Care4kidz zoekt een

Senior begeleider Sittard- Geleen

Dienstverband

28-36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard- Geleen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg

Ben jij die enthousiaste, ambitieuze senior begeleider met gevoel voor leidinggeven en coachen? Ben jij goed in staat om interne en externe verbindingen aan te gaan waarbij de inhoud van zorg leidend is?  Ben jij op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de Jeugdwet en de werkvelden binnen het sociaal domein? Wil je graag in contact blijven met het primaire proces en samen met anderen (in- en extern) op zoek gaan naar inhoudelijke, organisatorische en innoverende interventies? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Werken bij Care4Kidz betekent werken in de kind en jeugd ggz vanuit een innoverende, energieke en outreachende ggz-organisatie waarin we op professionele wijze zorg op maat verlenen aan kinderen, jeugdigen en hun gezinnen die hulp zoeken.

Binnen Care4Kidz wordt zorg geboden aan kinderen en jeugdigen met psychosociale en/of een psychiatrische problemen in de vorm van individuele of deeltijd behandeling en/of begeleiding.

Functieomschrijving
Om ons regioteam per direct te versterken, zijn we op zoek naar een gedreven en enthousiaste leider voor onze begeleidingstak met een sterke affiniteit om inhoudelijk, rand voorwaardelijk en oplossingsgericht te werken. Uiteraard verlies je de dagelijkse praktijk niet uit het oog, omdat je uitvoerend binnen groep, ambulant en logeren ook onderdeel blijft uitmaken van het team.

Profiel en competenties
Als meewerkende seniorbegeleider werk je in een dynamische omgeving. Je bent onderdeel van het uitvoerende ambulante en groepsbegeleidingsteam, maar ook in staat boven problemen uit te stijgen en te zien wat nodig is. Je bent bovenal als senior begeleider een belangrijke pijler waar ouders, kinderen, collega’s en verwijzers op kunnen vertrouwen.  Je neemt verantwoordelijkheid en bent in staat, binnen de gestelde kaders, zelfstandig beslissingen te nemen, waarbij je altijd kunt terugvallen op je collega’s. Je bent gericht op samenwerking en flexibel ingesteld. Je vindt het leuk om proactief mee te denken over beleid en strategie en hebt een voorbeeldrol voor wat betreft visie op zorg. Idealiter combineer je kennis van de zorg met leidinggevende ervaring. Je bent van nature een kartrekker en haalt plezier uit het motiveren en stimuleren van medewerkers om het beste uit zichzelf te halen en uitstekende zorg te verlenen. Je kunt goed relativeren, bent nieuwsgierig, communicatief vaardig en recht door zee.

Wij zoeken een senior begeleider die

 • Wekelijks nog met 2 voeten in de klei staat.
 • Ook wanneer nodig inzetbaar is in de avonduren en op zaterdag.  
 • In staat is om overstijgend te denken en van daaruit samen met collega’s beleid kan bepalen.
 • Ervaring heeft met het werken met kinderen en jeugdigen met psychosociale en/of psychiatrische problematiek.
 • Flexibel is ingesteld en kan meedenken en inspringen tijdens ad hoc zaken.
 • Een relevant netwerk heeft binnen de jeugdzorg, of in staat is deze op te bouwen en te onderhouden.
 • Kennis heeft van de sociale kaart in Zuid Limburg, en bekend is met het werken binnen de arrangementssystematiek.
 • Op de hoogte is van ontwikkelingen en beleid binnen de Jeugdwet, zowel landelijk als lokaal.                                 
 • Pragmatisch is ingesteld en een goede organisator is.
 • Sterke coachende communicatieve vaardigheden heeft.
 • In staat is (zorg-)intakes op een juiste en kritische wijze te doen, waarna een maatwerkproduct opgesteld kan worden.
 • Het gezicht en de toegang is van de regio Sittard-Geleen namens Care4Kidz.

Functie-eisen

 • Een relevante afgeronde sociale opleiding op minimaal HBO niveau. Te denken valt aan  Pedagogiek of Social Work.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in de jeugdzorg en/of jeugd GGZ.
 • Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Je bent in het bezit van een SKJ registratie, of kunt je hier voor registreren.
 • Je bent in bezit van een rijbewijs en eigen auto.

Arbeidsvoorwaarden
Bij Care4Kidz staat ruimte voor ontwikkeling voorop. Wij bieden je een unieke, inspirerende en professionele werkomgeving waarin je in de gelegenheid bent je competenties in te zetten. Er zijn volop (interne / SKJ geaccrediteerde) studiemogelijkheden. Jouw functie is ingeschaald in FWG 50/55 en verdere arbeidsvoorwaarden zijn conform cao ggz.

Informatie en reageren
De vacature wordt zowel in- als extern gelijktijdig uitgezet.
Hebben we je interesse gewekt met deze vacature, dan willen we je graag ontmoeten en vragen om vóór 1 juni 2020 een brief met motivatie en CV te sturen naar ons, klik op de button 'Direct solliciteren'. 
De sollicitatiegesprekken staan gepland voor dondermiddag 4 juni en vrijdagochtend 5 juni. 

Voor eventuele vragen over de procedure en/of de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Guido Smaniotto, manager begeleidingszaken via telefoonnummer 06-40713123.