Mutsaersstichting zoekt een

Psycholoog / Orthopedagoog (TCKG)

Dienstverband

24 - 36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Eerstelijnszorg

Mutsaersstichting biedt geïndiceerde hulp en geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en jongeren die een intensieve behandeling nodig hebben. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord. Actief op de gebieden jeugdhulpverlening én GGZ én welzijn én onderwijs.

Mutsaersstichting ontwikkelt voortdurend en vernieuwt haar aanbod vanuit een gezinsgerichte visie op zorg. Vanuit de ervaring dat naast het bestaande behandelaanbod (poli/dagbehandeling/klinisch/in de thuissituatie) intensievere behandeling voor het hele gezin nodig is zijn we daarom gestart met gezins-(psychiatrische) opnames. Deze opnames kennen een intensief voortraject, een kortdurende opname van alle gezinsleden (weken-maanden) en een vervolgbehandeling, in samenwerking met verwijzer en bestaande hulpverlening.

Traumacentrum Kind en Gezin biedt deskundige en sensitieve behandeling aan getraumatiseerde gezinnen, afgestemd op de situatie waar zij nu zijn en werkend aan de toekomst waar het gezin naartoe wil. Wij ondersteunen gezinnen bij het herstellen van verbindingen en het komen tot nieuwe ontplooiingsmogelijkheden voor de gezinsleden, ook in moeilijk verlopende situaties.


Ten behoeve van het Traumacentrum Kind & Gezin (TCKG) zijn wij op zoek naar een:

 

Psycholoog / Orthopedagoog

24 – 36 uur per week

 

Je komt werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring  in te zetten.  We stimuleren  lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling  door  je  gebruik  te laten  maken van een uitgebreid netwerk van professionals en een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

 

Wat ga je doen?
Je levert een bijdrage aan het multidisciplinair overleg, het uitvoeren van diagnostiek, indicatiestelling en behandeling van cliënten; oftewel kinderen en jongvolwassenen in de leeftijd van 4 tot 23 jaar.  Je behandelt met name systemen met complexe, meervoudige en uiteenlopende (psychische) problematiek.

Wij werken vanuit de visie 1 gezin 1 plan, waarbij de cliënt en zijn sociaal netwerk onlosmakelijk onderdeel uitmaken van een succesvol behandeltraject. Je treedt op als procescoördinator van een aantal cliënten. Daarnaast vervul je vanuit je eigen deskundigheid een uitvoerende, adviserende en ondersteunende rol naar het multidisciplinaire behandelteam en/of collega’s.

Tevens is het belangrijk dat je een actieve innovatieve bijdrage levert aan de kwaliteit van onze hulpverlening en participeer je actief in externe netwerken voor zover de werkzaamheden dat vereisen.

 

Wie zoeken wij?
Een sterke persoonlijkheid die gewend is om hechting en trauma geïnformeerd te werken en hier ook affiniteit mee heeft. Je werkt vanuit het systemisch gedachtengoed en kunt dit uitdragen. Je kunt werken vanuit kwetsbaarheid in een gezins-therapeutische context. Het is een meerwaarde als je enkele jaren werkervaring hebt in de GGZ (kinder- en jeugdpsychiatrie of volwassenpsychiatrie). Je beschikt over een professionele beroepshouding en bent in staat je eigen functioneren en dat van anderen kritisch te beoordelen. Daarnaast vind je het prettig om in een ambitieuze, lerende en veranderende organisatie te werken.

Als Psycholoog / Orthopedagoog ga je samen met de gezinnen in een kwetsbare context  doen wat nodig is om de ontwikkeling te bevorderen in een omgeving die daar bij past, waarbij we streven naar een voor het gezin gedeeld veranderperspectief. Hierbij werkt je intensief samen met collega’s vanuit andere disciplines waarbij je een kern team vormt rond het gezin.

Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en geldige SKJ registratie.

 

Wat kan je van ons verwachten?
Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig aan de cao Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). De functie is ingedeeld in functiegroep 60. Daarnaast biedt de Mutsaersstichting een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden met een eindejaarsuitkering, collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

 

Wil je meer weten?
Voor nadere informatie over deze functie én onze organisatie kun je contact opnemen met Shenna Werson, teamcoördinator (06-82 29 12 28).

 

Meteen solliciteren?
Spreekt deze vacature je aan en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan jouw motivatie en Curriculum Vitae, onder vermelding van vacaturenummer 21-23 naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl.

De reactietermijn voor deze vacature sluit  23 mei 2021.