Mondriaan zoekt een

Psychiater voor onze kliniek Volwassenzorg

Dienstverband

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor onze open opname-afdeling zoeken wij een Psychiater (uren in overleg). Een mooie kans om meer rust te brengen binnen een dynamische, soms hectische, afdeling. We bieden je de ruimte om de afdeling, naar jouw inzicht, vorm te geven. Dat doe je natuurlijk niet alleen, je hebt een stabiel team om je heen. Kom gerust eens kijken, we vertellen je graag meer.

Past deze functie bij jou?
Binnen onze Kliniek Volwassenzorg, sector Selectieve Zorg, behandelen we patiënten met een psychiatrische stoornis waarbij ambulante zorg (tijdelijk) niet langer toereikend is en opname aan de orde is. De kliniek bestaat uit verschillende afdelingen zoals High & Intensive Care, Medium Care, open opname afdeling voor kortdurende opnames, en afdelingen voor langdurige behandeling (open en gesloten). Het multidisciplinaire behandelteam binnen de kliniek werkt intensief samen om de behandeling van de patiënt optimaal vorm te geven. Er heerst een prettig werkklimaat met transparante werkprocessen.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en meedenkende psychiater die veel affiniteit heeft met de doelgroep. Je werkt nauw samen met een team van deskundige collega's. Jij vormt daarin een belangrijke schakel.

Als psychiater binnen onze kliniek:
 • werk je graag in een klinisch team;
 • geef je in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk autonomie terug aan de patiënt waardoor de ambulante zorg gecontinueerd kan worden. Je werkt hierbij intensief in de triade van behandelaren, patiënt en naasten;
 • geef je inhoudelijk leiding aan verpleegkundigen;
 • werk je graag en nauw samen met ambulante interne en externe partners;
 • ontwikkel je mee aan het vormgeven van onze visie en stuur je hierop aan;
 • participeer je in de waarnemingsregeling psychiaters en neemt je deel aan de 7x24-uurs beschikbaarheids-/ bereikbaarheidsdiensten van Mondriaan.
Wat zeggen onze medewerkers?
"Het werken bij een grote GGZ-instelling als Mondriaan betekent dat je je kunt bezighouden met psychiatrie pur sang", vertelt Christine, Psychiater bij Mondriaan. " Je komt hier alles tegen, er is dan ook volop aandacht en ruimte om je verder te ontwikkelen. De kwaliteit van zorgverlening is hoog."

Dit neem je mee

 • Een afgeronde opleiding tot Psychiater, BIG-geregistreerd
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep
 • Je redeneert klinisch en kunt diagnosticeren.
 • Je hebt een creatieve attitude en een flexibele inzetbaarheid ten aanzien van de aanpak van psychiatrische problematiek.
 • Je hebt ervaring met het coachen van andere professionals en het verzorgen van werkbegeleiding aan AIOS en ANIOS.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd;
 • Het salaris is conform AMS trede 6;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Youri Cobben, RVE Manager Sector Intensief, bereikbaar op het nummer: 06-43555968 en/of met Karoline Vangronsveld, Manager Zorg, bereikbaar op het nummer 06-51789891.

Heb je interesse, stuur dan vóór 20 juni 2022 een reactie via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld