Koraal zoekt een

Senior begeleider (EVB+) - St. Anna te Heel

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
St. Anna zoekt voor de doelgroep EVB+ een Senior Begeleider.

Het begeleiden van cliënten met een complexe zorgvraag en het coachen van begeleiders hierin is je passie. Je hebt ervaring met deze doelgroep en je bent toe aan een nieuwe stap in je ontwikkeling. Je houdt van pittige uitdagingen en kunt snel schakelen.

"Verbinder, inspirerend, stevige gesprekspartner, vernieuwend, kritisch, coachend, ondernemend, lef tonen, kansen benutten, out of the box denken…."

Typeren deze kenmerken jou als Senior Begeleider? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Over de doelgroep

De doelgroep EVB+ (ernstig verstandelijk beperkt) bestaat op dit moment uit circa 55 cliënten. Er werken meer dan 90 medewerkers in de EVB+ teams, welke intensief samen werken met twee teamleiders, twee regiebehandelaren, twee senior begeleiders en meerdere disciplines.

De cliënten binnen de EVB+ doelgroep zijn woonachtig op de centrumlocatie van st. Anna. Elk met hun eigen identiteit. Als Senior Begeleider draag je zorg voor de kwaliteit van leven van de cliënt. Dagbesteding is een belangrijk onderdeel hiervan.

Binnen onze doelgroep zijn diverse cliënten welke vanuit hun complexe zorgvraag extra zorg en ondersteuning nodig hebben. Deze cliënten begeleiden we vanuit individuele programma's. Kenmerkend voor deze doelgroep is dat de begeleiding van onze cliënten een hoog-alertheid niveau van begeleiders vraagt. Het lukt ons niet altijd om de complexe zorgvraag van onze cliënten te begrijpen. Dit onbegrip kan leiden tot een ontlading waarbij fysieke als ook mentale agressie kan plaats vinden.

"De naam van een cliënt is een woord, zijn of haar leven is een heel verhaal…….."

Om te kunnen voldoen aan de vraag en behoefte van de cliënten zoeken we een Senior Begeleider die buiten de gebaande paden durft te denken. Je stimuleert en motiveert collega's om out of the box te denken. Hierin ben je creatief en overtuigend. "Het kan niet anders," bestaat voor jou niet. Hoe kunnen we het dan wel anders doen? Ondernemerschap komt dagelijks terug in je werk. Je bent toe aan een nieuwe persoonlijke ontwikkeling en ervaring.

Je passie is het ondersteunen van medewerkers en cliënten, en de veranderingen en flexibiliteit die hierbij horen.

Over de functie

Als Senior Begeleider ondersteun je de teamleider in de rol van 'coaching on the job'. Jij coacht de teams, zorgt voor verbinding en ondersteunt waar nodig, wat uiteindelijk zorgt voor meer zelfsturing en professionaliteit. Daarnaast ben je gedeeltelijk verantwoordelijk voor de dagelijkse, operationele aansturing binnen de teams.

Je speelt een belangrijke rol in bepaalde ontwikkelingsgebieden binnen de organisatie en teams: o.a. het teamplan , de teamontwikkeling, feedbackcultuur, methodisch werken en beleid omtrent WZD en ECD.

Je bent steun en toeverlaat van de medewerkers en cliënten/verwanten. Je werkt intensief samen met teamleiders, gedragswetenschappers en artsen. Je hebt passie voor de doelgroep en oog voor een goede relatie met familie of verwanten. Dagelijks werken aan kwaliteit van leven en zorg is je drive.

Een gedeelte van je tijd coach en begeleidt je de teams, waarbij het essentieel is dat je het overige deel van je tijd meewerkt in de teams om de verbinding te houden.

Over de locatie

De Koraal-locatie St. Anna is naast Op de Bies en Maasveld, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG van Koraal in Limburg). Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag.

Meer informatie over Koraal vind je op www.koraal.nl


Wie zoeken wij?


Een inspirerende en stevige gesprekspartner. Een echte verbinder die in de nabijheid van de teams is. Jij bewaart je rust, behoudt overzicht en focus en weet duidelijkheid te scheppen en waar nodig door te pakken en spiegelen.

Door je enthousiasme, humor en creativiteit zorg je voor een prettige sfeer.

Je kunt goed luisteren en weet door te vragen, waardoor je op een respectvolle manier anderen kunt coachen en overtuigen.

Daarnaast:

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau.
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring binnen de zorg, bij voorkeur binnen de gehandicaptenzorg.
  • Je hebt ervaring met het coachen en begeleiden van medewerkers. Ervaring met teamontwikkeling is een pré.
Wat bieden we jou?

Misschien heb jij na je zorgopleiding gekozen voor een hele andere branche, zoals de horeca, detailhandel of vrijetijdsbranche en wil je terug de zorg in. Je zoekt een functie waarbij je het ondernemerschap kunt combineren met je passie voor de zorg. Dan past deze uitdaging wellicht bij jou!

Een nieuwe uitdaging, waarbij je je kwaliteiten als coach kunt inzetten!

  • Inschaling vindt plaats conform de CAO Gehandicaptenzorg in FWG 50: min €2.728,- en max €3.894,- bruto/maand op basis van 36 u/w.
  • In eerste instantie betreft het een tijdelijk dienstverband.
  • Uren/contractomvang vindt in onderling overleg plaats.
  • Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering en eindejaarsuitkering. Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via bijgevoegde link: www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden
Meer informatie

Nieuwsgierig? Of heb je vragen over de doelgroep of functie? Neem gerust contact op met Peter Clerkx (Teamleider) of Sendy Rutjens (Teamleider) via 06-51861901 of via 06-12040847.

Interne sollicitanten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op externe sollicitanten.

Reageren

Interesse in deze uitdagende functie? Wij ontvangen graag je CV en motivatie uiterlijk 3 juli 2022.