Zuyderland zoekt een

Senior Adviseur Communicatie & Marketing Zuyderland Care

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

WO, HBO+

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Overige

Zuyderland is het grootste medisch centrum in Limburg. Zuyderland MC kent vier locaties met een eigen profilering. Zuyderland Care omvat acht zorgcentra met buitenlocaties, Thuiszorg, Huishoudelijke Hulp en twee hospices. Daarnaast maken Revalidatie, Geestelijke Gezondheidszorg en Jeugdgezondheidszorg onderdeel uit van Zuyderland.
Zuyderland zorgt voor versteviging van de zorg in Limburg, nu en in de toekomst. We investeren in verdere specialisatie en moderne medische apparatuur en lopen graag voorop bij innovaties in de zorg. Gemotiveerde medewerkers staan elke dag klaar. Als opleidingsziekenhuis vinden wij kennisoverdracht van groot belang.
Zuyderland streeft er continu naar om toepasbare nieuwe ideeën, middelen, technieken, diensten en processen voor de zorg- en dienstverlening te ontwikkelen en succesvol in te voeren. Door innovatief te zijn, probeert Zuyderland de zorg voor haar patiënten en cliënten te optimaliseren.

Zuyderland Care
Zuyderland Care richt zich op het welbevinden van cliënt, innovatie, positie in het concern, verbinding met huisartsen. Zij stelt de cliënt in staat zo lang mogelijk zijn eigen leven te leiden door middel van excellente en nabije zorg, uitgevoerd met passie en betrokkenheid, in nauwe samenwerking met partners in onze regio.
Onze locaties zijn gericht op PG, Somatiek, Kleinschalig wonen, Intramuraal, extramuraal en palliatieve terminale zorg. Zuyderland Thuiszorg staat garant voor kwalitatief goede verzorging, verpleging en begeleiding van cliënten met kleine, grote, simpele en complexe zorgvraagstukken. Zuyderland Huishoudelijke Hulp biedt professionele ondersteuning aan mensen die (tijdelijk) hulp bij het huishouden nodig hebben, bijvoorbeeld als gevolg van ouderdom, ziekte of een handicap.

Senior adviseur Communicatie en Marketing Care
De taak van de nieuwe medewerker is gericht op het op een positieve en vernieuwende manier naar buiten uitdragen van de strategie van Care. Het accent ligt daarbij op arbeidsmarktcommunicatie, cliëntcommunicatie en de nieuwe profilering van Zuyderland Care. Als senior adviseur Communicatie en Marketing zet je je met trots en plezier in om ons werk en belangrijke thema’s op een inspirerende manier uit te dragen. Luisteren naar de samenleving en samenwerken met management, medewerkers, cliënten, huisartsen, verwijzers, andere doelgroepen en stakeholders vormen daarvoor de basis.

Je levert een gedegen bijdrage aan het realiseren van de ambitie van Zuyderland Care. Jij bent de collega met de brede blik die verder kijkt dan zijn/haar eigen thema en de verbinding legt met de andere relevante thema’s. Op basis van een gedegen analyse weet jij vragen, opdrachten en kansen die je signaleert te vertalen naar een communicatie- en marketingstrategie die je uitvoert eventueel met andere collega’s. Samen met collega’s van de afdeling Communicatie & Marketing Zuyderland zorg je voor de samenhang in de communicatie en marketing van Care en Cure.

Profiel
Wij zijn wij op zoek naar een hands-on, stressbestendige en communicatief vaardige teamspeler. Je verbindt, bent flexibel (ook in werktijden), werkt goed samen en bent in staat complexe materie te vertalen in een duidelijke mediastrategie met heldere kernboodschappen. Je beschikt over tact en een gezonde dosis humor en met nuchterheid en overtuiging motiveer, inspireer en verbind je mensen. Je neemt initiatief, werkt zelfstandig en weet draagvlak voor je aanpak te creëren. Je vindt het leuk anderen te laten excelleren. Mede door jouw politiek-bestuurlijke antenne signaleer je tijdig relevante belangrijke ontwikkelingen en onderneem je daar actief actie op. Goed luisteren en analyseren zit je in het bloed. Je wekt vertrouwen bij je gesprekspartners, of dat nou een bestuurder, een beleidsadviseur of een directe collega is. Bovendien beheers je alle aspecten van flexibiliteit, ben je beschikbaar wanneer de situatie erom vraagt, ook buiten kantoortijden, en schakel je snel bij, bij veranderende omstandigheden.

Functie
Als senior adviseur Communicatie en Marketing Care zorg je er voor dat marketing en communicatie bij Zuyderland Care vlekkeloos verlopen. Je gaat voor tevreden opdrachtgevers en cliënten met mooie, verrassende en doeltreffende resultaten binnen de afgesproken tijd en budgetten! Je krijgt de vrijheid om jouw talent verder te ontwikkelen. Je bent een hoogwaardige deskundige professional, zowel online als offline, op het gebied van gebruik, instrumentatie en inzet nieuwe, interactieve media en de verscheidenheid van te gebruiken devices. Daarnaast ben je klankbord voor je collega’s en vertaal je de besluiten van het management naar concrete producten.

Wat ga je doen?
• Je geeft vorm aan onze communicatie en marketingstrategie.
• Je bent het aanspreekpunt voor management en medewerkers op het gebied van communicatie en marketing en ontwikkelt samen met hen strategische communicatie en marketingplannen.
• Je voert de communicatie en marketingstrategie uit en stuurt deze zo nodig bij.
• Je draagt zorg voor de uitvoering van communicatie en marketingplannen.
• Je adviseert het management gevraagd en ongevraagd.
• Je bedenkt creatieve en innovatieve communicatie-concepten.

Wie ben jij?
Je hebt:
• WO werk- en denkniveau met minimaal een afgeronde HBO-opleiding communicatie of journalistiek.
• Minimaal vijf jaar werkervaring als (senior) communicatieadviseur.
• Een overtuigende staat van dienst op het gebied van online- en social media strategieën.
• Een heldere visie op communicatie en marketing, inclusief aspecten als communitymanagement, contentmanagement en customer journeys.
• Een uitstekende taalvaardigheid in woord en geschrift, een vlotte pen.
• Een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
• Een analytisch sterk denkvermogen.
• Visie en bent strategisch, analytisch en oplossingsgericht ingesteld.
• Een proactieve werkhouding en weet van aanpakken.
• Overtuigingskracht.
• Je bent bovendien een teamplayer, organisatiesensitief, proactief en daadkrachtig.

Wat bieden wij?
• Dienstverband voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
• De arbeidsduur bedraagt 36 uur per week.
• De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig CAO Ziekenhuizen.
• De salariëring is conform FWG salarisschaal 55.

Inlichtingen
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stef Petit, manager Marketing en Communicatie, telefoonnummer 06-51121539.

Over Zuyderland Medisch Centrum
Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.
• Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
• Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
• Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
• Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
• Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
• Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.