Maastricht UMC+ zoekt een

SAP BW Specialist

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen

Wat ga je doen?
Als lid van het BI team ondersteun je de MUMC+ organisatie bij het beantwoorden van informatievragen. Je ontwerpt, bouwt en test nieuwe applicaties binnen de BI omgeving. Daarnaast onderhoud en optimaliseer je de bestaande BI applicaties. Hierbij ben je in staat om eisen en wensen te vertalen naar een functioneel ontwerp. Het beheer van het SAP Business Warehouse maakt deel uit van je reguliere werkzaamheden. Je hebt het vermogen om inhoudelijke contacten met klanten en leveranciers te onderhouden. Je ondersteunt kerngebruikers bij het realiseren van rapportages en draagt zorg voor het in productie nemen van nieuwe functionaliteiten en updates in overleg met betrokkenen. Uiteraard zorg je voor het up-to-date houden van documentatie, zoals werkinstructies en procedures.

Je werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Participeren in BI projecten;
 • Beheren van de BI omgeving;
 • Ondersteuning (kern)gebruikers;
 • Oplossen van 2de lijns incidenten en serviceverzoeken;
 • Automatiseren van beheertaken;
 • Opstellen van werkinstructies;
 • Contacten onderhouden met leveranciers (3e lijn).

Wat vragen wij van jou?
We gaan ervan uit dat je beschikt over een afgeronde informatica opleiding op tenminste HBO niveau en daarnaast over minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt ervaring met het ontwikkelen van ETL processen, OLAP kubussen en rapportages. Verder ben je in staat om ABAP in een SAP BW omgeving te interpreteren.

De volgende punten vormen een pré:

 • SAP Business Warehouse certificering.
 • Kennis van SAP HANA.
 • Kennis van zorgprocessen.

  Naast deze hard-skills beschik je over goede communicatieve vaardigheden, ben je analytisch sterk en in staat binnen het team zelfstandig te functioneren.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Het Stafdirectoraat MIT (Medische Instrumentatie en Informatie Technologie) faciliteert de MUMC+ organisatie bij zowel beheer als innovatie op het vlak van IT en medische apparatuur.

Team Business Intelligence (BI):
Het team BI is onderdeel van de Unit Ontwikkeling. Het levert rapportages m.b.t. de beantwoording van complexe en meer omvattende informatievragen binnen het aandachtsgebied BI, met als doel om optimale informatie te leveren ten behoeve van de (operationele, tactische en strategische) besturing en ontwikkeling van de MUMC+ organisatie.

Aanstelling
Het betreft een tijdelijke aanstelling bij wijze van proef van gemiddeld 36 uur per week, met een proeftijd van één jaar conform art. 2.4.1 van de Cao umc. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling bij wijze van proef opgevolgd door een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:

 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.481,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A10 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.