SGL zoekt een

Pychomotorische therapeut

Dienstverband

24 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
SGL – Hersenz is per 1 juli op zoek naar een Psychomotorisch Therapeut voor 24-28 uur per week, verdeeld over meerdere locaties in Limburg

Bewegingsagogen mogen ook reageren, voorkeur gaat uit naar Psychomotorisch Therapeut

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde collega!

Je gaat werken met mensen die na een ernstige gebeurtenis hersenletsel hebben opgelopen met blijvende gevolgen. Na vaak een lange revalidatie help je cliënten en hun naaste samen met een enthousiaste team om het leven weer op te pakken en om te gaan met de veranderingen die na het hersenletsel zijn ontstaan. Je werkt vanuit het behandelprogramma Hersenz, waarmee je cliënten helpt, leert en ondersteunt om weer vertrouwen te krijgen in eigen kunnen.

Als psychomotorisch therapeut werk je nauw samen met de andere collega disciplines ( fysiotherapeut, logopedist, cognitief-, fysiek- en individueel behandelaar). Je geeft individuele- en groepsbehandeling onder eindverantwoordelijkheid van de hoofdbehandelaar. Daarbij werk je aan gemeenschappelijke en vakspecifieke doelen, zoals het opnieuw leren kennen van het veranderde lichaam en de balans vinden tussen belasting en belastbaarheid. Ook het omgaan met emoties, en het grenzen herkennen/verkennen zijn veel voorkomende thema’s binnen de behandeling.

Als PMT-er geef je supervisie aan je fysiek collega`s, je levert desgevraagd vanuit de expertise een bijdrage aan beleid en ontwikkelingen binnen SGL en het landelijk Hersenz samenwerkingsverband.

Ons team

Het team Hersenz-SGL werkt zelf organiserend en dat vereist zelfstandigheid. Solistisch werken maar zeker ook de samenwerking zoeken. De kracht van de behandeling van Hersenz is dat verschillende expertise gebieden worden ingezet tijdens de behandeling. (afasie therapeuten, cognitief behandelaren, fysiek behandelaren, fysiotherapeuten en psychomotorisch therapeuten. Daarnaast werken we nauw samen met de afdeling Consultatie en Behandeling binnen SGL. Hierin kan je veel met en van elkaar leren, dat maakt het zo mooi.

We gaan graag met je in gesprek als toekomstig psychomotorisch therapeut van SGL als je de HBO-opleiding psychomotorische therapie hebt afgerond. Ervaring met mensen met NAH en/of mensen met afasie is een pré. Je beschikt over een rijbewijs en auto, zodat je gemakkelijk op diverse werkplekken kunt komen.

Wat vragen wij?
  • een positief ingestelde professional met een afgeronde opleiding PMT.
  • ervaring in de behandeling van mensen met hersenletsel.
  • de vaardigheden om je behandeling en interventies af te stemmen op de ontwikkeling van de cliënt.
  • flexibel inzetbaar is, zowel qua uren als qua locatie.
  • achter de visie van Hersenz staan en deze kan vertalen naar het werk.
  • zowel zelfstandig als in teamverband, gestructureerd, methodisch en doelgericht kan werken.

Inschaling is in FWG 50 (max €4019,- bruto per maand op basis van fulltime werken). Bij een afgeronde opleiding PMT is een arbeidsmarkttoeslag conform CAO is van toepassing.

Is deze uitdaging op jouw lijf geschreven? We zien jouw sollicitatie graag tegemoet.

Voor vragen over deze vacature kunt u contact opnemen met Katja Jeurissen 0620114762 (Hersenz) of Danny Hermans (inhoudelijk PMT)

Sollicitatie gesprekken zijn gepland op dinsdag 13 juni 2023.