Mondriaan zoekt een

Psychiater bij Mondriaan Kinderen en Jeugdigen

Dienstverband

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Mondriaan Kinderen en Jeugdigen maakt graag kennis met een enthousiaste en meedenkende (kinder)psychiater (Maastricht/Heerlen). Ben jij die inhoudelijke kartrekker die wij zoeken? Heb jij veel affiniteit met de doelgroep? Kom kennismaken, we vertellen je graag meer!
Mondriaan Kinderen en Jeugdigen (K&J) biedt zorg aan kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen (4 t/m 25 jaar) in Limburg met complexe, ernstige en/of zeldzame psychische aandoeningen en hun systeem. Vaak is er sprake van complexe co-morbiditeit van psychische aandoeningen, verslaving, orthopsychiatrie of een combinatie met een somatische aandoening. Onze zorg is toegankelijk, mobiel en snel beschikbaar We zijn gespecialiseerd in integrale, ontwikkelingsgerichte diagnostiek, behandeling en crisisinterventie. De behandeling kent een oplossings- en samenwerkingsgerichte aanpak en start in principe vanuit de vertrouwde omgeving van het kind. Soms kan dat niet. We bieden dan klinische- en/of dagbehandelingen aan, zo kort als mogelijk, zo intensief als nodig. Als specialist kom je bij ons te werken op de polikliniek, in de kliniek of binnen het wijkgerichte aanbod.
We hebben momenteel meerdere samenwerkingsverbanden om zo samen met onze ketenpartners de zorg in de regio goed vorm te geven. Voorbeelden hiervan zijn: JENS www.jenshelpt.nl en crisishulp Jeugd www.xonar.nl/wat-wij-bieden/jeugd-en-opvoedhulp/hulp-in-crisissituaties. Als netwerkorganisatie bieden wij jeugd-GGZ aan binnen een integraal aanbod met diverse ketenpartners en dit gaande van consultatie tot een (hoog)specialistisch behandelaanbod. Samen zorgen we er voor dat iedere Zuid-Limburgs jeugdige die dat nodig heeft, samen met zijn systeem, kan rekenen op passende zorg in zijn omgeving zoals in de aanbesteding GIK-J (gesloten en intensieve klinische jeugdhulp) en binnen de ambulante jeugdhulp Zuid-Limburg.
Ook binnen ons eigen aanbod worden meerdere onderdelen door ontwikkeld, zoals een jeugd-KIB en de systemische benadering van gezinnen en een daarbij passende behandeling.
Past deze functie bij jou?
Als psychiater werk je nauw samen en ben je een belangrijke schakel binnen het multidisciplinaire team. Je bent een inhoudelijke kartrekker die het beleid mede vorm geeft en je fungeert als sleutelfiguur binnen de betrokken teams om de deskundigheid op peil te houden. Daarnaast ontwikkel je innovatieve behandelingen; deze vinden zo veel als mogelijk in co-creatie met onze doelgroep plaats. Door middel van een Jongerenraad is jongerenparticipatie goed verankerd in onze organisatie.
Wat ga je doen?
 • Werkzaamheden zijn onder andere het opstellen en (mede) uitvoeren van het multidisciplinair behandelplan;
 • Als regiebehandelaar ben je voor alle betrokkenen het centrale aanspreekpunt;
 • Naast de regierol en de inhoudelijke verantwoordelijkheden, vervul je zowel een richtinggevende als coachende rol binnen het behandelteam;
 • Je levert een bijdrage aan de verdere professionalisering en optimalisering van de kwaliteit van de zorg (door begeleiding van psychiaters in opleiding of door mede vorm te geven aan de ontwikkeling van zorgprogramma's/zorgpaden);
 • Er zijn mogelijkheden om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek en voor het geven van onderwijs (denk bijvoorbeeld aan het geven van klinische lessen, bijscholing, referaten).

Dit neem je mee
 • (Bijna) afgeronde opleiding tot psychiater, BIG-geregistreerd;
 • Als medisch specialist ben je op de eerste plaats verantwoordelijk voor de directe patiëntenzorg. Je initieert en regisseert als behandelverantwoordelijke de individuele behandelingen;
 • Je redeneert klinisch en kunt diagnosticeren;
 • Je hebt een creatieve attitude en een flexibele inzetbaarheid ten aanzien van de aanpak van psychiatrische problematiek.

Wat wij bieden
Naast een inspirerende, stimulerende en dynamische werk- en leeromgeving, bieden wij onze professionals de faciliteiten om ambities waar te maken en zichzelf continu te ontwikkelen. Salariëring is conform trede 6 van de AMS-regeling voor medisch specialisten werkzaam in de GGZ, verhoogd met een tijdelijke toeslag van 5% in het kader van het specialistenbeleid. Jaarlijks wordt op grond van de CAO-GGZ een budget persoonlijke kosten medisch specialist toegekend welke je onder meer kunt aanwenden t.b.v. scholing, herregistratie.
En verder:
 • Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd en het aantal uren is bespreekbaar;
 • Opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Een ruime verlofregeling;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget (PB) dat je kunt investeren in jouw eigen fysieke en mentale gezondheid of in je loopbaan;
 • Lidmaatschap bij ODS waardoor je gebruik kunt maken van een zéér uitnodigend aanbod van sport en andere mogelijkheden om je vitaliteit te vergroten;
 • Reiskostenvergoeding woon-werk;
 • Thuiswerkvergoeding;
 • Lease-fietsenplan;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Kortingen bij tal van winkels, webshops, hotels, etc. via registratie bij Benefits at Work;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team leuke activiteiten te ondernemen.
Maar er is meer!
 • We bieden extra ondersteuning om de administratieve lastendruk zo laag mogelijk te houden;
 • Aantrekkelijke vergoedingen voor de bereikbaarheidsdiensten van de crisisdienst;
 • Om onze organisatie goed te leren kennen, krijg je gedurende de eerste weken een inwerkprogramma en ondersteuning van een mentor;
 • Binnen ons brede zorgaanbod heb je de mogelijkheden om je te specialiseren. Of om juist een brede diversiteit aan problematieken te behandelen en daarbinnen ook je eigen expertisegebied te ontwikkelen;
 • Binnen de productietijd is er ruimte voor persoonlijke aandacht, naast de productietijd is er ruimte voor verdieping, verbreding en zorginnovatie;
 • Op het gebied van zorginnovatie krijg je de mogelijkheid om mee te denken over nieuwe methoden en behandelingen zoals Positieve Gezondheid, de nieuwe GGZ en draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek van ons kenniscentrum.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.
Is je interesse gewekt?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rosy Ghijsens, directeur Zorg, bereikbaar via het nummer: 088-5068481.
Heb je interesse, stuur dan je reactie via de sollicitatiebutton.
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.