Maastro zoekt een

Allround radiotherapeutisch laborant

Dienstverband

Naar keuze, 18 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht Venlo

Werkvelden

Ziekenhuizen, Overige

Maastro verzorgt de radiotherapie voor de provincie Limburg, vanuit de hoofdlocatie in Maastricht en vanuit haar dependance op de locatie van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo.

Tevens behandelt Maastro sinds januari 2019 in het nieuwe protonentherapiecentrum patiënten uit geheel Zuidoost Nederland met protonentherapie; een innovatieve techniek waarmee de kans op bijwerkingen voor de patiënt aanzienlijk vermindert.

We zijn momenteel op zoek naar meerdere:

Allround radiotherapeutisch laboranten

Over de functie:
Als radiotherapeutisch laborant bij Maastro verzorg je de bestraling van kankerpatiënten en draag je dus direct jouw steentje bij aan de zorg voor deze patiëntengroep. Je werkt allround, dus zowel in de bestralingsvoorbereiding als de –uitvoering. Naast fotonentherapie behandelen we sinds januari 2019 ook patiënten met protonentherapie; een innovatieve techniek waarmee de kans op bijwerkingen voor de patiënt aanzienlijk vermindert.

Daarnaast bieden we veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en deel te nemen aan (verbeter) projecten. Als laborant ben je werkzaam in één van de vier multidisciplinaire teams die bestaan uit radiotherapeutisch laboranten en radiotherapeut-oncologen. Momenteel zijn er in totaal circa 80 radiotherapeutisch laboranten.

Wie zoeken we?
We zijn op zoek naar enthousiaste collega’s met een afgeronde opleiding MBRT (Nederland), Bachelor Medische Beeldvorming (België) of in het bezit van het Bewijs van Bevoegdheid Radiotherapeutisch laborant. Naast goede sociale en communicatieve vaardigheden zijn veranderingsbereidheid en aanpassings­vermogen belangrijk. Wij verwachten dat je patiëntgericht bent, soepel binnen een team kunt werken en ook onder druk in staat bent om oplettend en nauwkeurig te werken. De radiotherapeutisch laboranten die wij zoeken hebben de ambitie, inzet en de wil om méér dan gemiddeld te presteren. Dit is één van de redenen waarom je bij Maastro wil werken.

Wat bieden we jou?
Je ontvangt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar, met de intentie om deze voor onbepaalde tijd te verlengen. Het aantal uren is in overleg te bepalen maar is minimaal 18 uur per week en maximaal 40 uur per week. Salariëring vindt plaats in functiegroep 50 van de CAO Ziekenhuizen en bedraagt maximaal € 3.774,- bruto per maand op fulltime basis, afhankelijk van relevante werkervaring. In december van ieder jaar ontvang je daarnaast 8,33% eindejaarsuitkering en in mei van ieder jaar 8,33% vakantiegeld. Als werknemer van Maastro kun je gebruik maken van diverse aantrekkelijke kortingen op sportabonnementen, fietsaanschaf en (zorg)verzekeringen. Daarnaast is er binnen Maastro jaarlijks een opleidingsbudget beschikbaar, wat voldoende ruimte biedt voor je persoonlijke ontwikkeling, trainingen en cursussen.

Heb je je diploma in België behaald?
Het beroep van radiotherapeutisch laborant in Nederland is gereglementeerd. Het Belgische diploma dient te worden erkend en gewaardeerd. Dit wil zeggen dat de inhoud van een buitenlandse opleiding door een commissie vergeleken wordt met de Nederlandse opleiding; werkervaring wordt hier ook in meegenomen. Deze procedure duurt maximaal vier maanden en mogelijk dient er een aanpassingsstage of toets te worden gedaan. Let wel, om te kunnen starten vereisen wij aantoonbaar A2 niveau Nederlands, en voor de diploma erkenning en waardering is B2 niveau vereist.

Meer informatie over de vacature:
Neem dan contact op met Huub Backes of Martien van Bussel, managers zorg, via e-mail: secretarieleondersteuning@maastro.nl of telefonisch via ons centrale telefoonnummer: +31 (0) 88-4455600. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
Vragen over bijvoorbeeld erkenning en waardering van je diploma? Neem dan gerust contact op met afdeling personeelszaken via bovengenoemd telefoonnummer of personeelszaken@maastro.nl.

Solliciteren?
Dan kun je je sollicitatiebrief en curriculum vitae uploaden in het sollicitatieformulier op onze website www.maastro.nl