Mondriaan zoekt een

Psychiater voor de High en Intensive Care (HIC)

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de kliniek Volwassenen in Maastricht zijn we op zoek naar een psychiater HIC (24-36 uur p.w). Omdat onze HIC- afdeling volledig is doorontwikkeld en er een goed lopende afdeling staat, stelt dat jou in staat om je kennis en expertise in te zetten voor onze patiënten. De dynamiek van een HIC past bij je, het improviseren, snel schakelen en de flexibiliteit. Je maakt deel uit van een team, je kunt terugvallen op je collega's, je staat er nooit alleen voor. Hebben we je interesse gewekt? Kom met ons kennis maken!

Past deze functie bij jou?
Op de HIC bieden we hoogwaardige intensieve klinische behandeling aan patiënten met een psychiatrisch ziektebeeld in crisis. Het doel is om de autonomie van de patiënt te herstellen op een moment van ernstige ontregeling. Patiënten komen acuut binnen, het is belangrijk om snel te schakelen, om de patiënt te stabiliseren. Het is dynamisch maar je kunt in korte tijd veel bereiken, de patiënt perspectief bieden.

De ontwikkeling van onze afdeling HIC is volledig doorlopen, op deze goedlopende afdeling werk je samen met een team van deskundige medewerkers: verpleegkundigen, een verpleegkundig specialist, twee AIOS, een vaste pool van waarnemers én een directe collega psychiater. Tevens heeft de kliniek volwassenpsychiatrie een manager zorg met wie nauw samen wordt gewerkt. Bovendien is er een goede secretariële ondersteuning zodat jij je kunt focussen op wat je het liefst doet: je werk als psychiater op de HIC. Heb je de ambitie om je medisch leiderschap verder te ontwikkelen? Ook dat is mogelijk binnen Mondriaan. Deelname aan beleidswerk in de medische staf en in diversie commissies wordt gestimuleerd en geapprecieerd.

Wat ga je doen?
 • Als psychiater werk je nauw samen en ben je een belangrijke schakel binnen ons multidisciplinaire team. Je bent als regiebehandelaar voor alle betrokkenen het centrale aanspreekpunt;
 • Binnen het behandelteam vervul je zowel een richtinggevende als coachende rol;
 • Je levert een bijdrage aan de verdere professionalisering en optimalisering van de kwaliteit van de zorg (door begeleiding van psychiaters in opleiding of door mede vorm te geven aan de ontwikkeling van zorgprogramma's/zorgpaden);
 • Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek en het geven van onderwijs (denk bijvoorbeeld aan het geven van klinische lessen, bijscholing, referaten).
Wat zeggen onze medewerkers?
"Het werken bij een grote GGZ-instelling als Mondriaan betekent dat je je kunt bezighouden met psychiatrie pur sang", vertelt Christine, psychiater bij Mondriaan. "Je komt hier alles tegen, er is dan ook volop aandacht en ruimte om je verder te ontwikkelen. De kwaliteit van zorgverlening is hoog."

Dit neem je mee
 • Een afgeronde opleiding tot Psychiater, BIG-geregistreerd;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep;
 • Je hebt een creatieve attitude en een flexibele inzetbaarheid ten aanzien van de aanpak van psychiatrische problematiek;
 • Je hebt ervaring met het coachen van andere professionals en het verzorgen van werkbegeleiding aan AIOS en ANIOS.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd;
 • Het salaris is conform AMS regeling + een tijdelijke toeslag van 5%;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Youri Cobben, RVE manager Sector Intensief, bereikbaar op het nummer: 06-43555968 of met Karoline Vangronsveld, manager Zorg, bereikbaar op het nummer: 06-51789891.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld