XONAR zoekt een

Senior Business Controller

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Jeugdzorg
Ben jij een (Senior) Business Controller met een gedegen vakkennis en ondernemende persoonlijkheid én durf je deze in te zetten om een verschil te maken binnen de jeugdzorg?

In jouw functie 'Senior Business Controller' ben je als een spin in het web. Samen met collega-controllers zijn jullie als team dé sparringspartner en adviseur op gebied van KPI's en managementinformatie richting de Manager Financiën en Control en het Management. Functioneel leg jij verantwoordelijkheid af aan de Manager Financiën en Control.

In jouw functie ontwikkel, voer je uit en beheer je de begrotingen, business cases en rapportages. Je krijgt één of meerdere regio's binnen Zuid-Limburg toegewezen. Daarbij borg je de gezamenlijke output, communiceer en adviseer je hierover naar de Manager Financiën en Control. Omdat je vanuit deze functie met verschillende afdelingen (samen)werkt is het een vereiste dat je beschikt over sterke communicatieve eigenschappen en je goed kan functioneren binnen een team.

In jouw rol als Senior Business Controller krijg je de uitdaging om resultaten neer te zetten binnen een vooruitstrevende maatschappelijke organisatie. Binnen jouw functie wordt er onderscheidt gemaakt tussen 4 verschillende focusgebieden:

1.Planning & Control

Jij bent verantwoordelijk voor het coördineren en uitvoeren van de planning & control cyclus en neemt hierbij een adviserende rol aan. Samen met de control collega's functioneren en communiceren jullie als één team richting de samenwerkende partijen, zowel in- als extern. Jij hebt hierbij een aansturende rol ten opzichte van jouw collega's, in samenspraak met de Manager Financiën en Control.

2. Monitoren

Het monitoren van bedrijfskosten en -opbrengsten is een belangrijk onderdeel van jouw werkzaamheden. Het analyseren van deze data en het daarop formuleren van advies is voor jou gesneden koek. We maken binnen XONAR gebruik van een BI-tool om zo goed mogelijk te kunnen monitoren. Jij levert een bijdrage aan de doorontwikkeling van deze tool.

3. Rapporteren

Het analyseren, interpreteren en rapporteren van enerzijds het tussentijds financieel resultaat van de organisatie én anderzijds de ontwikkeling van de geleverde zorg is een uitermate belangrijk focusgebied binnen deze functie. Met betrekking tot deze zaken verzorg jij de periodieke rapportages ten behoeve van de Manager Financiën en Control en management.

4. Advies & Beleid

Jij neemt de leiding in project- c.q. werkgroepen waarbij het uitwerken van business cases en het inzichtelijk maken van de financiële gevolgen van (eventuele) investeringen centraal staan. Jij signaleert en adviseert ten behoeve van verbetering in processen, werkmethoden en procedures binnen de administratieve organisatie. Verder behoren tot jouw taken:
 • Optimaliseren en aanpassen van beleid ten aanzien van wet- en regelgeving van de planning en control cyclus en procedures binnen XONAR;
 • Adviseren betreffende te ontwikkelen organisatiedoelen, financieel beleid en bedrijfsvoering;
 • Formuleren van aanbevelingen ten aanzien van begroting en subsidiestromen om budgetteringsprocessen en kostenbewaking te beheersen;
 • Sparringspartner voor de (regio)managers en staf managers in de financiële aansturing van de organisatie;
 • Opzet en uitvoering van vastgoed controlling;
 • Advisering rondom de administratieve organisatie en interne controle in het primaire proces.

Functie-eisen
Als collega zijn we op zoek naar een sterke communicatieve expert met een pro-actieve houding die energie krijgt van het verbeteren van processen. Van nature ben je een verbinder en zie je mogelijkheden. Je beschikt over een academische opleiding in de richting van bedrijfseconomie, bestuurskunde of gelijkaardig. Herken jij jezelf daarnaast in onderstaande?
 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Een financiële expert met een objectieve blik op het werkveld;
 • Een zelfstarter die inspeelt op (nieuwe) kansen;
 • Een natuurlijk leider en coach;
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren;
 • Sensitief in de omgang met de verschillende belangen binnen XONAR;
 • Bewezen competenties op gebied van analyseren, adviseren, organisatiesensitiviteit en samenwerken;
 • De drang om jezelf te blijven ontwikkelen binnen jouw vakgebied.
Jij doet er toe bij XONAR! Onze missie is "Investeren in een gelukkige jeugd voor kinderen en jongeren en in een gelukkig leven voor de vrouwen in onze VO&H. Bij XONAR focussen we op wat er wel kan en lukt. We leren ouders, kinderen, jongeren, vrouwen en vluchtelingen om weer te geloven in hun eigen capaciteiten. Wij inspireren hen om het beste uit hun leven te halen". Daar horen onze medewerkers ook bij. Bij ons mag je rekenen op ruime ontwikkel/opleidingsmogelijkheden, veel vrijheid en zelfstandigheid. Binnen deze functie krijg je een marktconform salaris. Dit wordt aangevuld met 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling. Bovendien bieden wij een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering. Je ontvangt maandelijks €20,00 netto bovenop je salaris. Gezond aan het werk bij XONAR doe je door deel te nemen aan de bedrijfsfitness en ons fietsplan.

In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van één jaar voor 36 uur. Bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een vast contract.

Reageren kan tot 14 maart aanstaande.