Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Psychiater Ouderen

Dienstverband

in overleg

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Venray

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Vincent Ouderen is op zoek naar een Psychiater met lef en verbindingskracht.
Denk jij dat het anders kan in de GGZ? Doe dan met ons mee!

Waarom we gewoon anders zijn

We gaan het anders doen in de psychiatrische ouderenzorg en daar hebben we jou voor nodig. Vincent Ouderen biedt ouderen met ernstige psychiatrische problemen specialistische behandeling en begeleiding op maat. We worden met z’n allen steeds ouder en onze hulpvragen hierbij worden complexer. Ouderen zijn veelal gebaat bij een integrale behandeling. Dat wil zeggen: een behandeling die verder kijkt dan alleen de klacht(en), maar naar de hele mens en zijn of haar directe leefomgeving. Daarom werken we, daar waar het kan en nodig is, intensief samen met andere zorgpartners en familie of naasten van de patiënt. De behandeling of begeleiding van Vincent Ouderen geeft de patiënt liefst zo veel mogelijk de ruimte voor eigen regie. Met onze persoonsgerichte en hoogwaardige zorg geven we onze patiënten de kracht en de mogelijkheden om zo veel mogelijk zelfstandig te functioneren, hun waardigheid te behouden en meer van het leven te genieten.

Waarom jouw team gewoon anders is

Binnen Vincent Ouderen hebben we verschillende afdelingen zoals een opname afdeling, een afdeling op het gebied van dementie en ernstige gedragsproblematiek, een polikliniek ouderen en langdurige verblijfafdelingen.  Er is een goed functionerende medische staf, in wording tot een stafconvent samen met de psychologen. De IFMS is reeds ingericht door de medische staf zelf. Met het team van SPV-en, VS-en, psychologen en verpleegkundigen til je de zorg naar een hoger plan, met een scherp oog voor het constant veranderende zorglandschap. We gaan actief aan de slag met het versterken van de eigen regie van de patiënt in alle fasen van het zorgtraject. De patiënt staat centraal, inclusief zijn wensen, drijfveren en behoefte. We gaan bewust om met specialistische zorg, zodat zo veel mogelijk patiënten en verwijzers hier gebruik van kunnen maken. We zetten expertise en kennis op tijd in, in een zorgtraject zodat we kosten kunnen verlagen. Samen met onze ketenpartners wisselen we kennis en innovatie uit zodat er betere afspraken en meer continuïteit is voor de patiënt. Denk jij ook dat het anders kan, doe dan met ons mee!

Waarom jouw functie gewoon anders is

Gedreven door de inhoud wil je de best haalbare psychiatrische zorg geven. Als behandelaar, ben jij verantwoordelijk voor patiënten met zeer verschillende psychiatrische problematieken. Je staat naast de patiënt en werkt samen met zijn omgeving aan herstel en (weer) maatschappelijk functioneren. Als spil in het team ben je verantwoordelijk voor het behandelbeleid en de kwaliteit daarvan. Je speelt een actieve rol bij de opleiding en supervisie van arts-assistenten in de psychiatrie en geriatrie. Ook ben je actief in onderwijs, opleiding en (indien gewenst) onderzoek.

Hoe we jou zien:

- Je hebt de opleiding WO geneeskunde en de specialisatie Psychiatrie afgerond, en bent BIG- en RGS- geregistreerd. Tevens voel je je verantwoordelijk voor het betaalbaar houden van de zorg.
- Jij hebt een stevige persoonlijkheid en je kan het hoofd koel houden.
- Jij bent in staat om in een multidisciplinair team samen te werken. Overtuigingskracht, reflectie-vermogen en professioneel leiderschap zijn kwaliteiten om de functie met succes te kunnen vervullen.
- In verband met de contacten met patiënten en hulpverleners spelen attitude en communicatieve vaardigheden een belangrijke rol.
- Daarnaast wordt gevoel voor humor zeer gewaardeerd.

Hoe jij ons ziet:

- Een organisatie die een langdurige samenwerking met jou beoogt d.m.v. een vast dienstverband;
- Een passend salaris conform Salarisschaal Medisch Specialisten (CAO GGZ);
- Een lerende organisatie die opleiding en ontwikkeling middels een AMS-budget stimuleert;
- Een ketenpartner in het netwerk met 11 resultaatverantwoordelijkheden eenheden, gekenmerkt door een dynamische cultuur van collectieve kwaliteiten in een veilig werkklimaat;
- Een organisatie die vertrouwen heeft in de professionals en dit ondersteunt in de vorm van zelfsturende teams;
- Innovatie staat voorop en jouw input is daarbij van groot belang. Middels PSYLAB, het recent ontwikkelde servicecenter, bundelen we samen de krachten van professionals bij de ontwikkeling en monitoring van innovaties.

Let op! Het gaat om 2 vacatures, wij zoeken één Psychiater voor locatie Venlo op de Poli en één voor locatie Venray op de Kliniek.

Hoe we verbinden

Een Psychiater binnen Vincent van Gogh kan het verschil maken en dat willen we dan ook graag belonen. Naast een  aantrekkelijke baan en een goed salaris bieden wij  je een welkomstpremie van € 5000,-. Heb je interesse in de functie van Psychiater? Dan komen we graag met je in contact.

Stuur je CV zo snel mogelijk naar werken@vvgi.nl o.v.v. 2021PSY0202.