Mondriaan zoekt een

Radix (kliniek) zoekt een verpleegkundig specialist

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Radix (kliniek) zoekt een verpleegkundig specialist (28-36 uur p.w. in Heerlen). Werken in de forensische zorg vraagt veel van je. Het niveau ligt hoog, je hebt te maken met zorg, behandeling en beveiliging, met patiënten die een delict hebben gepleegd en daar veroordeeld voor zijn. Alles draait om vertrouwen geven en krijgen. Grenzen stellen bij anderen en jezelf. Niet kijken naar hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden. Zodat ze op termijn zelfstandig een bestaan in de maatschappij kunnen opbouwen . Beschik jij over de juiste mentaliteit en skills? Dan maken we graag kennis met jou!

Past deze functie bij jou?
Radix behandelt patiënten die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Het doel is het bieden van een geïntegreerde behandeling gericht op het reduceren van delict recidive-risico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau. De samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik staat hierbij centraal. Daarnaast bevat de behandeling elementen van de zorgprogramma's schizofrenie en psychotische stoornissen, verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen. De behandeling wordt merendeels uitgevoerd vanuit het "stepped care"- principe.

Werken als verpleegkundig specialist bij Radix is divers en afwisselend. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team en in het kader van de behandeling doe je intakes en verricht je diagnostische werkzaamheden. Je werkt als regiebehandelaar, stelt behandelplannen op en maakt risicotaxaties. Als regiebehandelaar ben je voor alle betrokkenen het centrale aanspreekpunt. Naast de regierol en de inhoudelijke verantwoordelijkheden vervul je zowel een richtinggevende als coachende rol binnen het behandelteam. Je bent een inspirator die kan overtuigen en enthousiasmeren.

Wat ga je doen?
 • Samen met psychiaters en aiossen ben je onderdeel van het medisch team;
 • Je monitort de somatische en medische aspecten van de algehele patiëntenzorg;
 • Je voert intakegesprekken, geeft behandelindicaties en advies, stelt behandelplannen op en ziet op de uitvoering daarvan;
 • Als VS kun je individuele en groepsbehandelingen uitvoeren;
 • Zorg i.h.k.v. justitiële kaders en/of WVGGZ;
 • Je evalueert de behandelingen waarvoor je eindverantwoordelijkheid bent;
 • Je geeft werkbegeleiding aan stagiaires en verpleegkundig specialisten in opleiding;
 • Je geeft input en vorm aan het therapeutisch milieu en geeft inhoudelijke sturing aan het team van verpleegkundigen en agogisch werkenden;
 • Je levert een bijdrage om collega's en het team inhoudelijk te voeden, denk hierbij aan deelname aan MDO's, supervisie en referaatbijeenkomsten.
Wat zeggen onze medewerkers?
"Het werkveld van de Forensische Zorg is breed. Binnen de Forensische Zorg sta je niet stil en zijn er tal van mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Dat en mijn interesse voor de doelgroep maken dat ik heb gekozen voor de Forensische zorg" zegt Simone, GZ-psycholoog bij Radix. "Omdat het werkveld breed is, is het aanbod van studie- en doorgroeimogelijkheden dat ook. Werken in de Forensische Zorg betekent dat je nooit stilstaat op persoonlijk en professioneel vlak. Dat maakt het werken leuk!"

Dit neem je mee
Wij zijn op zoek naar een deskundig en geregistreerd verpleegkundig specialist die grote affiniteit heeft met de forensische psychiatrie en méér wil dan alleen behandelaar zijn.

En verder:
 • Je hebt ruime ervaringskennis en je kunt goed overweg met crisissituaties en complexe (verpleegkundige) casuïstiek;
 • Je bent gericht op samenwerking met systemen van hulpverleners, patiënten, ketenpartners;
 • Het is een pre als je ervaring hebt als regiebehandelaar en met het omgaan met mensen met een meervoudige complexe problematiek;
 • Je beschikt over een 'helikopterview' bij de aanpak van multidisciplinaire problematiek;
 • Je hebt een coachende houding maar weet ook de touwtjes in handen te nemen wanneer dit nodig is;
 • Je hecht waarde aan de uitgangspunten van 'eigen regie' en 'zelfregulering' voor zowel het team als de patiënten.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Je krijgt een contract voor bepaalde tijd (jaar) met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Het salaris bedraagt minimaal €4.035,-- en maximaal €5.439,-- (FWG 65 - CAO GGZ).Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website .

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Mark van den Brink, RVE manager, bereikbaar op het nummer: 06-25330449.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld