Mondriaan zoekt een

Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog (PIOG) - differentiatie Volwassenen & Ouderen

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Binnen Mondriaan zijn per 1 januari 2023 drie opleidingsplaatsen vacant voor de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog (36 uur p.w.), differentiatie Volwassenen en Ouderen. De opleiding duurt twee jaar. Standplaats kan zowel Heerlen als Maastricht zijn.

Past deze functie bij jou?
De opleiding vindt plaats in samenwerking met RINO Zuid conform de vereisten voor registratie als GZ-psycholoog in het kader van de wet BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). RINO Zuid verzorgt één dag in de week in Maastricht het cursorisch programma (480 contacturen). Daarnaast zijn er 240 uren door de opleideling te besteden aan praktijkopdrachten. Een belangrijk deel van de opleiding vindt plaats in de praktijk binnen Mondriaan; mogelijk is er een uitwisseling met de Generalistische Basis GGZ van Mondriaan of één van de samenwerkingspartners, waaronder Adelante, Psychologenpraktijk Kerkrade/Heerlen en Sevagram.

De praktijkopleiding heeft een totale omvang van 2790 uur plus 90 uur supervisie. De opleiding is voor 70% gericht op volwassenen en ouderen en voor 30% op kinderen en jeugdigen. De PIOG verricht productie voor 75% van de normale productie-eis van een professional op die afdeling. De resterende 25% is bedoeld voor de extra voorbereiding op nieuwe taakgebieden, werkbegeleiding en supervisie, en voor de verplichte praktijk gerelateerde studieopdrachten en werkbezoeken.

De opleiding valt onder de verantwoordelijkheid van een der praktijkopleiders GZ-opleiding bij Mondriaan. Daarnaast is er sprake van een werkbegeleider en een supervisor. Met de werkbegeleider op de werkvloer is dagelijks/wekelijks contact over de invulling van patiënt gerelateerde taken. De supervisor begeleidt de PIOG in diens algemene professionele groei. Gedurende de opleiding krijgt de PIOG te maken met meerdere settingen/afdelingen en werkbegeleiders. Op deze manier bouwt de PIOG ervaring op met diverse soorten diagnostiek (algemeen screenende diagnostiek, psychologische- testdiagnostiek, persoonlijkheidsdiagnostiek, gedragsdiagnostiek) en verschillende behandelingsinterventies, en ook een verscheidenheid aan patiënten/cliëntengroepen.

Dit neem je mee
  • Je hebt een afgeronde opleiding in één van de gedragswetenschappen.
  • Enige jaren werkervaring binnen de GGZ en ervaring met groepen en systemen kan een pré zijn.
  • Een goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheid.
  • Een geldige LOGO-verklaring (zie https://www.vlogo.nl/).

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
  • Je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst voor 36 uur p.w.;
  • Het salaris bedraagt minimaal €3.241,-- en maximaal €4.883,-- (FWG 59-60 - CAO GGZ, afhankelijk van opleiding en ervaring). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
  • De actuele opleidingsprijs van de RINO is te vinden op de site van RINO Zuid. Er is sprake van 100% tegemoetkoming door Mondriaan in de directe opleidingskosten; voor het volgen van het cursorische programma wordt 100% tijd vergoed en 100% reiskosten (op basis van openbaar vervoer laagste klasse).
  • De kosten van de praktijkbegeleiding, werkbegeleiding en supervisie zijn voor rekening van de praktijkinstelling. De vakbibliotheek van Mondriaan stelt de verplicht aan te schaffen handboeken beschikbaar.
  • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen.
  • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.

Is je interesse gewekt?
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met het Bedrijfsbureau Mondriaan Academie, tel. 088-5066395 of per e-mail: Mondriaan.Academie.Bedrijfsbureau@mondriaan.eu.

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met mw. drs. Kim van Beest, P-opleider Mondriaan, per e-mail: k.van.beest@mondriaan.eu.

Heb je interesse, stuur dan een reactie vóór 7 september 2022 via de sollicitatiebutton. Vergeet niet om naast je CV en motivatie, ook je LOGO-verklaring mee te sturen.

Als je niet voldoet aan de gestelde eisen of de gevraagde bijlagen ontbreken, wordt je sollicitatie niet in behandeling genomen.

Op grond van de brieven vindt een voorselectie plaats waarna de selectiegesprekken gepland worden. De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 14 september 2022. De geselecteerde kandidaten zullen voorgedragen worden aan RINO Zuid.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.