Zuyderland zoekt een

SEH-artsen KNMG

Dienstverband

fulltime

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Zuyderland Medisch Centrum is een van de Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ). STZ ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds de voorhoede positie te kiezen met patiënt gericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg.

Wat ga je doen?

De Spoedeisende Hulp afdeling is de poort tot het moderne Zuyderland Medisch Centrum en ontvangt jaarlijks 25.000 patiënten op locatie Sittard-Geleen (traumalevel 3) en 35.000 patiënten op locatie Heerlen (traumalevel 2). Deze aantallen, in combinatie met de geografische ligging van onze centra, bieden een uniek scala aan pathologie, waarin alle facetten van de Spoedeisende Geneeskunde tot hun recht komen. Het nieuwe gebouw in Sittard-Geleen is sinds 2009 in gebruik, de nieuwe vleugel in Heerlen wordt sinds 2015 gebruikt. Beide locaties zijn volledig up-tot-date en voorzien in de behoeften van de huidige generatie SEH-artsen KNMG.  Op beide locaties worden echografie en PSA op dagelijkse basis uitgevoerd door de SEH-arts en is er een observatorium aanwezig waar patiënten enkele uren geobserveerd kunnen worden. Patiënten worden regelmatig naar de SEH-arts KNMG als hoofdbehandelaar verwezen en de lijnen met collega-specialisten zijn kort. Op beide locaties is een huisartsenpost naast de SEH gesitueerd, zelfverwijzers komen nauwelijks voor. De SEH-arts KNMG heeft de leiding bij de opvang van iedere instabiele patiënt op de SEH, waaronder reanimaties en traumapatiënten. Op locatie Heerlen wordt de opleiding tot SEH-arts KNMG verzorgd. Momenteel werken hier 4 AIOS Spoedeisende Geneeskunde. Op beide locaties is een actieve rol voor de SEH-artsen weggelegd bij het opleiden van huisartsen, ANIOS, semi-artsen, co-assistenten en physician assistants. De medisch manager, beoogd opleider en beoogd plaatsvervangend opleider zijn allen SEH-artsen
Het MUMC+ en het Zuyderland MC ambiëren samenwerking tussen de vakgroepen SEH.

Wat vragen wij?

Wij zoeken bevlogen SEH-artsen KNMG die ons team van 9 SEH-artsen KNMG (8.6fte bij 36u) komen versterken. Daadkrachtigheid, ambitie en visie zijn naast een stevige klinische basis in onze ogen essentieel. Naast het bieden van acute medische zorg aan alle patiënten op de SEH bent u verantwoordelijk voor de dagelijkse coördinatie van de medische zorg. Goede contactuele eigenschappen, zowel in omgang met patiënten als met collegae en overige medewerkers, zijn een voorwaarde. Vaardigheid en/of aantoonbare interesse op het gebied van echografie en PSA zijn wenselijk, ambitie op het gebied van wetenschappelijk onderzoek is een pré. 


Wat bieden wij?

Met een vast team van SEH-artsen, SEH-verpleegkundigen, verpleegkundigen observatorium, polikliniekmedewerkers en gipsverbandmeesters staan wij garant voor een professioneel en toekomstgericht zorg- en opleidingsklimaat. 
U vormt een zelfstandige vakgroep met uw collega SEH-artsen en maakt deel uit van het Medisch Specialistisch Bedrijf van Zuyderland Medisch Centrum. Duurzaamheid en toekomstbestendigheid van de vakgroep staan hoog in het vaandel. Zuyderland heeft als speerpunt een werkgever te zijn die ruimte geeft voor persoonlijke ontwikkeling.
De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan met Zuyderland Medisch Centrum, vooralsnog voor de duur van 1 jaar, met de intentie de overeenkomst na 1 jaar om te zetten in een vast dienstverband. Salariëring vindt plaats conform de AMS regeling.


Interesse?

Informatie kan worden ingewonnen bij meneer G. Latten, Medisch hoofd SEH of mevrouw D. Bussmann-Willems, SEH-arts, via intern telefoonnummer 10108 of per mail g.latten@zuyderland.nl (G. Latten) of da.willems@zuyderland.nl (D. Bussman). 
Schriftelijke sollicitaties vergezeld van een curriculum vitae, kunnen worden gestuurd naar het bestuur Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland, Postbus 5500, 6130 MB Sittard of per mail via msb-recruitment@zuyderland.nl.

Aanvullende informatie

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Over Zuyderland Medisch Specialistisch Bedrijf

Binnen het Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland zijn vrijgevestigd medisch specialisten en medisch specialisten in loondienst van Zuyderland Medisch Centrum verenigd. De circa 400 medisch specialisten hebben zich samengevoegd in vakgroepen. Zuyderland is als één van de 26 Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) landelijk koploper met 12 erkende topklinische functies en sedert 2003 NIAZ-geaccrediteerd.