Mondriaan zoekt een

Psychiater voor behandelprogramma Depressie

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor PsyQ in Heerlen - behandelprogramma Depressie - zoeken wij een enthousiaste en meedenkende psychiater (24 -36 u/w). Wij zoeken jou om je expertise in te zetten bij de behandeling van stemmingsstoornissen. Complexe problematiek is een uitdaging die je niet uit de weg gaat, in je aanpak ben je creatief maar zoek je wel de verbinding. Bij ons kun je meedenken over de ontwikkeling van zorgprogramma's of een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek. Hebben we je interesse gewekt? Kom met ons kennismaken!

Past deze functie bij jou?
PsyQ is een samenwerkingsverband van een viertal GGZ organisaties: Parnassia Groep, Lentis, MET-GGZ en Mondriaan. Het zorgaanbod van PsyQ wordt landelijk aangeboden, er zijn meer dan 30 vestigingen. Binnen Mondriaan bieden wij op de locaties Heerlen en Maastricht specialistische behandeling voor de 10 meest voorkomende psychische aandoeningen, overeenkomstig de laatste inzichten en richtlijnen.

Met het behandelprogramma Depressie onderscheiden en positioneren wij ons binnen de regio. Het kwalitatief hoogwaardige programma heeft als fundament de multidisciplinaire richtlijn Depressie (Trimbos, 2013) en bipolaire stoornissen, tevens zijn wij deelnemer van Kenbis (kenniscentrum bipolaire stoornissen).

Onze medewerkers binnen het behandelprogramma hebben een actieve rol als het gaat om het verder operationaliseren en implementeren van onze missie en visie. Een prettig werkklimaat is hierbij belangrijk, daar wordt door enthousiaste medewerkers samen vorm aan gegeven. We hechten veel waarde aan transparantie van beleid, openheid en betrokkenheid en we stimuleren creatieve verbeterideeën.

In je werk sta je er natuurlijk niet alleen voor, je maakt deel uit van een multidisciplinair team van deskundige en betrokken collega's. Jij bent een belangrijke schakel in deze samenwerking.

Wat ga je doen?
 • Het opstellen en het (mede) uitvoeren van het multidisciplinair behandelplan;
 • Ten aanzien van de aanpak van psychiatrische problematiek heb jij een creatieve attitude en een flexibele inzetbaarheid;
 • Je levert een bijdrage aan de verdere professionalisering en optimalisering van de kwaliteit van zorg door begeleiding van psychiaters in opleiding, of door mede vorm te geven aan de ontwikkeling van zorgprogramma's en zorgpaden en bijdragen aan (lopende) wetenschappelijke onderzoeken;
 • Je hebt passie voor innovatie en ontwikkeling en je bent bereid om voor een deel van je uren met ons de stap te maken naar de wijk/De Nieuwe GGZ;
 • Het werken in verschillende behandelprogramma's is bespreekbaar;
 • Je participeert in de waarnemingsregeling psychiaters en je neemt deel aan de 7 x 24-uurs beschikbaarheids-/bereikbaarheidsdiensten van Mondriaan. Dit is naar rato van het aantal uur dat je bij ons werkzaam bent.
Wat zeggen onze medewerkers?
Eén van onze psychiaters: "Ik werk graag in een multidisciplinair team waarin ieders professionele deskundigheid en verantwoordelijkheid optimaal wordt benut. We zijn complementair aan elkaar."

Dit neem je mee
Vanzelfsprekend heb je een academische afgeronde opleiding tot psychiater. Je bent enthousiast en denkt mee. Je werkt nauw samen met ons multidisciplinaire team, jij bent daarin een belangrijke schakel. Je hebt een grote affiniteit met de doelgroep en een creatieve attitude en flexibele inzetbaarheid ten aanzien van de aanpak van psychiatrische problematiek.

Wat wij bieden
Naast een inspirerende, stimulerende en dynamische werk- en leeromgeving, bieden wij onze professionals de faciliteiten om ambities waar te maken en zichzelf continu te ontwikkelen. Salariëring is conform trede 6 van de AMS-regeling voor medisch specialisten werkzaam in de GGZ, verhoogd met een tijdelijke toeslag van 5% in het kader van het specialistenbeleid. Jaarlijks wordt op grond van de CAO-GGZ een budget persoonlijke kosten medisch specialist toegekend welke je onder meer kunt aanwenden t.b.v. scholing, herregistratie.

Functie-eisen
En verder:
 • Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd;
 • Opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Een ruime verlofregeling;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget (PB) dat je kunt investeren in jouw eigen fysieke en mentale gezondheid of in je loopbaan;
 • Lidmaatschap bij ODS waardoor je gebruik kunt maken van een zéér uitnodigend aanbod van sport en andere mogelijkheden om je vitaliteit te vergroten;
 • Reiskostenvergoeding woon-werk;
 • Thuiswerkvergoeding;
 • Lease-fietsenplan;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Kortingen bij tal van winkels, webshops, hotels, etc. via registratie bij Benefits at Work;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team leuke activiteiten te ondernemen.
Maar er is meer!
 • We bieden extra ondersteuning om de administratieve lastendruk zo laag mogelijk te houden;
 • Aantrekkelijke vergoedingen voor de bereikbaarheidsdiensten van de crisisdienst;
 • Om onze organisatie goed te leren kennen, krijg je gedurende de eerste weken een inwerkprogramma en ondersteuning van een mentor;
 • Binnen ons brede zorgaanbod heb je de mogelijkheden om je te specialiseren. Of om juist een brede diversiteit aan problematieken te behandelen en daarbinnen ook je eigen expertisegebied te ontwikkelen;
 • Binnen de productietijd is er ruimte voor persoonlijke aandacht, naast de productietijd is er ruimte voor verdieping, verbreding en zorginnovatie;
 • Op het gebied van zorginnovatie krijg je de mogelijkheid om mee te denken over nieuwe methoden en behandelingen zoals Positieve Gezondheid, de nieuwe GGZ en draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek van ons kenniscentrum.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Benjamin Richartz (RVE-manager Bedrijfsvoering), bereikbaar op het nummer: 06-13780673.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.