Maastro zoekt een

Radiotherapeut-oncoloog neuro (27 - 36 uur/week)

Dienstverband

27 - 36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Universitair Medische Centra, Ziekenhuizen, Overige

Bij Maastro worden patiënten behandeld met fotonentherapie en, als één van de drie instituten in Nederland, met protonentherapie en tot slot nog met brachytherapie. Naast geavanceerde brachytherapy apparatuur beschikken we over geavanceerde apparatuur zoals 6 Varian TrueBeams met kV en MV imaging mogelijkheid, een MEVION S250i compacte protonen faciliteit met HYPERSCAN® Pencil Beam Scanning, Brainlab Exactrac, twee state-of-the-art CT’s (waaronder een dual energy) en toegang tot PET-CT en MR-toestellen.

De patiëntenzorg is georganiseerd in vier multidisciplinaire teams, welke bestaan uit radiotherapeut-oncologen, physician assistants en radiotherapeutisch laboranten, samenwerkend met o.a. klinische fysica en ondersteund door doktersassistenten, patiëntenplanning en secretariaat. De teams zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse patiëntenzorg en elk van de teams behandelt patiënten in specifieke doelgebieden. Binnen Maastro wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan en wordt de verbinding gelegd tussen onderzoek en klinische praktijk.

Binnen het aandachtsgebied neurologie zijn de speerpunten komende jaren gericht op protonentherapie, stereotactische radiotherapie met 0 mm marge en epilepsie.  

In deze functie zul je werken in het multidisciplinaire team dat patiënten met hersentumoren, hoofd-halstumoren, huidtumoren en sarcomen behandelt en daarnaast ook palliatieve radiotherapie als aandachtsgebied heeft. Naast directe patiëntenzorg zet dit team zich in voor het optimaliseren van huidige behandelingen, wetenschap en innovatie. Binnen dat team is neurologie je primaire aandachtsgebied en zet je zowel middels fotonen- als protonentherapie behandeltrajecten uit. Jouw klinische taken bestaan uit het poliklinisch behandelen van patiënten, het houden van spreekuren, deelnemen aan MDO's en verdere afstemming met verwijzers. 

We zijn op zoek naar een radiotherapeut-oncoloog die affiniteit en ervaring heeft met de neuro-oncologie. Je hebt een passie voor patiëntenzorg en ziet dit ook als je primaire taak. Je vindt het niet bezwaarlijk collega’s met wetenschappelijke taken te stimuleren en patiënten te includeren in lopende studies. Je hebt uitstekende contactuele vaardigheden. Bij Maastro vinden we het belangrijk dat medisch specialisten ook buiten het medische domein hun stem kunnen laten horen. Affiniteit met organisatievraagstukken en gevoel voor besturing zijn in een moderne zorginstelling onontbeerlijk. Je neemt een actieve, stimulerende rol aan binnen het team en stelt je collegiaal en tactvol op. Behalve met je collega radiotherapeut-oncologen werk je binnen je team zowel op klinisch vlak als met betrekking tot organisatorische thema’s intensief samen met laboranten, klinisch fysici en physician assistants. Indien je verhuist naar het woongebied van Maastro, is er een verhuiskostenvergoeding van toepassing.

Je werklocatie, de Maastricht Brightlands Health Campus met universitair medisch centrum en universiteit, vormt een perfecte setting voor excellente patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, met een uitstekende bereikbaarheid. Maastro ligt op fietsafstand van de oude binnenstad van Maastricht en de omliggende dorpen. Daarnaast stopt de trein praktisch voor onze deur bij station Maastricht Randwyck.  

Arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn gebaseerd op de Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten (AMS) op basis van een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Salariëring bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring, maximaal € 12.823,-  bruto per maand (op fulltime basis). Naar keuze van de kandidaat bedraagt de arbeidsduur tussen de 27 en 36 uur per week. Binnen de AMS is er een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonlijk budget, een ruime verlofregeling, een 8% vakantietoeslag en een uitstekende pensioenvoorziening. Ook biedt Maastro diverse aantrekkelijke kortingsregelingen ten aanzien van (zorg) verzekeringen, fietsaanschaf en sportabonnementen. 

Meer informatie over de functie? Neem gerust contact op met Jeroen Buijsen (medisch manager) of Martien van Bussel, (zorgmanager): per e-mail: secr.pz@maastro.nl of telefonisch via het centrale telefoonnummer +31-(0)88-4455600.

Over Maastro: Maastro is een nationaal en internationaal gerenommeerd instituut dat de bestraling (radiotherapie) van oncologische patiënten voor de provincie Limburg verzorgt, vanuit de hoofdlocatie in Maastricht en vanuit haar dependance op de locatie van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo.

Maastro werd in 2019 door het ministerie van VWS erkend als Top Klinisch Instituut, op basis van zijn nationale en internationale positie als toonaangevend instituut in de zorg dat onderzoek en onderwijs in één samenhangende innovatieve, medische cultuur en structuur omvat.

Als deze functie jou aanspreekt, kun je jouw motivatiebrief en curriculum vitae voor 12 december 2022 uploaden in het sollicitatieformulier op onze website www.maastro.nl (tab jobs & academy).