum. Door kennis te ontwikkelen, te delen én te blijven innoveren, wil Ciro de beste zorg bieden.

Project omschrijving

Bij Ciro draait het om de patiënt. Met vragenlijsten betrekken we patiënten bij de zorg. Door het beantwoorden van vragen geeft een patiënt een eigen oordeel over zijn gezondheid en kwaliteit van leven. PROMs meten de ervaren gezondheid en kwaliteit van leven van patiënten en worden vaak verzameld met herhaalde metingen (om het verloop in de tijd te kunnen zien). PREMs zijn vragenlijsten die vooral over het zorgproces gaan en hoe patiënten dat ervaren. In dit onderzoek zal de toegevoegde waarde van PROMS en PREMS worden bestudeerd bij de behandeling van patiënten met een chronische longziekte. Zo verkrijgen we beter inzicht in de effecten van onze behandeling en zorg (de opbrengst of ‘waarde’ van zorg) vanuit het perspectief van patiënten. We weten dat de sociale context een belangrijke rol speelt en willen ook naasten betrekken bij dit onderzoek.

Wat ga je doen?

 • Je draagt zorg voor de opzet en goedkeuring van het onderzoeksprotocol.
 • Je regelt de logistiek van het onderzoek binnen de organisatie.
 • Je bewaakt de voortgang van het onderzoek.
 • Je verzamelt en verwerkt gegevens conform de geldende wet- en regelgeving.
 • Je analyseert reeds verzamelde data.
 • Je publiceert de resultaten van het onderzoek in Engelstalige wetenschappelijke tijdschriften.
 • Je leest, beoordeelt en bespreekt literatuur op dit aandachtsgebied.
 • Je rapporteert de uitkomsten van het onderzoek op (inter)nationale congressen, bijv. in de vorm van een poster of lezing.

Dit doe je allemaal niet alleen, maar samen met het onderzoeksteam. Je wordt hierbij begeleid door ervaren onderzoekers.

Naar wie zijn wij op zoek?

 • Je bent in het bezit van een afgeronde Universitaire (Master) opleiding gezondheidswetenschappen, geneeskunde, bewegingswetenschappen, fysiotherapiewetenschappen, biomedische wetenschappen, revalidatiewetenschappen of een andere relevante opleiding.
 • Je hebt een groot organiserend vermogen, bent nauwkeurig, zelfstandig, communicatief en bent flexibel.
 • Je werkt graag in een leergierige en gezellige werkomgeving.
 • Je bent proactief en beschikt over doorzettingsvermogen.
 • Je bent representatief en integer.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal.
 • Je hebt affiniteit met patiënten met chronische longziekten en hun naasten en beschikt over empathisch vermogen in het contact met patiënten en hun naasten.
 • Je herkent jezelf in onze kernwaarden die de basis vormen van onze Ciro-cultuur: kennis en inzicht, durf anders en oog voor detail.

Wat kun je van ons verwachten?

Ciro is een informele en dynamische organisatie die weinig hiërarchie kent. We zijn een lerende organisatie die dicht bij de patiënt staat om gezamenlijk tot het beste resultaat te komen. We doen ons best ervoor te zorgen dat je je als zorgprofessional kunt blijven ontwikkelen en ambities kunt waarmaken. Onze organisatie ligt in een bosrijke omgeving, waar je tijdens de pauze even heerlijk kunt wandelen. Je auto parkeer je gratis voor de deur. Hybride werken hoort tot de mogelijkheden mits de werkzaamheden het toelaten.

Een Promovendus bij Ciro ontvangt een salaris in FWG  55  (maximaal € 4.391,-- bruto per maand, op basis van 36 uur per week). Wij hanteren de Cao Ziekenhuizen en de (secundaire) arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld. Je werkt in een enthousiast en behulpzaam team van onderzoekers, die allemaal bezig zijn met hun eigen onderzoeksproject. Je kunt rekenen op deskundige en betrokken begeleiding bij je promotieonderzoek. Het betreft een dienstverband van tijdelijke aard, initieel voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren wordt de aanstelling verlengd.

Enthousiast?

Spreekt de functie je aan, maar heb je nog inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Prof. dr. Martijn Spruit, (martijnspruit@ciro-horn.nl).  Heb je arbeidsvoorwaardelijke vragen, stel deze dan aan Ankie Nelissen van de afdeling HR. Je kunt hen bereiken via 0475-587 600.

Wil je solliciteren? Stuur je motivatiebrief en CV dan naar solliciteren@ciro-horn.nl.

Sluitingsdatum: 1 april 2023.