Koraal zoekt een

Psychologisch Testassistent – Polikliniek Gastenhof

Dienstverband

24 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Jeugdzorg
Voor de Polikliniek Gastenhof zoeken we een ervaren Psychologisch Testassistent. Wil jij een bijdrage leveren aan het verklaren van bijzonder probleemgedrag of ontwikkelingsproblemen van kinderen en jongeren door middel van het uitvoeren van psychodiagnostisch onderzoek?

Het betreft een functie voor 24 tot 32 uur per week.

Over de functie

De psychologisch assistent heeft een onmisbare rol in de psychodiagnostisch testcyclus. In overleg met de psychologen, behandelaren, maar zeker ook met ouders en de jeugdigen, neem jij bepaalde testdiagnostiek af, waardoor jij een belangrijke rol speelt in het diagnostisch proces. Door jouw bijdrage en de samenwerking met de overige betrokkenen kunnen hulpvragen beantwoord worden en begrijpen ouders en jeugdigen vaak waar bepaald gedrag vandaan komt. Kortom, jij kunt het verschil maken!

De psychologisch testassistent neemt testdiagnostiek af, scoort de resultaten en koppelt deze terug aan de psychologen. Tevens ben jij verantwoordelijk voor het beheren van het testmateriaal, waarbij het ook jouw verantwoordelijkheid is om up to date te blijven m.b.t. de laatste ontwikkelingen op het gebied van psychodiagnostische testen. Je werkt op de Polikliniek van Koraal samen met psychologen, GZ-psycholoog, Orthopedagoog-Generalist, maar ook met andere disciplines zoals vaktherapeuten en psychiaters. In de lijn val je, net als je collega's, onder de teamleider van de Polikliniek.

Over de locatie

Gastenhof is het orthopedagogisch behandelcentrum van Koraal in Limburg. Vanuit de drie Limburgse Koraal regio's biedt Gastenhof behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren in de leeftijd van 4 tot 21 jaar met een (licht) verstandelijke beperking, gecombineerd met complexe gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek. De behandeling vindt zowel poliklinisch, ambulant als klinisch plaats.

De polikliniek met standplaats Sittard, biedt multidisciplinair onderzoek en diagnostiek, observatie, behandeling, consultatie, advisering en voorlichting aan jongeren en hun systeem. In overleg met jeugdige, ouders en eventueel betrokken hulpverleners wordt een vertaling gemaakt van de hulp die best passend is in de eigen situatie. Advisering als ook consultatie voor verwijzers of andere hulpvragers is mogelijk. Het behandelteam bestaat onder andere uit psychiaters, (GZ /OG) psychologen, psychologisch test assistent, spv'er, systeemtherapeuten en diverse vaktherapeuten.

Als psychologisch testassistent werk je vanuit de Polikliniek en ben je inzetbaar in de diverse Gastenhof locaties van Koraal.
Wat bieden wij?

Een uitdagende en dynamische werkomgeving waarbij er volop mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen! Je komt in een deskundig team met bevlogen collega's die vanuit verschillende expertises de behandeling vormgeven. Je krijgt ruimte voor eigen ideeën en initiatieven.
 • Een contract van 24 tot 32 uur per week (in overleg).
 • Het dienstverband wordt aangegaan voor de duur van één jaar, met vooruitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Inschaling van de functie is conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 40 of 45 en is afhankelijk van leeftijd en relevante werkervaring.
 • Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering (8.33%) en ORT-vergoeding.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan
Wat vragen wij van jou?
 • Je beschikt over een HBO diploma aangevuld met ervaring m.b.t. behandeling van de doelgroep. Daarnaast beschik je over uitgebreide vakkennis psychologisch assistent, bijvoorbeeld toegepaste psychologie.
 • Je hebt gedegen kennis van psychodiagnostische onderzoeksmethodieken.
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig.
 • Je hebt een groot doorzettingsvermogen en bent stressbestendig.
 • Je kunt zelfstandig werken en hebt een flexibele instelling.
 • Je bent in het bezit van een auto.
Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Judith Alders (Teammanager) via telefoonnummer 06-51791614. Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Sandra Moonen via telefoonnummer 06-12000928.

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Reageren

Heb je interesse in deze vacature? Reageer dan snel en stuur ons je CV en motivatiebrief vóór 23 augustus 2022 via de sollicitatielink.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 30 augustus 2022 in de middag.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang bij de invulling van de vacatures.