Mondriaan zoekt een

Psychiater FACT team Hoensbroek en nieuwe GGZ

Dienstverband

28 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO+

Standplaats

Hoensbroek

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Heb jij affiniteit met de psychiatrie binnen een FACT team in combinatie met zorginnovatie in de vorm van
nieuwe GGZ ? Ben jij die enthousiaste en meedenkende psychiater die wij zoeken? Bij Mondriaan vind je een uitdagende baan waarin ontwikkeling op professioneel en individueel vlak volop mogelijk is.

Dienstverband:                 28-36 uur p.w.
Kernfunctie:                  Geneeskundige 1
Standplaats:                 Hoensbroek
Opleiding:                       (Bijna) afgeronde opleiding tot psychiater
Salaris:                         Conform AMS regeling, verhoogd met een tijdelijke arbeidsmarktknelpuntentoeslag van 5%

Past deze functie bij jou?
Het FACT-Team richt zich op patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen waaronder psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en/of verslavingsproblematiek. De behandeling is multidisciplinair, flexibel in intensiteit, assertief en outreachend, d.w.z. dat de behandeling plaatsvindt waar de patiënt woont of zich regelmatig bevindt. Dit kan zijn in de eigen woning, een sociaal pension, dagopvang of een beschermde woonvorm. De behandeling kan worden gecombineerd met woonbegeleiding, financiële dienstverlening, sociale participatie, activering en begeleiding bij overige sociaal maatschappelijke problemen. De patiënt wordt toegeleid naar training, opleiding, arbeid of vrijwilligerswerk. Het eigen sociale netwerk wordt zo veel mogelijk bij de behandeling betrokken. Deze werkzaamheden combineer je met werkzaamheden in de nieuwe GGZ, waarbij je dicht bij de burger zorg verleent, bij de huisarts en met afstemming met de verschillende disciplines, ook vanuit de WMO disciplines. Je hebt een pioniersfunctie binnen de verdere ontwikkeling van de nieuwe GGZ en levert je enthousiaste bijdrage aan de pilot.

Als psychiater bij het FACT/de nieuwe GGZ heb je inhoudelijke verantwoordelijkheden waarbij je zowel een richtinggevende als coachende rol vervult binnen het behandelteam. De zorgvragen verschillen van basis GGZ tot de vragen van de EPA doelgroep, waarbij je flexibel schakelt in de verschillende teams. Afwisseling, flexibiliteit en pioniersgeest passen bij de functie, die afwisseling biedt op zorginhoud, organisatie en innovatie.

Door de begeleiding van psychiaters in opleiding, of door mede vorm te geven aan de ontwikkeling van zorgprogramma’s/ zorgpaden, lever jij een belangrijke bijdrage aan de verdere professionalisering en optimalisering van de kwaliteit van de zorg. Ook is er de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek en om onderwijs te geven, bijvoorbeeld klinische lessen, bijscholing, referaten. Je participeert in de waarnemingsregeling psychiaters en neemt deel aan de 7 x 24-uurs beschikbaarheids-/bereikbaarheidsdiensten van Mondriaan.

Jouw kwaliteiten
Je bent een enthousiaste allrounder die in hoge mate autonoom functioneert en zich thuis voelt in diverse rollen: op het vlak van consultatie, focus behandeling genuanceerde diagnostiek, integrale behandeling en beleidsontwikkeling. Als Psychiater heb je de zorgvuldigheid die inherent is aan persoonlijke psychiatrie, maar heb je ook de kennis om grensverleggend om te gaan met normalisering c.q. depsychiatrisering van variatie in menselijke kenmerken. Vanuit je professionele grondhouding heb je constructieve aandacht voor het zelfoplossend vermogen van de patiënt, diens systeem en betrokken hulpverleners. Je hebt passie voor je vak en bent proactief in de samenwerking met directe collega’s en binnen het relevante zorgnetwerk.

Wat wij jou bieden
Naast een inspirerende, stimulerende en dynamische werk- en leeromgeving, bieden wij onze professionals de faciliteiten om ambities waar te maken en zichzelf continu te ontwikkelen. Salariëring is conform de AMS regeling voor medisch specialisten werkzaam in de GGZ, verhoogd met een tijdelijke arbeidsmarktknelpunten toeslag van 5%. Jaarlijks wordt op grond van de cao GGZ een budget persoonlijke kosten medisch specialist toegekend welke je onder meer kunt aanwenden t.b.v. scholing en herregistratie. Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Eef Wevers, RVE manager FACT staat je graag te woord. Zij is bereikbaar op: 06-50066889.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen en een afschrift van het BIG-register. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.