Zuyderland zoekt een

Psychiater Acute Zorg Volwassenen IHT/Crisisdienst

Dienstverband

28-36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

De vakgroep psychiatrie van Zuyderland Geestelijke Gezondheidszorg zoekt op korte termijn versterking voor het team Acute Zorg.

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega-psychiater om het team Acute Zorg te versterken en zo verder vorm en inhoud te geven aan IHT (Intensive Home Treatment) en de doorontwikkeling van onze regionale crisisdienst.
De overtuiging dat een cliënt beter vanuit thuis aan herstel kan werken dan binnen een psychiatrisch ziekenhuis, is diep verankerd in de visie van Zuyderland GGz. Je werkt samen met een enthousiast multidisciplinair IHT-team waarbij je het als een uitdaging ziet om met de beschikbare middelen en mogelijkheden, inhoudelijk goede zorg te organiseren en te ontwikkelen. De acute problematiek van patiënten met een ernstige psychiatrische stoornis en meervoudige gedragsproblematiek, die een gevaar kunnen vormen voor zichzelf en hun omgeving, maakt intensieve zorg noodzakelijk. IHT biedt een mogelijkheid om een opname te voorkomen en/of te verkorten waarbij het terugwinnen van de eigen regie en zorg gericht op herstel voorop staan. Daarnaast vervult Zuyderland GGz in de regio Sittard-Geleen de regionale 24-uurs crisisdienstfunctie. Als psychiater van de crisisdienst werk je samen met de andere medewerkers van het team aan kwaliteitsontwikkeling van het crisiswerk.

Binnen het acute zorg cluster is er een sterke samenhang tussen IHT, crisisdienst en de (H)IC. Je bent mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en bewaken van een eenduidige visie op acute zorg.

Wie ben je?

Wij zoeken een collega die:

 • een belangrijke bijdrage kan leveren aan het inhoudelijk verder ontwikkelen van het acute zorg circuit (m.n. IHT en crisisdienst);
 • als psychiater in staat is om vanuit het shared caseload principe, met andere disciplines samen te werken en van daaruit gezamenlijk beleid te maken voor de cliënt en zijn systeem;
 • een systemische visie heeft en samenwerken met zowel de cliënt, diens naastbetrokkenen en ketenpartners als vanzelfsprekend beschouwt;
 • uitgaat van de eigen kracht en verantwoordelijkheid van de cliënt en een systeemgerichte aanpak;
 • een sterke netwerker en communicator is, zowel in- als extern;
 • affiniteit en ervaring heeft met ernstige psychiatrische stoornis en meervoudige gedragsproblematiek binnen de acute psychiatrie;
 • voorstander is van value based care / shared decision-making.

Verder verwachten wij:

 • bereidheid tot actieve deelname aan onderwijs, begeleiding en toetsing van co-assistenten en arts-assistenten in opleiding tot huisarts of psychiater;
 • bereidheid tot participatie in wetenschappelijke activiteiten;
 • goede contactuele eigenschappen, zowel in omgang met patiënten, als met collegae en overige medewerkers; als psychiater ben je tactvol, kun je goed luisteren en inleven;
 • een registratie als psychiater in het BIG-register en als medisch specialist bij de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS);
 • een rijbewijs en de beschikking over een auto.

Wat bieden wij?

 • De arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd wordt aangegaan met Zuyderland Medisch Centrum.
 • Salariëring vindt plaats conform de CAO-GGZ, medisch specialistenregeling, waarbij rekening wordt gehouden met de arbeidskrapte op dit moment.
 • Je krijgt een budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Aantal uren nader overeen te komen, tussen 28 en 36 uur per week.

Inlichtingen

Wil je meer informatie over de vacature of een afspraak maken voor een oriënterend gesprek? Neem gerust contact op met Nico Heesbeen, Geneesheer Directeur – psychiater of Guido Geeraerts, medisch manager - psychiater GGZ RVE 7, te bereiken via tel. (088) 4599393.

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en sociale netwerken kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal dit tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek besproken worden.

Over Zuyderland

Zuyderland Medisch Centrum is één van de 26 Nederlandse ziekenhuizen die zijn aangesloten bij de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ) die samenwerken aan betere patiëntenzorg. Wij leveren excellente, nabije en innovatieve patiëntenzorg in een gastvrije omgeving met het oog op verbetering van kwaliteit van leven, in samenwerking met onze partners.

Op de afdeling Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) van Zuyderland Medisch Centrum werken specialisten samen met hun teams om de beste zorg te leveren aan cliënten in alle leeftijdsgroepen die te kampen hebben met psychische klachten en aandoeningen. GGz biedt zorg op alle locaties van Zuyderland. De vorm van zorg kan echter per locatie verschillen.
Wij zijn gevestigd op de locatie Sittard-Geleen, Brunssum, Heerlen en Kerkrade. Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.