Mondriaan zoekt een

Psychiater bij Verslavingszorg

Dienstverband

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Mondriaan Verslavingszorg (sector Selectieve Zorg) zoekt een psychiater voor 28-36 uur p.w. in Heerlen en/of Maastricht, en/of Sittard. Werk jij graag in een open, informele en creatieve sfeer? Met een diversiteit van problematiek en behandeling, hulp- en dienstverlening? Dan is werken bij Verslavingszorg een mooie uitdaging voor jou en maken we graag kennis met je!

Past deze functie bij jou?
Mondriaan Verslavingszorg is een dynamische verslavingszorginstelling en biedt hulp en advies aan mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, medicijnen en/of gokken en zoeken naar de best passende behandeling of begeleiding voor iedere patiënt. Dat kan ambulant, klinisch en/of in deeltijdbehandeling zijn. Als psychiater bij Verslavingszorg heb je veel affiniteit met de doelgroep. Jouw vakmanschap op het gebied van medische zorg zet je graag in bij complexe problematiek: voor jou een mooie uitdaging waarbij je nauw samenwerkt met ons multidisciplinaire team. Je bent hierin een belangrijke schakel.

Wat ga je doen?
 • Werkzaamheden zijn onder andere het opstellen en het (mede) uitvoeren van het multidisciplinair behandelplan;
 • Ook draag je bij aan de verdere professionalisering en optimalisering van het specialistisch behandelprogramma;
 • Je participeert in de waarnemings-regeling psychiaters en neemt deel aan de 7 x 24-uurs beschikbaarheids-/ bereikbaarheidsdiensten van Mondriaan.
Wat zeggen onze medewerkers?
Eén van onze psychiaters: "De verslaving is vaak pas het begin van de diagnose, er zit meer psychiatrie bij dan men denkt. Alle takken van de psychiatrie komen in mijn werk voorbij. Ik ben eigenlijk meer generalist dan specialist."

Wat neem je mee?
 • Academisch/Geneeskunde, BIG-geregistreerd;
 • Je bent een betrokken en meedenkende psychiater. Je hebt een creatieve attitude en flexibele inzetbaarheid ten aanzien van de aanpak van verslavings- en gerelateerde psychiatrische problematiek.
Wat wij bieden
Wij bieden onze professionals de faciliteiten om ambities waar te maken en zichzelf continu te ontwikkelen in een inspirerende, stimulerende en dynamische werk- en leeromgeving. Zo is er de mogelijkheid om de specialisatie tot verslavingspsychiater te volgen en is werken in verschillende behandelprogramma's bespreekbaar. Salariëring is conform de AMS-regeling voor medisch specialisten werkzaam in de GGZ (kernfunctie geneeskundige 1), verhoogd met een tijdelijke toeslag van 5% in het kader van het specialistenbeleid. Jaarlijks wordt op grond van de cao GGZ een budget persoonlijke kosten medisch specialist toegekend welke je onder meer kunt aanwenden t.b.v. scholing, herregistratie.

Wij bieden geschikte kandidaten meteen een vast contract.

Maar er is meer!
 • We bieden extra ondersteuning om de administratieve lastendruk zo laag mogelijk te houden;
 • Aantrekkelijke vergoedingen voor de bereikbaarheidsdiensten van de crisisdienst;
 • Om onze organisatie goed te leren kennen, krijg je gedurende de eerste weken een inwerkprogramma en ondersteuning van een mentor;
 • Binnen ons brede zorgaanbod heb je de mogelijkheden om je te specialiseren. Of om juist een brede diversiteit aan problematieken te behandelen en daarbinnen ook je eigen expertisegebied te ontwikkelen;
 • Binnen de productietijd is er ruimte voor persoonlijke aandacht, naast de productietijd is er ruimte voor verdieping, verbreding en zorginnovatie;
 • Op het gebied van zorginnovatie krijg je de mogelijkheid om mee te denken over nieuwe methoden en behandelingen zoals Positieve Gezondheid, de nieuwe GGZ en draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek van ons kenniscentrum.
Is je interesse gewekt?
Neem dan contact op met Robert Hilse, psychiater, bereikbaar op het nummer: 06-53691083 en/of met Jenny Conraads, RVE manager, bereikbaar op het nummer: 06-34372677.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.