De Zorggroep zoekt een

Psychomotore Therapeut

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Thuiszorg
Passie voor je vak en wil je aan de slag in een organisatie die continu in beweging is? PMT is nog volop in ontwikkeling binnen De Zorggroep. Grijp je kans om je vak organisatie breed door te ontwikkelen!

Wat ga je doen?
Als psychomotore therapeut bij De Zorggroep maak je deel uit van ons expertise- en behandelcentrum. Je gaat jouw vak, psychomotore therapie, samen met je collega verder vorm geven binnen de organisatie. Met jouw daadkracht en passie gaat dat zeker lukken!

Jouw werkomgeving en doelgroep? De focus ligt op cliënten en bewoners met NAH en jonge mensen met dementie. Het gaat hierbij om mensen die op een eigen appartement wonen, maar ook in groepswoningen. Daarnaast houd je je ook bezig met reguliere afdelingen zoals somatiek, PG en in de toekomst wellicht revalidatie. Je richt je op complex probleemgedrag zoals agressie, impulsief gedrag, loop- of (repetitieve) beweegdrang, apathie, stemmingsproblematiek en acceptatieproblematiek.

Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van het behandelplan en indien dit overgedragen kan worden aan betrokken zorgmedewerkers voer jij de regie. Beweegactiviteiten met en voor de cliënten uit jouw doelgroep op de kaart zetten? Jij denkt mee en neemt het voortouw in het implementeren van bijpassende nieuwe voorstellen.

Je werkt samen met het behandelteam waar je ook onderdeel van bent. Van specialist ouderengeneeskunde tot GZ-psycholoog, van fysio- tot ergo- en muziektherapeut en natuurlijk de medewerkers van het zorgteam, samen zetten jullie de cliënt centraal!

Hoe zorgen wij voor jou?
Werken bij de Zorggroep betekent werken binnen een organisatie waar de cliënt centraal staat. Voor jou is de cao VVT van toepassing. Deze biedt marktconforme primaire arbeidsvoorwaarden en een goede pensioenregeling. Als psychomotore therapeut val je in FWG 55 en is het maximale salaris 4.426,10 o.b.v. 36 uur. Kom je in dienst als psychomotore therapeut in opleiding, dan wordt je ingeschaald op basis van je achter grond en werkervaring. Als nieuwe PMT binnen De Zorggroep verwelkomen we je graag voor 24 tot 36 uur per week (in overleg).

Dat jij je elke dag weer inzet voor jouw cliënten, is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:
  • Vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%)
  • Focus op Positieve Gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze WerkWijzerWinkel met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
  • Interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen
  • Korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het "weg-na-het-werk"-programma
  • Ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal
Wat maakt jou de juiste Psychomotore Therapeut?
Een enthousiaste pionier, jij gaat jouw mooie vak succesvol verder bij ons uitbouwen! Je kunt goed omgaan met tegenstellingen en hebt een sterk inlevingsvermogen. Daarnaast ben je een goede luisteraar en heb je sterke communicatieve vaardigheden. In een gesprek breng je niet alleen je kennis en expertise mee, maar ook tact met een vleugje overtuiging. Je bent een echte doorzetter en gaat, mede dankzij jouw empathie, op een integere en respectvolle manier om met cliënten. Verder heb je kennis van beperkingen, stoornissen en handicaps van cliënten met complex hersenletsel en affiniteit met deze doelgroep. Met jouw flexibiliteit en daadkracht zorg je samen met je collega voor een mooie doorontwikkeling van jouw vak.

Verder belangrijk:
  • Hbo diploma psychomotorische therapie en/of een master opleiding PMT (Studeer je bijna af als psychomotore therapeut? Ook dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren!)
  • Ervaring als psychomotore therapeut is een mooie pré!
  • Je bent ingeschreven in het vakregister
Enthousiast geworden?
Hebben wij je er toe bewogen om te solliciteren? Leuk! We leren je graag kennen. Solliciteer direct via de "solliciteren" button. Heb je eerst nog een aantal vragen? Dan kun je contact opnemen met onze recruiter, Melanie Knoups via melanie.knoups@dezorggroep.nl .