Koraal zoekt een

Senior Begeleider EMB - St. Anna in Heel

Dienstverband

28 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Koraal locatie St. Anna in Heel zoekt een enthousiaste, inspirerende en ondernemende Senior Begeleider. Je bent een stevige gesprekspartner die van een pittige uitdaging houdt en snel kan schakelen. Je durft out of the box te denken, toont lef en weet kansen te benutten. Je bent vernieuwend en kritisch en weet anderen te enthousiasmeren.

Je ziet het als een passie om cliënten met een complexe zorgvraag te begeleiden en medewerkers te coachen. Ben jij toe aan een nieuwe stap in je ontwikkeling? Wellicht is de functie van Senior Begeleider iets voor jou!

Over de doelgroep & Kastanjelaan 9 en 11

De cliënten binnen de woningen Kastanjelaan 9 en 11 zijn – net als de andere EMB (ernstig meervoudig beperkt) woonachtig op de centrumlocatie van St. Anna in Heel. Iedere woning heeft een eigen identiteit. De doelgroep EMB bestaat op dit moment uit circa 69 cliënten. Er werken meer dan 90 medewerkers in de EMB teams, welke intensief samen werken met twee teamleiders, een regiebehandelaar, twee collega senior begeleiders en meerdere disciplines.

Binnen onze doelgroep zijn diverse cliënten die vanuit hun complexe zorgvraag extra zorg en ondersteuning nodig hebben. Dit kan variëren van overname van ADL-vaardigheden en verpleegkundige zorg tot het begeleiden vanuit individuele programma’s. De zorgvragen van onze cliënten zijn zeer divers, daarnaast is hun ontwikkelingsniveau verschillend van elkaar.

Er is geen label te plakken op onze doelgroep, maatwerk is een begrip. De uitdaging als team is om voor iedere cliënt passende zorg te bieden, om zo betekenis te geven aan hun leven. “De naam van een cliënt is een woord, zijn of haar leven is een heel verhaal……..”

Over de functie

Om te kunnen voldoen aan de vraag en behoefte van de cliënten zoeken we een Senior Begeleider die buiten de gebaande paden durft te denken. Je stimuleert en motiveert collega's om out of the box te denken. Hierin ben je creatief en overtuigend. "Het kan niet anders," bestaat voor jou niet. Hoe kunnen we het dan wel anders doen? Ondernemerschap komt dagelijks terug in je werk. Je bent toe aan een nieuwe persoonlijke ontwikkeling en ervaring.

Als Senior Begeleider ondersteun je de teamleider in de rol van ‘coaching on the job’. Jij coacht de teams, zorgt voor verbinding en ondersteunt waar nodig, wat uiteindelijk zorgt voor meer zelfsturing en professionaliteit. Daarnaast ben je gedeeltelijk verantwoordelijk voor de dagelijkse, operationele aansturing binnen de team, waarbij het essentieel is dat je tevens meewerkt in de teams om de verbinding te houden.

Je hebt een belangrijke rol binnen de organisatie en teams voor diverse thema's: o.a. het teamplan en -ontwikkeling, feedbackcultuur, methodisch werken en beleid omtrent Wet Zorg en Dwang (WZD) en het elektronisch cliënt dossier (ECD).

Je bent steun en toeverlaat van de collega’s, cliënten en hun systeem. Je werkt intensief samen met teamleiders, gedragswetenschappers, artsen en ondersteunende diensten (paramedisch).

Over de locatie

Koraal locatie St. Anna is naast Op de Bies en Maasveld, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG van Koraal in Limburg). Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Meer informatie over Koraal vind je op www.koraal.nl

Wie zoeken wij?

Een inspirerende en stevige gesprekspartner. Een echte verbinder die in de nabijheid van de teams is. Jij bewaart je rust, behoudt overzicht en focus en weet duidelijkheid te scheppen en waar nodig door te pakken en spiegelen. Door je enthousiasme, humor en creativiteit zorg je voor een prettige sfeer. Je kunt goed luisteren en weet door te vragen, waardoor je op een respectvolle manier anderen kunt coachen en overtuigen.

Je hebt passie voor de doelgroep en oog voor een goede relatie met familie of verwanten. Dagelijks werken aan kwaliteit van leven en zorg is je drive.

Daarnaast:
  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau.
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring binnen de zorg, bij voorkeur binnen de gehandicaptenzorg.
  • Je hebt ervaring met het coachen en begeleiden van medewerkers. Ervaring met teamontwikkeling is een pré.

Wat bieden we jou?

Een nieuwe uitdaging, waarbij je je kwaliteiten als coach kunt inzetten!

Misschien heb jij na je zorgopleiding gekozen voor een hele andere branche, zoals de horeca, detailhandel of vrijetijdsbranche en wil je terug de zorg in. Je zoekt een functie waarbij je het ondernemerschap kunt combineren met je passie voor de zorg. Dan past deze uitdaging wellicht bij jou!
  • Salaris: inschaling conform de CAO Gehandicaptenzorg in FWG 50: min €2.899 en max €4.140 bruto/maand op basis van 36 u/w.
  • Contract: het betreft een vacature voor in eerste instantie een jaar, tot oktober 2024. We zullen dit tijdens het gesprek verder toelichten.
  • Uren: het betreft een functie voor 28 uur per week.
  • Goede arbeidsvoorwaarden: een collectieve zorgverzekering, goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering (8,33%) en reiskostenvergoeding boven CAO (woon-werkverkeer boven CAO, dienstreizen à €0,45/km). Daarnaast bieden we een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
  • Koraal Vitaal:op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Meer informatie

Nieuwsgierig? Of heb je vragen over de doelgroep of functie? Neem gerust contact op met een van de teamleiders, Bianca Kochen (06-83222958) of Loes Aelmans (06-22279536).

Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.

Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op externe sollicitanten.

Reageren

Interesse in deze uitdagende functie? Wij ontvangen graag je CV en motivatie uiterlijk 27 september 2023. De gesprekken zullen op maandag 2 oktober 2023 plaatsvinden.