Mondriaan zoekt een

Psychiater bij Mondriaan Forensische Zorg

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Wegens pensionering is er binnen de fijne psychiaterpoule van Mondriaan forensische zorg ruimte ontstaan voor een enthousiaste psychiater. In eerste aanleg gaat het een plek binnen de ambulante forensische zorg. De standplaats betreft locatie Heerlen, mogelijk in combinatie met Maastricht of Sittard.

Informatie
De ambulante forensische zorg is een dynamisch werkveld; je hebt te maken met zorg en behandeling bij cliënten die (dreigend) delictgedrag vertonen en/of veroordeeld zijn. Alles draait om vertrouwen geven en krijgen.

Met open blik, zonder oordeel, kijk je samen met de cliënt hoe deze een zinvolle invulling aan zijn bestaan kan geven, waarbij je de risicofactoren vermindert en de beschermende factoren vergroot. Werken in de (trans)forensische zorg, is werken aan een veiligere samenleving. Beschik jij over de juiste mentaliteit en skills? Dan maken we graag kennis met jou!

Mocht je interesse en voorkeur liggen bij het werken in de klinische forensische zorg? Ook dan gaan we graag het gesprek met je aan!

Werken bij Mondriaan Ambulante Forensische Zorg
De ambulante (trans)forensische zorg van Mondriaan bestaat uit twee Forensisch FACT (ForFACT) teams en een Forensische Poli, verspreid over drie locaties. Het accent van jouw werkzaamheden ligt bij de poli, maar we gaan uit van een brede inzetbaarheid. De (trans)forensische zorg behandelt cliënten die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische/ verslavingsstoornis. Het doel is het bieden van een geïntegreerde behandeling gericht op het reduceren van delictrecidiverisico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau, waarbij de samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik centraal staat. Daarnaast bevat de behandeling elementen van diverse richtlijnen, waaronder schizofrenie en psychotische stoornissen, verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen.

De behandeling wordt merendeels uitgevoerd vanuit het “stepped care” principe en kan worden gecombineerd met financiële dienstverlening, sociale participatie, activering en begeleiding bij overige sociaal maatschappelijke problemen. De cliënt wordt toegeleid naar (beschermd) werk of arbeidsrehabilitatie. We streven ernaar om familie en naasten bij de behandeling te betrekken.

Past deze functie bij jou?
Als psychiater werk je nauw samen en ben je een belangrijke schakel binnen het multidisciplinaire team. Je bent een inhoudelijke kartrekker die het beleid mede vorm geeft en je fungeert als sleutelfiguur binnen de betrokken teams om de deskundigheid op peil te houden. Daarnaast adviseer je de organisatie over de (door)ontwikkeling en innovatie van de behandelmethodieken, zorg je voor deskundigheidsbevordering van de behandelaren en denk je mee over overige zorgprocessen. De ambulante forensische zorg van Mondriaan werkt in de gehele regio Zuid-Limburg.

Dit neem je mee
  • · (Bijna) afgeronde opleiding tot psychiater, BIG-geregistreerd;
  • · Als medisch specialist ben je op de eerste plaats verantwoordelijk voor de directe patiëntenzorg. Je initieert en regisseert als behandelverantwoordelijke de individuele behandelingen;
  • · Je redeneert klinisch en kunt diagnosticeren;
  • · Je hebt een creatieve attitude en een flexibele inzetbaarheid ten aanzien van de aanpak van psychiatrische problematiek.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Naast een inspirerende, stimulerende en dynamische werk- en leeromgeving, bieden wij onze professionals de faciliteiten om ambities waar te maken en zichzelf continu te ontwikkelen. Salariëring is conform de AMS regeling voor medisch specialisten werkzaam in de GGZ, verhoogd met een tijdelijke toeslag van 5% in het kader van het specialistenbeleid. Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie en de afdeling kun je contact opnemen met Margot Habets, RVE manager Ambulante Forensische Zorg (voorheen Radix Ambulant ), bereikbaar op het nummer: 06-13205993, Annemiek Melssen-Douven, Klinisch Psycholoog en manager zorg Ambulante Forensische Zorg, bereikbaar op nummer 06-51558023, en/of Dhr. J. Dinjens, psychiater en manager zorg Klinisch Forensische Zorg, bereikbaar op nummer 06-24583085.

Solliciteren kan tot 20 juni 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.