Mondriaan zoekt een

Psychiater voor de High en Intensive Care (HIC)

Dienstverband

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Wij zoeken een psychiater voor de afdeling HIC (24-36 u/w, kliniek Volwassenen in Maastricht). Past de dynamiek van een HIC bij je, het improviseren, snel schakelen en de flexibiliteit? Kom dan meebouwen aan de verdere ontwikkeling van deze mooie afdeling. Een bevlogen team staat voor je klaar!

Informatie
Op de HIC bieden we hoogwaardige intensieve klinische behandeling aan patiënten met een psychiatrisch ziektebeeld in crisis. Het doel is om de autonomie van de patiënt te herstellen op een moment van ernstige ontregeling. Patiënten komen acuut binnen, het is belangrijk om snel te schakelen, om de patiënt te stabiliseren. Het is dynamisch maar je kunt in korte tijd veel bereiken, de patiënt perspectief bieden.

Past deze functie bij jou?
Onze afdeling HIC is een afdeling in ontwikkeling met een team in opbouw. Je werkt samen met een team van onder meer verpleegkundigen, agogen, een verpleegkundig specialist, twee AIOS, en meerdere collega psychiaters. Ook heeft de kliniek een manager zorg waarmee een nauwe samenwerking is. Bovendien is er goede secretariële ondersteuning zodat jij je kunt focussen op wat je het liefst doet: je werk als psychiater op de HIC.

Heb je de ambitie om je medisch leiderschap verder te ontwikkelen? Ook dat is mogelijk binnen Mondriaan. Deelname aan beleidswerk in de medische staf en in diverse commissies wordt gestimuleerd en geapprecieerd.

Wat ga je doen?
  • Als psychiater werk je nauw samen en ben je een belangrijke schakel binnen ons multidisciplinaire team. Je bent als regiebehandelaar voor alle betrokkenen het centrale aanspreekpunt;
  • Binnen het behandelteam vervul je zowel een richtinggevende als coachende rol;
  • Je levert een bijdrage aan de verdere professionalisering en optimalisering van de kwaliteit van de zorg (door begeleiding van psychiaters in opleiding of door mede vorm te geven aan de ontwikkeling van zorgprogramma's/zorgpaden);
  • Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek en het geven van onderwijs (denk bijvoorbeeld aan het geven van klinische lessen, bijscholing, referaten).
Wat zeggen onze medewerkers?
Christine, psychiater: "Het werken bij een grote GGZ-instelling als Mondriaan betekent dat je je kunt bezighouden met psychiatrie pur sang. Je komt hier alles tegen en er is dan ook volop aandacht en ruimte om je verder te ontwikkelen. De kwaliteit van zorgverlening is hoog."

Dit neem je mee
  • Een afgeronde opleiding tot Psychiater, BIG-geregistreerd;
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep;
  • Je hebt een creatieve attitude en een flexibele inzetbaarheid ten aanzien van de aanpak van psychiatrische problematiek;
  • Je hebt ervaring met het coachen van andere professionals en het verzorgen van werkbegeleiding aan AIOS en ANIOS.
Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
  • Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd;
  • Het salaris is conform AMS-regeling + een tijdelijke toeslag van 5%.
Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Youri Cobben, RVE-manager Sector Intensief, bereikbaar op het nummer: 06-43555968 of met Karoline Vangronsveld, manager Zorg, bereikbaar op het nummer: 06-51789891.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.