De Zorggroep zoekt een

Recruitment medewerker

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Thuiszorg
Zorg jij er samen met je collega's voor dat de bewoners van De Zorggroep worden verzorgd door echte toppers? Ga je graag het gesprek aan met je kandidaten en vind je het daarnaast leuk om administratieve taken te hebben? Lees dan verder!

Wat ga je doen?
Jouw uiteindelijke doel? Een optimale kandidaatbeleving. Als recruitment medewerker werk je samen met je collega's van expertisecentrum recruitment aan het ondersteunen van de zorgteams bij het werven van nieuwe medewerkers.

Je begint je werkdag met een dagstart waarin je samen met je collega's bepaalt wie welke zaken oppakt. Van sollicitaties tot welkomgesprekken en het oppakken van nieuwe vacatures, samen zorgen jullie voor een goede verdeling. Zo is elke dag weer anders! Doordat we doorlopend werven staat de vacature al online, en kun je vaak direct aan de slag met de telefonische screening. Tijdens het gesprek kom je er achter dat deze verpleegkundige affiniteit heeft met psychiatrie, je kijkt gelijk het formatieoverzicht na. Wat leuk, er is plek op het IEP in Venlo! Je stelt de kandidaat voor bij de teamleider. Is er een klik met het team? Dan hebben we een match! Jij of één van je collega's voert het welkomgesprek en meldt de nieuwe medewerker in dienst. Heb je vragen, loop je tegen knelpunten aan of zie je ruimte voor verbetering? Dan kun je altijd schakelen met één van de recruitment adviseurs.

Hoe zorgen wij voor jou?
Als recruitment medewerker schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 40 met een salaris van maximaal €3.159,64 o.b.v. 36 uur. Je werkt in een klein team waar ze uitkijken naar je komst! We bieden je in de eerste instantie een dienstverband voor 32-36 uur per week voor de duur van een jaar. Uitzicht op verlenging of zelfs vast? Dat is er!

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:
  • Vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%)
  • Focus op positieve gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze WerkWijzerWinkel met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
  • Interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen
  • Korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het "weg-na-het-werk"-programma
  • Ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal

Wat maakt jou de juiste Recruitment medewerker?
Recruitment in de zorg is een ware uitdaging; de schaarste aan gediplomeerd zorgpersoneel heeft de arbeidsmarkt een kandidaat gerichte gemaakt waarbij creativiteit en pro activiteit de sleutel tot succes zijn. Jij houdt wel van een uitdaging en met je communicatieve vaardigheden en oplossingsgerichte manier van denken laat je geen enkele kandidaat door je vingers glippen. Je bent besluitvaardig en werkt resultaatgericht; op die manier kun je snel schakelen! Jouw werkgeluk? Dat vind je in samenwerken en het maken van de puzzel; een blije nieuwe medewerker, tevreden zorgteam en een gelukkige cliënt, daar doe je het voor!

Verder belangrijk:
  • Je beschikt over mbo4+ werk- en denkniveau;
  • Je bent digitaal vaardig; nieuwe systemen maak je je snel eigen;
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in (volume) recruitment. Heb je bij een bureau gewerkt? Dan is dat een mooie pre!

Enthousiast geworden?
Leuk, we leren je graag kennen! Solliciteer direct via de solliciteren button of neem bij vragen contact op met Rosan Spronken, recruitment adviseur via rosan.spronken@dezorggroep.nl .