Mondriaan zoekt een

PsyQ zoekt ambitieuze regie behandelaar

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
PsyQ is een samenwerkingsverband van een viertal GGZ organisaties: Parnassia Groep, Lentis, MET-GGZ en Mondriaan. Het is ontstaan vanuit de gedachte dat voor iedere Nederlander die kampt met psychische klachten een goede en specialistische behandeling binnen handbereik moet zijn. De gedreven en enthousiaste behandelaars van PsyQ zijn, naast hun brede basiskennis gespecialiseerd in een specifieke psychische stoornis. Complexe problematiek is voor hen een uitdaging en ze hebben passie voor innovatie en ontwikkeling. Ben jij een SPV-er of een hbo verpleegkundige met ambitie tot het volgen van een SPV opleiding, GZ-psycholoog, basispsycholoog, basisarts (ANIOS), verpleegkundig specialist, klinisch psycholoog of psychiater (ook ZZP) en spreekt jou dit aan? Kom dan zeker kennismaken, of nog beter: loop een dag met ons mee!

Past PsyQ bij jou?
PsyQ streeft ernaar om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren door de beste kwaliteit van zorg. Specialistische behandelingen, het meten van behandelresultaten, het voeren van kwaliteitskeurmerken en wetenschappelijk onderzoek en innovatie maken deel uit van dit streven. Binnen Mondriaan (in Heerlen en Maastricht) bieden wij specialistische behandelingen gericht op depressie en bipolaire stoornissen, angst en psychotrauma, ADHD en ASS en persoonlijkheidsstoornissen. Om onze ambities vorm te geven zoeken we gemotiveerde collega's voor de verschillende zorgprogramma's, waarbij het ook mogelijk is om te participeren in meer dan één zorgprogramma. Naast de verdere ontwikkeling van de hoog specialistische behandelingen werken we vooraan in de keten nauw samen met de huisartsen en lokale GGZ initiatieven. Online behandeling is een ander belangrijk speerpunt en stelt je als medewerker ook in staat om de behandeling gedeeltelijk van thuis uit vorm te geven als dat jouw voorkeur heeft. Onze medewerkers hebben een actieve rol als het gaat om het verder operationaliseren en implementeren van onze missie en visie en dat kan alleen in een prettig werkklimaat. We hechten dan ook veel waarde aan transparantie van beleid, openheid, betrokkenheid en het stimuleren van creatieve verbeterideeën.

Wat zeggen onze medewerkers?
"Men denkt wel eens dat wij alleen maar met zware doelgroepen te maken hebben en dat ons werk weinig afwisselend is", zegt Suzanne, GZ-psycholoog bij PsyQ."Maar juist door alle onderliggende problematieken die we tegenkomen is ons werk heel afwisselend."
"Je profiteert ook van de enorme rijkdom aan kennis van je collega's", vult een collega-psycholoog aan."We denken mee over nieuwe methodieken en behandelingen, dragen bij aan wetenschappelijk onderzoek en sluiten aan bij een vakgroep. Zorginnovatie is een deel van onze functie."
"Ik vind het heel boeiend om een-op-een met patiënten te werken", zegt Joey, verpleegkundig specialist/manager Zorg bij PsyQ. "Mensen met persoonlijkheidsstoornissen hebben vaak klachten op het gebied van emoties, relaties en hun zelfbeeld. Als de therapie effect heeft, boeken ze op deze terreinen vooruitgang en hebben ze minder last. Dat is altijd weer mooi om te zien."

Dit neem je mee
 • Een voor de functie relevante en afgeronde opleiding;
 • Een hoge mate van zelfstandigheid, je durft initiatief te nemen en je kunt als rolmodel fungeren;
 • De bereidheid om indien noodzakelijk op een andere afdeling/locatie uit te helpen;
 • Een creatieve attitude en flexibele inzetbaarheid ten aanzien van de aanpak van psychiatrische problematiek. Je zoekt uitdaging en betekenis, verdieping en ontwikkeling binnen je vak;
 • Je bent in staat om soepel contact te leggen met en aan te sluiten op de belevingswereld van patiënten, waarbij je tevens kunt omgaan met weerstand en tegenstellingen;
 • Je bent in staat om je eigen grenzen aan te geven en flexibel en transparant te zijn in eigen handelen;
 • Je hebt een flexibele werkhouding met oog voor de complexiteit van de patiëntenpopulatie, het samenwerken met collega's en het inzetbaar zijn voor de diverse afdelingen;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Een geldig rijbewijs.

Wat wij bieden
Gevarieerd en zinvol werk in een professionele werkomgeving! Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Je werkt niet alleen in een professionele werkomgeving maar óók in een prettige werkomgeving. In een collegiale werksfeer kunnen medewerkers op elkaar bouwen. Er is plezier en gezelligheid onderling.
 • Als SPV-er of SPV-er in opleiding, basispsycholoog, verpleegkundig specialist en GZ-psycholoog krijg je een contract voor bepaalde tijd (jaar) met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd. Voor de functie van klinisch psycholoog en psychiater geldt dat je een contract voor onbepaalde tijd krijgt.
 • Het salaris is conform de CAO-GGZ en is afhankelijk van de functie die wordt vervuld. De bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;

  • SPV-er in opleiding (kernfunctie GGZ verpleegkundige 1): FWG 50, min. € 2.746,-- en max. € 3.755,--
  • SPV-er (kernfunctie sociaal psychiatrisch verpleegkundige): FWG 60, min. € 3.026,-- en max. € 4.717,--
  • Basispsycholoog (kernfunctie gedragswetenschapper 3): FWG 60, min. € 3.026,-- en max. € 4.717,--
  • Verpleegkundig specialist (kernfunctie verpleegkundig specialist): FWG 65, min. € 3.538,-- en max. € 5.553,--
  • GZ-psycholoog (kernfunctie gedragswetenschapper 2): FWG 65, min. € 3.538,-- en max. € 5.553,--
  • Basisarts (kernfunctie geneeskundige 3): FWG 65, min. € 3.538,-- en max. € 5.553,--
  • Klinisch psycholoog (kernfunctie klinisch psycholoog): FWG 75, min. € 5.136,-- en max. € 8.101,--
  • Psychiater (kernfunctie psychiater): AMS regeling, trede 6.
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen.
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.

Is je interesse gewekt?
Als je nog vragen hebt of meer informatie wilt over een van de functies of meeloopdag, neem dan contact op met een van onze RVE managers Benjamin Richartz, bereikbaar via 06-13780673 of Maarten Vanwingh, bereikbaar op het nummer: 06-13033268.

Als je wilt solliciteren, stuur dan een reactie vóór 9 oktober 2021 via de sollicitatiebutton.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om waar nodig afschriften van geldige registraties te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.