PGZ zoekt een

Psychiater

Dienstverband

8-16 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Nederweert

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg

Wij zoeken een (ervaren) Psychiater voor 8 tot 16 uur voor onze Behandelteams Kind en Jeugd in Nederweert!

Wat ga je doen?
Je komt te werken in een enthousiast en gedreven team met (afhankelijk van de locatie) een collega-psychiater, GZ-psychologen, psychotherapeuten, PIOG's, orthopedagogen, psychologen, systeemtherapeut en intensief gezinsbehandelaren. Beide locaties zijn kleinschalige ggz instellingen. Binnen de teams is sprake van een mix van senior en junior behandelaren. We werken multidisciplinair, waardoor er vrijwel altijd naast jou een collega betrokken is voor de psychologische behandeling (waaronder (groepsgewijze) psycho-educatie, CGT, systeemtherapie, SFT, ouderbegeleiding, EMDR, sensorimotor psychotherapy en ACT). Het regiebehandelaarschap is (voornamelijk) belegd bij de GZ-psychologen/psychotherapeuten, waardoor de psychiater binnen PGZ zich vooral kan focussen op psychiatrische onderzoeken en (farmacotherapeutische) behandeling.

Je gaat veel cliënten met (het vermoeden van) een autisme spectrum stoornis zien. Door de variatie binnen zowel het spectrum, als in leeftijd als in comorbiditeit, wordt er veel afwisseling ervaren. De bijkomende problematiek betreft o.a. bredere ontwikkelingsproblematiek, angst-, stemmings- en psychotrauma gerelateerde stoornissen en secundaire persoonlijkheidsproblematiek. Contra-indicaties zijn o.a. een hoge crisisgevoeligheid en primaire persoonlijkheidsproblematiek. Uiteraard rapporteren we al onze bevindingen zorgvuldig in het elektronisch cliëntendossier. We gaan ervan uit dat je alert bent op interne en externe ontwikkelingen binnen het werkveld en waar nodig word je hierin ondersteund d.m.v. scholing. Met jouw medisch specialistische kennis leveren de bevindingen van jouw psychiatrisch onderzoek een belangrijke bijdrage aan de diagnostische puzzel en het behandelplan. Het diagnostisch beeld en beleid worden gezamenlijk met het team in ons wekelijks MDO waar jij deel van uitmaakt besproken. Je bent een belangrijke sparringpartner voor de collega-behandelaren, zeker in geval van complexere en crisogene casuïstiek. Bij het gezamenlijk bereiken van de behandeldoelen hebben we binnen PGZ veel oog voor het betrekken van het netwerk. We onderhouden korte lijnen met onze interne afdelingen gespecialiseerde ambulante begeleiding en wonen, die soms ook consultatief een beroep op het behandelteam doen. De landelijke richtlijnen vormen de basis van ons werk, waarbij we maatwerk, cliëntgerichtheid, stepped-care behandelen en shared decision making hoog in het vaandel hebben staan. Als psychiater heb je een signalerende rol in het verbeteren van de kwaliteit binnen de eigen en aangrenzende zorgonderdelen. Betrokkenheid, gezamenlijke verantwoordelijkheid, open communicatie, ontwikkelingsgerichtheid en plezier zijn kernwaarden in onze teams, die jou van harte verwelkomen wanneer je enthousiast wordt van voorgaande!

Waar ga je werken?
Je komt te werken in het team kind en jeugd in Nederweert.

Wie zijn wij?
PGZ is dé specialist in autisme in de regio Limburg en Noord-Brabant. Wij zijn gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met (een vorm?van) autisme en comorbide problematiek. Dat doen we al heel lang, met hart voor alles wat hierbij komt kijken. De dynamiek van PGZ weerspiegelt de groei en evolutie die de organisatie heeft doorgemaakt. Met ongeveer 220 collega’s zijn wij een hecht team met een gedeelde passie voor autismezorg en welzijn.

Wat bieden wij?
Een zelfstandige uitdagende baan in loondienst of op ZZP basis binnen een ondernemende zorgorganisatie met een informeel karakter, waarbij professionaliteit in de dienstverlening aan onze cliënten voorop staat

Daarnaast ontvang je:

Een passend salaris van min € 6.050,- tot max. € 10.376,- conform GGZ cao ingedeeld in de salarisschaal Medisch specialisten. ZZP tarief is in overleg.

  • Reiskosten € 0,23 tot max 50 km enkele reis. Dienstreizen is volgens cao GGZ € 0,36 (deels belast en deels onbelast).
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33%, goed pensioen en een fiscaal aantrekkelijk meerkeuzesysteem voor de voordelige aanschaf van bijvoorbeeld een (elektrische) fiets, mobiele telefoon of fitnessabonnement.
  • Wil jij jezelf blijven ontwikkelen of doorleren? Wij bieden jou volop ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden aan die aansluiten bij jouw wensen en mogelijkheden.


Wie ben jij?
Jij vindt het leuk om mee te denken in complexe casuïstiek en wordt enthousiast van multidisciplinair samenwerken en het bieden van maatwerk.

Verder ben je:

  • Minimaal 8 uur in de week beschikbaar.
  • In het bezit van een afgeronde opleiding tot Psychiater en een geldige BIG-registratie, RGS- registratie en AGB-code.
  • Enige jaren ervaring met de doelgroep is een pré.


Solliciteer direct!

Heb je interesse, vragen of wil je de sfeer proeven? Bel Marcel Reintjes (Manager Zorg) via 06-20780894. Een vrijblijvende kennismaking of dagdeel meelopen is mogelijk.

Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.