Koraal zoekt een

Senior Business Controller

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO+

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor Koraal zoeken we een ervaren en gedreven Senior Business Controller. Een veelzijdig en zelfstandige functie binnen een informele organisatie waarin eigen initiatief en meedenken over nieuwe ontwikkelingen wordt gestimuleerd. Je komt in een ervaren team met betrokken collega's. In deze functie ben je verbonden aan de regio Noord-Midden Limburg, met standplaats Heel.

Het betreft een functie voor 36 uur per week.


Over de functie


Binnen Koraal is het primair proces integraal om de cliënten en leerlingen gebouwd en regionaal ingeregeld. De organisatie van de Interne Dienstverlening is vergelijkbaar. De Interne Dienstverlening bestaat uit de afdelingen Shared services, Facilitair & Vastgoed, Staf Beleid (waaronder Staf Financiën), Kwaliteit, Audit en Inspectie en de afdeling Marketing, Verkoop en Communicatie. Vanuit deze afdelingen worden medewerkers afgevaardigd naar uitvoerende teams, zoals de regionale klantteams in de regio's.

Als Senior Business Controller ben je verbonden aan de regio Noord-Midden Limburg (met standplaats Heel), en word je centraal aangestuurd door Staf Financiën, onderdeel van de Interne Dienstverlening met kantoor in Sittard.

Je bent mede verantwoordelijk voor een evenwichtige balans tussen de kwaliteit van de geleverde zorg en de financiële resultaten. Je zorgt voor relevante stuurinformatie en speelt een belangrijke rol bij het doel om de gehele planning & control cyclus structureel naar een kwalitatief hoger plan te tillen.

Je geeft advies, denkt mee en neemt het initiatief bij belangrijke vraagstukken. De Senior Business Controller ontvangt hiërarchisch leiding van de concerncontroller, vanuit de afdeling Staf Financiën. De afdeling bestaat uit 6 (senior) business controllers, een treasurer/taxcontroller en een financial internal auditor. De (senior) business controllers worden ondersteund door de medewerkers Planning & Control.

De Senior Business Controller is verantwoordelijk voor de planning en control cyclus van de regio, bestaande uit Langdurige Zorg en Jeugdwet. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd in het managen van externe belanghebbenden zoals Zorgkantoren en Gemeenten. Je hebt een belangrijke spilfunctie en fungeert als business partner op verschillende niveaus vanuit het klantteam van de regio.

Concreet omvatten je werkzaamheden o.a.:
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en bewaking van de planning & control cyclus binnen de regio.
 • Je ontwikkelt en optimaliseert periodieke stuurinformatie en bijbehorende analyses, en stelt (meerjaren) prognoses op.
 • Je adviseert en ondersteunt de regiodirecteur en de teamleiders over bedrijfseconomische vraagstukken, risico's en kansen. Hierbij staat het maken van de verbinding en het rapporteren en duiden van de stuurinformatie centraal.
 • Je bent betrokken bij Koraalbrede projecten, waarbij inhoudelijke standpunten en visies uitgewerkt worden door de Senior Business Controller in een financiële businesscase ter ondersteuning van de projecten.
 • Je adviseert en ondersteunt de concerncontroller.
Over Koraal

Bij Koraal werken we voor mensen van alle leeftijden met een verstandelijke beperking en (zeer) complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Wij bieden zowel jeugdhulp, verstandelijk gehandicaptenzorg als onderwijs en participatie. Ons werkgebied is Limburg en Noord-Brabant.

Onze ambitie is het bieden van een integraal pakket zorg, onderwijs en participatie. Dat is uniek. Het stelt ons in staat om kinderen, jongeren, volwassenen en hun netwerk altijd die ondersteuning te bieden die zij op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. We doen dat gedeeltelijk vanuit onze eigen scholen en instellingen en gedeeltelijk aangevuld door samen te werken met onze ketenpartners. Op dit moment werken bij Koraal bijna 4.000 professionals samen aan deze ambitie.


Wie zoeken wij?


Een ervaren, analytische en gedreven business controller met goede communicatieve vaardigheden en een sterkte organisatiesensitiviteit. Hiermee ben je in staat om tegenstellingen te overbruggen.

Je beschikt over goede sociale vaardigheden in je contacten met directie(s), management en de veelvuldige andere in- en externe contacten op diverse niveaus. Je houdt je goed staande in intensieve onderhandelingssituaties, waarbij sprake is van tegengestelde belangen. Daarbij ben je klantgericht, maar tevens kritisch.

Daarnaast…
 • Beschik je over een bedrijfseconomische opleiding op HBO+/academisch niveau, die je bij voorkeur hebt aangevuld met een opleiding tot registercontroller of registeraccountant.
 • Heb je kennis van de organisatie, bedrijfsadministratie en externe wet- en regelgeving (o.a. op het gebied van verslaggeving, bekostigingsstelsels WLZ, Jeugdwet, WMO, speciaal onderwijs e.d.). Verder is kennis van geautomatiseerde informatieprocessen vereist.
 • Heb je 5-7 jaar werkervaring als business controller.
 • Ben je in staat om binnen de kaders zelfstandig te werken en problemen zelfstandig op te lossen, waarbij het herkennen van dwarsverbanden belangrijk is. Een proactieve houding is vereist bij het geven van adviezen en het aandragen en implementeren van oplossingen.
 • Heb je actuele kennis en vaardigheden van relevante instrumenten op het gebied van data management/BI, reporting tools, Microsoft Excel en de overige Office-toepassingen.
Wat bieden wij?

Een aantrekkelijke, zelfstandige functie binnen een informele organisatie waarin eigen initiatief en meedenken over nieuwe ontwikkelingen wordt gestimuleerd. Je komt in een ervaren team met betrokken collega's.
 • Een jaarcontract op basis van 36 uur per week, met uitzicht op een vaste overeenkomst.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie wordt ingeschaald in FWG 65 (min €3.738 en max €5.648 bruto per maand o.b.v. 36 uur)
 • Een meerkeuzesysteem aan arbeidsvoorwaarden (www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden), een collectieve zorgverzekering en eindejaarsuitkering (8,33%).
 • De mogelijkheid om hybride te werken.

Meer informatie


Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met Martin Lijssen (Concerncontroller) via 06 - 82929 355.

Er wordt gelijktijdig in- en extern geworven voor deze functie.

Voor het werken bij Koraal is een recente VOG vereist. Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.


Reageren


Spreekt deze uitdagende en veelzijdige functie je aan? Dan ontvangen wij graag je CV en uitgebreide motivatie, uiterlijk 26 oktober 2021.

Het streven is om de gesprekken te plannen op maandag 1 november 2021.