Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Psychiater CIBU | 16 - 36 uur

Dienstverband

16 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venray

Werkvelden

Jeugdzorg

Als psychiater op onze gesloten afdeling, de Crisis Interventie Behandelunit (CIBU), heb je een cruciale rol bij het behandelen en verplegen van cliënten met acute psychiatrische problematiek. Samen met het behandelteam werk je aan het herstel en de eigen regie van de cliënten, waarbij nauwe samenwerking met ambulante behandelaren en familie/naasten essentieel is. Binnen onze organisatie is er ruimte voor jouw groei en ontwikkeling als professional, met mogelijkheden voor onderwijs, opleiding en onderzoek.

Wat jouw functie gewoon anders maakt

Het is jouw doel de best haalbare psychiatrische zorg te faciliteren. Als behandelaar ben je verantwoordelijk voor cliënten met uiteenlopende psychiatrische (multi)problematiek. Bij Vincent van Gogh hechten we veel waarde aan het beslissingsrecht van onze werknemers. In de praktijk betekent dit dat jij als regiebehandelaar veel zeggenschap hebt in het nemen van besluiten.

In het team heb jij een spilfunctie en ben je verantwoordelijk voor het behandelbeleid en diens kwaliteit. Samen met het behandelteam stel je zorgplannen op, voer je deze uit en evalueer je ze. Jouw kennis, kunde en persoon zijn hierbij zeer waardevol. Je verricht vroegtijdig onderzoek en geeft voorlichting over de behandeling aan cliënten en betrokkenen. Verder richt je je op verschillende kerntaken, waaronder: regiebehandelaarschap, farmacotherapie, MDO deelname en zorgcoördinatie.

Binnen onze organisatie is er ruimte voor jouw ambities. Zo bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid tot participatie in onderwijs, opleiding en onderzoek. Maar ook ten aanzien van jouw eigen groei en ontwikkeling als professional, bieden we als opleidingsstatuut zijnde meerdere mogelijkheden.

De Crisis Interventie Behandelunit (CIBU) is een gesloten afdeling waar cliënten voornamelijk in een gedwongen kader worden behandeld en verpleegd. Cliënten worden opgenomen wanneer er sprake is van een acuut psychiatrisch probleem dat niet in de thuissituatie behandeld kan worden of waardoor cliënten een te groot gevaar vormen voor zichzelf en hun omgeving. Binnen de kliniek vindt diagnostiek en behandeling plaats. We streven naar het stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid en het zo kort mogelijk laten duren van de behandeling. In het kader van behandeling werken we zeer nauw samen met ambulante behandelaren en familie/naasten van cliënten. Je draagt zorg voor het hervinden van de persoonlijke identiteit en het nemen van de eigen regie op het leven van de cliënten.  

Vereisten

 • Als BIG-geregistreerd psychiater heb jij de wo-opleiding Geneeskunde en de specialisatieopleiding voor psychiatrie afgerond.
 • Je bent zelfstandig en flexibel.
 • Je bent een echte teamspeler. Jouw communicatieve vaardigheden en positieve attitude maken jou een uitstekende verbinder.
 • Jouw overtuigingskracht, reflecterend vermogen en professioneel leiderschap helpen je om je functie als specialist succesvol te vervullen.
 • Je durft buiten de gebaande paden te denken. Maar zeker zo belangrijk is dat je hart voor de cliënten hebt. Met jouw passie en expertise maak je het verschil.

Wat we jou bieden

 • Inschaling conform CAO GGZ FWG Medisch Specialisten. Het salaris bedraagt minimaal €5649 en maximaal €9872 Bij een fulltimedienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • Een vast contract voor 16 - 36 uur per week.
 • Een welkomstpremie van €5000 bruto als je nieuw in dienst komt en minimaal 1 jaar in dienst blijft (m.u.v. kandidaten die via een bemiddelingsbureau worden aangeboden). Informeer naar de voorwaarden tijdens jouw kennismakingsgesprek.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld, een 13e maand, balansbudget, pensioenopbouw, een collectieve zorgverzekering en meer).
 • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop je bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon.
 • Studie- en scholingsmogelijkheden, zoals laagdrempelige onlinetrainingen die je op zwel persoonlijk als professioneel gebied ondersteunen, maar ook bijzondere scholingswensen zijn bespreekbaar. Als opleidingsinstituut zijnde bieden we mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en persoonlijke ambities waar te maken.
 • Kom je met de auto? Parkeren is voor jou geregeld. Daarnaast zijn onze locaties ook met het OV goed bereikbaar.
 • Wil je meer weten over werken bij Vincent van Gogh? Klik dan hier voor meer informatie.

Gewoon even bellen?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Miranda Kleeven, Manager Acute Zorg, via mirandakleeven@vigogroep.nl

Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij Vera Urru, Specialist Werving & Selectie, via 0612204724.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van Psychiater CIBU bij Vincent van Gogh? Stuur dan een WhatsAppje naar Vera of solliciteer via onderstaande button.