Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Psychiater Kind, Jeugd en Gezin

Dienstverband

io

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg

Tijdig ingrijpen voorkomt erger.

Voorkomen is beter dan genezen, is een gezegde. Ofwel: als je ingrijpt als de problemen nog niet zo ernstig zijn, voorkom je dat de problemen groter worden. Voor onze jongeren in de leeftijd van 14 tot 24 jaar, betekent dit dat ze eerder en sneller geholpen wordt. Bij HELDR kun je terecht voor een specialistische behandeling van angst-, dwang- en stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, traumaklachten, psychotische stoornissen, verslavingsproblematiek en systeemproblematiek.

Wanneer je als jongere je leven weer op de rit wil krijgen, kun je wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld bij problemen op het gebied van wonen, school, werken en/of financiën. HELDR biedt naast allerlei groeps- en individuele poliklinische behandelingen ook intensieve outreachende systeembehandelingen. Samen met de jongere en het gezin gaan we aan de slag.

 

Wat maakt jouw functie gewoon anders?

Wij willen jongeren specialistische, passende, laagdrempelige en kortdurende behandeling bieden. Behandeling die past en die is gebaseerd op actuele wetenschappelijke kennis. Daarbij vinden wij het belangrijk dat beginnende klachten tijdig worden herkend waardoor we tijdig kunnen helpen en voorkomen dat er ernstigere symptomen ontstaan. Door middel van onderzoek en projecten streven wij naar stigmavrije zorg en helpen wij mee aan het verminderen van stigma rond psychische klachten in de samenleving. Zo lopen er binnen HELDR verschillende projecten die zich bezig houden met vroegdetectie en – behandeling van psychotische kwetsbaarheid en behandeling van jongeren met een bedreigde persoonlijkheidsontwikkeling.

 

De functie van Psychiater binnen HELDR kun je voor een groot deel zelf vormgeven op basis van je interesses en mogelijkheden. Samen willen we de basis leggen voor goede kind, jeugd en gezinszorg in Limburg. Ben jij een psychiater die graag multifunctioneel werkt, zich verantwoordelijk durft op te stellen en zijn of haar kennis en kunde wil delen met andere zorgprofessionals.

 

Wat maakt jou gewoon anders?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Je hebt het lef en durft je nek uit te steken en buiten de gebaande paden te denken. Maar zeker zo belangrijk is dat je hart voor je cliënten hebt. Met jouw passie en expertise maak je het verschil.
 • Je overtuigingskracht, reflecterend vermogen en professioneel leiderschap helpen je om je functie als specialist managers/psychiater met succes te vervullen.
 • Je werkt graag samen in een multidisciplinair team. Met jouw goede communicatieve vaardigheden en positieve attitude ben je een uitstekende verbinder. Dit komt van pas in de nauwe samenwerking met cliënten én collega’s binnen en buiten onze organisatie.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid en weet het hoofd koel te houden in uitdagende situaties; of je nu medior, junior of juist zeer ervaren bent.
 • Als BIG-geregistreerde psychiater heb je de WO-opleiding geneeskunde en de specialisatieopleiding voor psychiatrie afgerond.

 

Wat bieden we jou?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Onze locaties zijn allemaal goed bereikbaar met ov en parkeren is voor jou geregeld.
 • Hoeveel uur wil je werken? Het aantal uren van je aanstelling is in overleg. Wij streven naar een langdurige samenwerking.
 • Aantrekkelijke studie- en scholingsmogelijkheden conform AMS-gelden. Zowel op team als individueel niveau. Bijzondere scholingswensen zijn bespreekbaar.
 • Vincent van Gogh organiseert de zorg graag klein. Dat betekent: kleine eenheden, met zelfsturende teams. Daarin is jouw autonomie vanzelfsprekend.
 • We bieden je een salaris conform CAO GGZ.
 • Veel vrijheid in keuze voor bijvoorbeeld behandelprogramma’s en contracturen (16-36 uren).
 • Een uitdagende functie bij een lerende organisatie die innovatie voorop stelt. Jouw inbreng en ideeën zijn meer dan welkom!

 

Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden

We vinden het belangrijk dat je zelf ook in balans blijft. Dit ondersteunt Vincent van Gogh met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Er valt bij ons veel te kiezen, zoals werken in deeltijd, flexibel werken en thuiswerken. Andere voorbeelden van onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zijn 100% betaald zorgverlof, ouderschapsverlof en goede regelingen voor pensioen en reiskosten.

 

Wat maakt Vincent van Gogh gewoon anders?

Als grootste ggz-organisatie in Noord-Limburg hebben we een rijke traditie in het behandelen en begeleiden van mensen met ernstige psychische en psychiatrische klachten. Dit doen we over een breed spectrum, klinisch en ambulant en steeds vaker bij mensen thuis of digitaal. Onze ambitie? Herstel is haalbaar, zeker met de juiste zorg, direct én duurzaam. In de eigen omgeving en samen met de cliënt, met naasten en andere betrokkenen binnen de keten en het netwerk. Hiervoor kent Vincent van Gogh elf zelfstandige eenheden, verspreid over heel Limburg.

 

Elk dag leren en kennis delen

Naast een zorgorganisatie is Vincent van Gogh ook een toonaangevend opleidings- en trainingsinstituut voor psychiaters, psychologen, verslavingsartsen, klinisch geriaters, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, verzorgenden en sinds kort ervaringsdeskundigen. De motor van onze ontwikkeling ligt in de zorgpraktijk. Daarin leren we dagelijks met en van cliënten, collega’s en andere partners in het netwerk van de zorgverlening.

 

Anders innoveren
Trots op onze historie, gaan we de uitdagingen van deze tijd volop aan. We werken aan innovaties die de cliënt echt centraal stellen, met hulp van technologie, ICT en e-health. Daarvoor zoeken we mensen die willen leren en bouwen aan een toonaangevende en innovatieve organisatie voor nieuwe ggz. Want het kan en moet gewoon anders.

 

Meer informatie?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Wil je bijvoorbeeld een keer meelopen voordat je een keuze maakt? Neem dan contact op met Niek Hayen, psychiater en specialist- manager bij HELDR, via nhayen@vvgi.nl of 06-53612710.

 

Meer informatie over HELDR vind je op www.HELDR.nu. Je vragen over het sollicitatieproces kun je stellen aan Jacqueline Janssen-Engels via whatsapp 06 39 78 53 12 of JEngels@vvgi.nl.

 

Solliciteer en ga "gewoon anders" bij ons aan de slag

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van psychiater kind, jeugd en gezin voor HELDR bij Vincent van Gogh? Stuur dan je cv en korte motivatie uiterlijk 31 januari 2020 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature tekst of via deze link. We vragen je om hierbij 2020PSY1301 als referentie op te nemen. We maken graag op korte termijn ruimte voor een gesprek in overleg met jou.