Zuyderland zoekt een

Psychologisch assistent

Dienstverband

32

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Wij zijn op zoek naar een psychologisch assistent voor de afdeling Medische psychologie.

Wat ga jij doen?
De afdeling Medische Psychologie verricht psychodiagnostiek en behandelingen op verwijzing van medisch specialisten van Zuyderland Medisch Centrum. Het gaat om zorg voor zowel klinische als poliklinische, volwassen patiënten, ouderen en kinderen. Er wordt actief geparticipeerd in een groot aantal multidisciplinaire teams, waaronder het Geheugencentrum, de Parkinsonpoli, de Revalidatie dagbehandeling, het Psychosociaal Kinderteam, de Poli Psychosociale Oncologie en de Poli Seksuologie. De afdeling biedt in samenwerking met RINO Zuid en de RINO Groep meerdere opleidingsplaatsen aan voor de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog, Klinisch psycholoog en Klinisch neuropsycholoog.

Wij zijn op zoek naar een psychologisch assistent binnen de afdeling Medische Psychologie locatie Sittard-Geleen. Je verricht psychodiagnostisch onderzoek bij poliklinische en klinische patiënten die door de psychologen naar je zijn doorverwezen. Het doel hiervan is om een basis te leggen voor verdere behandeling of advies in de richting van de patiënt. Aan de hand van de onderzoeksresultaten stel je een schriftelijk verslag op en zorg je ook voor de overdracht van deze resultaten naar de psycholoog. Je kunt zelfstandig bepalen of de patiënt in staat is om alle onderdelen van het onderzoek uit te voeren en brengt zo nodig aanpassingen in het onderzoek aan. Ook beheer je natuurlijk de dossiers en het testmateriaal.

Wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van het diploma testassistent NIP of pedagogisch psychologisch assistent (LOI).
 • Bovendien beschik je over een goede typevaardigheid en bent uiteraard bekend met verschillende neuropsychologische testen, vragenlijsten en testmethoden.
 • Je weet patiënten te motiveren en weet het vertrouwen te wekken dat van belang is in het contact met de patiënt.
 • Je hebt tact, geduld, invoelingsvermogen en bent uiteraard in staat om met andere disciplines in een team samen te werken.

Wat bieden wij?

 • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van één jaar, met zicht op een vast contract.
 • De werkeenheid is afdeling medische psychologie, Zuyderland GGZ.
 • Arbeidsduur is 32 uur per week.
 • De CAO-GGZ is van toepassing; salariëring in FWG 40.

Interesse?

Nadere informatie is in te winnen bij dhr. B. van Twillert, klinisch psycholoog / inhoudelijk coördinator, via telefoonnummer 088-4597837 of bij dhr. S. Burm, afdelingshoofd, via telefoonnummer 06-20770926.

Over Zuyderland GGz

Op de afdeling Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) van Zuyderland Medisch Centrum werken specialisten samen met hun teams om de beste zorg te leveren aan cliënten in alle leeftijdsgroepen die te kampen hebben met psychische klachten en aandoeningen. GGz biedt zorg op alle locaties van Zuyderland. De vorm van zorg kan echter per locatie verschillen.
Wij zijn gevestigd op de locatie Sittard-Geleen, Brunssum, Heerlen en Kerkrade. Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

 • Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
 • Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
 • Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
 • Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
 • Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
 • Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.