Mutsaersstichting zoekt een

Psycholoog / Orthopedagoog

Dienstverband

24 - 36

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg

De Mutsaersstichting, compleet in jeugdzorg, is een fullservice centrum actief op de gebieden jeugdhulpverlening en GGZ en welzijn en onderwijs. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en werken multidisciplinair vanuit een systemisch en vraaggericht perspectief.

Vanuit onze missie “geen kind op straat, geen gezin in de steek” bieden we cliënten en hun omgeving grip en perspectief op hun toekomst. Wij leren jongeren en volwassenen hun eigen plaats in de samenleving (weer) in te nemen.  Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl.

 

Momenteel zijn wij voor onze behandelteam team Infant Mental Health op zoek naar een:

 

Psycholoog / Orthopedagoog

24 – 36 uur per week

 

Baby’s en jonge kinderen ontwikkelen doordat ze steeds in contact zijn met anderen. Ze geven daarbij de voorkeur aan hun ouders of belangrijkste verzorgers. Aan de ene kant zijn ze in contact met de ouder vanwege basisbehoeften als eten, drinken en fysieke veiligheid. Aan de andere kant hebben ze de ouder nodig voor hun emotionele behoefte als regulatie, emotionele veiligheid, warmte en geborgenheid. De ouder-kind relatie speelt daarom een belangrijke rol bij de ontwikkeling van jonge kinderen. In een veilige ouder-kind relatie ontwikkelen jonge kinderen zich het meest optimaal.

Helaas loopt niet bij ieder gezin en/of kind deze ontwikkeling als vanzelf. Wil jij graag jonge kinderen van 0 – 5 jaar, maar ook zeker de ouders, het gezin en de omgeving ondersteunen met advies, begeleiding en behandeling? Dan ben jij misschien wel degene waar wij naar op zoek zijn!

Je komt werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring  in te zetten.  We stimuleren  lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling  door  je  gebruik  te laten  maken van een uitgebreid netwerk van professionals en een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Wat ga je doen?

Als Psycholoog / Orthopedagoog werk je met deze jonge kinderen en hun ouders aan hun hulpvragen. Binnen jouw behandelteam werk je met een brede waaier aan disciplines, professionals met verschillende specialismes en kom je een variatie aan problematieken en diagnoses tegen.  

Je stelt behandelplannen op met de cliënt, voert ze uit en evalueert deze. Je werkt zowel klinisch als poliklinisch. Je maakt deel uit van één van ons IMH team en richt je op het diagnosticeren, begeleiden en behandelen. Als Procescoördinator geef je in afstemming met andere behandelaren de zorg die nodig is om de hechting en ontwikkeling van de kinderen zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen en/of herstellen.

Het multidisciplinair team bestaat uit onder andere Kind en jeugd Psychiater, Kinderarts sociale pediatrie, (GZ)-Psychologen, Orthopedagoog(-Generalist), Systeemtherapeuten, Vaktherapeuten, Ambulante Begeleiders etc.. Zij werken veel samen aan casussen, ieder met zijn of haar eigen expertise die van waarde is voor de cliënt. Jij bent de behandel coördinator hierin. Daarnaast lever je een actieve en innovatieve bijdrage aan de kwaliteit van hulpverlening.

Wij werken vanuit de visie 1 kind 1 plan, waarbij de cliënt en zijn sociaal netwerk onlosmakelijk onderdeel uitmaken van een succesvol behandeltraject.

Wie zoeken wij?

Een enthousiaste en energieke collega die ons team komt versterken.  

Je bent in bezit van een master psychologie liefst met specialisatie kind- jeugdpsychologie of master orthopedagogiek en hebt bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie.

Een specialisatie tot IMH consulent of specialist is een pré evenals scholing en ervaring met EMDR behandeling. Of je hebt in ieder geval de sterke ambitie deze kwalificaties te behalen.

Je hebt een sterke persoonlijkheid, die zelfstandigheid en leergierigheid combineert met een oplossingsgerichte instelling. Met je flexibele en resultaatgerichte houding ben je onderdeel van een team dat gaat voor innovatie, zorg en ontwikkeling. Systematisch denken en handelen is onmisbaar.

Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en geldige SKJ registratie.

Wat kan je van ons verwachten?

Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig aan de cao Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). De functie is ingedeeld in functiegroep 60. Daarnaast biedt de Mutsaersstichting een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden met een eindejaarsuitkering, collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Wil je meer weten?

Voor nadere informatie over deze functie én onze organisatie kun je contact opnemen met Marjan Engels, HR Business Partner (06-82845932). Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met Pieke Houben (06-11699454).

Meteen solliciteren?

Spreekt deze vacature je aan en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan jouw motivatie en Curriculum Vitae, onder vermelding van vacaturenummer 21-20 naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl.

De reactietermijn voor deze vacature sluit  25 april 2021.