Zuyderland zoekt een

Psycholoog in opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog Kind & Jeugd bij Kind & Adolescent

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Ziekenhuizen

Jij bent een gedreven psycholoog die een sterke affiniteit heeft met kinderen en jeugdigen, een complex en dynamisch werkveld niet schuwt en je wil GZ-psycholoog worden!

Wij bieden een opleidingsplaats aan tot Gezondheidszorgpsycholoog Kind & jeugd binnen de afdeling Kind & Adolescent. Deze opleiding start in september 2023 bij RINO Zuid.

Jouw nieuwe baan

Je volgt de postacademische opleiding tot GZ-psycholoog, een tweejarige opleiding als vervolg op de opleiding tot psycholoog. Je zult gedurende de opleiding werkzaam zijn binnen de afdeling Kind & Adolescent met sterk accent op kinderen en jeugdigen.

Afdeling Kind & Adolescent is er voor kinderen, jeugdigen, adolescenten in de leeftijd van 0 tot 23 jaar en hun gezinnen die kampen met complexe psychiatrische problematiek en ernstige levensfaseproblematiek en specialistische ggz behandeling nodig hebben. De behandeling is gericht op het zo snel mogelijk bieden van de juiste hulp gericht op de verstoring in de ontwikkeling en tevens op versterking van de eigen kracht. Hulp wordt geboden vanuit een breed pallet aan diagnostische interventies en behandeling (inclusief crisiszorg).

De afdeling Kind & Adolescent bestaat uit 3 multidisciplinaire subteams die vanuit een multidisciplinaire samenwerking de behandeling van de cliënten en hun gezinnen vormgeven. Binnen het team zijn de lijnen kort en wordt belang gehecht aan een laagdrempelige samenwerking met verwijzer en andere betrokken partners in de regio. Overstijgend aan de subteams wordt er ook multidisciplinair samengewerkt binnen de hele afdeling K&A. Vanuit een dialogische attitude komen een gedeelde probleemomschrijving en behandelingsafspraken tot stand, om de hulpvragende gezinnen te ondersteunen zodat ze zaken weer zelf geregeld krijgen. Er is veel aandacht voor inhoudelijke innovatie en ontwikkeling binnen teamverband om de kwaliteit van geleverde zorg hoog te houden. Afdeling Kind & Adolescent participeert actief in ketensamenwerking binnen het sociale domein en specifiek binnen de jeugdhulp in de regio.

Na voltooiing van de GZ-opleiding kun je zelfstandig werken in alle sectoren van de geestelijke gezondheidszorg, maar ook in andere sectoren van de gezondheidszorg. Je treedt dan op als behandelaar van psychische stoornissen, van psychische problemen bij lichamelijke ziekten en bij problemen in de persoonlijke levenssfeer. De werkzaamheden van de GZ-psycholoog hebben vooral betrekking op psychodiagnostiek, indicatiestelling, psychologische interventies (onder meer met behulp van psychotherapeutische technieken) en overige professionele taken zoals voorlichting, consultatie en preventie.

Voor verdere informatie over de opleiding zie www.rinozuid.nl

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding in de psychologie, pedagogische wetenschappen of gezondheidswetenschappen met als afstudeerrichting geestelijke gezondheidskunde (Master Mental Health).
 • In bezit van een geldige LOGO-verklaring.
 • Belangstelling voor en ervaring met kinderen en jeugdigen en kennis van hun ontwikkelingsproces is een vereiste.
 • Ervaring op het gebied van psychodiagnostisch onderzoek is een vereiste.
 • Je bent in staat een contextuele benadering te hanteren.
 • Je bent gemotiveerd en hebt een positieve houding t.a.v. zowel het vakgebied als de opleiding.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een opleidingsovereenkomst voor de duur van de opleiding (2 jaar).
 • Uitstekende vergoeding van de opleidingskosten.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO GGz.
 • De salariëring is overeenkomstig functiegroep FWG 59/60, afhankelijk van de ervaring.
 • De arbeidsduur is 36 uur per week (incl. cursorisch onderwijs).
 • Het werkpatroon is nader overeen te komen.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Allianz).
 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
 • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals stoelmassages, loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.

Over Zuyderland GGz

Binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGz) van Zuyderland Medisch Centrum werken multidisciplinaire teams samen om de beste zorg te leveren aan mensen in alle leeftijdsgroepen die te maken hebben met psychische klachten en aandoeningen. Onze teams bieden zorg op verschillende locaties van Zuyderland zowel in de Westelijke Mijnstreek als in Parkstad en ook bij cliënten thuis. We zijn een relatief kleinschalige GGz-instelling met een breed scala aan behandelmogelijkheden door meerdere disciplines. Dat maakt dat we veel kunnen, elkaar kennen en elkaar laagdrempelig kunnen benaderen. We zijn betrokken en deskundige professionals, betrokken naar elkaar toe en naar de cliënt en zijn systeem. We staan voor een veilig klimaat voor personeel, cliënt en diens systeem.

Enkele kengetallen voor Zuyderland GGz:

 • 4933 cliënten in zorg waarvan ca. 700 jonger dan 18 jaar.
 • 370 medewerkers (fte).
 • 69 bedden kliniek.
 • Ca. 24.000 verblijfsdagen kliniek.

Meer weten?

Inlichtingen zijn telefonisch in te winnen bij Sjoerd Salet, klinisch psycholoog/ P-opleider, via telefoonnummer 088-4597837 of bij Koen Sadza, afdelingshoofd, via telefoonnummer 06-13879954
Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.