Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Psychiater Gebiedsteam | 16 - 36 uur

Dienstverband

16 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Jeugdzorg

Als psychiater heb jij de mogelijkheid om vanuit onze gebiedsteams aansluiting te vinden bij de mens achter de cliënt, los van de diagnose. We streven samen naar de best haalbare psychiatrische zorg, waarbij jij als regiebehandelaar veel zeggenschap hebt en verantwoordelijk bent voor het behandelbeleid en kwaliteit. Er is ruimte voor persoonlijke groei, ontwikkeling en participatie in onderwijs, opleiding en onderzoek.

Wat jouw functie gewoon anders maakt 

Het is jouw doel de best haalbare psychiatrische zorg te faciliteren. Als behandelaar ben je verantwoordelijk voor cliënten met uiteenlopende psychiatrische (multi)problematiek. Bij Vincent van Gogh hechten we veel waarde aan het beslissingsrecht van onze werknemers. In de praktijk betekent dit dat jij als regiebehandelaar veel zeggenschap hebt in het nemen van besluiten.

In het team heb jij een spilfunctie en ben je verantwoordelijk voor het behandelbeleid en diens kwaliteit. Samen met het behandelteam stel je zorgplannen op, voer je deze uit en evalueer je ze. Jouw kennis, kunde en persoon zijn hierbij zeer waardevol. Je verricht vroegtijdig onderzoek en geeft voorlichting over de behandeling aan cliënten en betrokkenen. Verder richt je je op verschillende kerntaken, waaronder: regiebehandelaarschap, farmacotherapie, MDO deelname, zorgcoördinatie en deelname in pool crisisdienst.

Binnen onze organisatie is er ruimte voor jouw ambities. Zo bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid tot participatie in onderwijs, opleiding en onderzoek. Maar ook ten aanzien van jouw eigen groei en ontwikkeling als professional, bieden we als opleidingsstatuut zijnde meerdere mogelijkheden.

Het Gebiedsteam is gespecialiseerd in het bieden van flexibele en intensieve zorg aan mensen met complexe psychische en/of psychiatrische problemen in hun eigen omgeving. Het team bestaat uit verschillende professionals, zoals psychiaters, verpleegkundigen, casemanagers en ervaringsdeskundigen.

Het Gebiedsteam biedt behandeling en ondersteuning aan mensen met uiteenlopende problematiek, zoals angststoornissen, depressie, verslaving en persoonlijkheidsstoornissen. Het team biedt deze zorg op maat, waarbij de cliënt centraal staat en er samen gezocht wordt naar de best passende oplossingen voor de problematiek.

De behandelingen zijn gebaseerd op de principes van Flexible Assertive Community Treatment (FACT). Het doel van het gebiedsteam is om de cliënten te ondersteunen bij het verbeteren van hun kwaliteit van leven en hen te helpen om weer de regie over hun eigen leven te krijgen. Het team biedt daarom ook praktische ondersteuning, zoals hulp bij het vinden van werk, huisvesting of andere voorzieningen die de cliënt nodig heeft.

Vereisten

 • Als BIG-geregistreerd psychiater heb jij de wo-opleiding Geneeskunde en de specialisatieopleiding voor psychiatrie afgerond.
 • Je bent zelfstandig en flexibel.
 • Je bent een echte teamspeler. Jouw communicatieve vaardigheden en positieve attitude maken jou een uitstekende verbinder.
 • Jouw overtuigingskracht, reflecterend vermogen en professioneel leiderschap helpen je om je functie als specialist succesvol te vervullen.
 • Je durft buiten de gebaande paden te denken. Maar zeker zo belangrijk is dat je hart voor de cliënten hebt. Met jouw passie en expertise maak je het verschil.

Wat we jou bieden

 • Inschaling conform CAO GGZ FWG Medisch Specialisten. Het salaris bedraagt minimaal €5538 en maximaal €9679 bij een fulltimedienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • Een vast contract voor 16 - 36 uur per week.
 • Een welkomstpremie van €5000 bruto als je nieuw in dienst komt en minimaal 1 jaar in dienst blijft (m.u.v. kandidaten die via een bemiddelingsbureau worden aangeboden). Informeer naar de voorwaarden tijdens jouw kennismakingsgesprek.
 • Een fijne werkplek in Venlo en Blerick.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld, een 13e maand, balansbudget, pensioenopbouw, een collectieve zorgverzekering en meer).
 • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop je bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon.
 • Studie- en scholingsmogelijkheden, zoals laagdrempelige onlinetrainingen die je op zwel persoonlijk als professioneel gebied ondersteunen, maar ook bijzondere scholingswensen zijn bespreekbaar. Als opleidingsinstituut zijnde bieden we mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en persoonlijke ambities waar te maken.
 • Kom je met de auto? Parkeren is voor jou geregeld. Daarnaast zijn onze locaties ook met het OV goed bereikbaar.
 • Wil je meer weten over werken bij Vincent van Gogh? Klik dan hier voor meer informatie.

Gewoon even bellen?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Daniël Driessen, Manager Gebiedsgerichte Zorg, via danieldriessen@vigogroep.nl

Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij Vera Urru, Specialist Werving & Selectie, via 0612204724.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van Psychiater Gebiedsteams bij Vincent van Gogh? Stuur dan een WhatsAppbericht naar Vera of solliciteer via onderstaande button.