Zuyderland zoekt een

Senior Business Controller (36 upw)

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Onze afdeling

Zuyderland is met een jaaromzet van circa € 900 miljoen één van de belangrijkste zorgaanbieders op de Nederlandse zorgmarkt. Professionals werken bij Zuyderland in een aantrekkelijke werk- en leeromgeving. Iedere dag opnieuw wordt op hoog niveau innovatieve patiëntenzorg geleverd. Dat in een context van doelmatige zorg, een onderwerp dat met stijgende zorgkosten in Nederland steeds prominenter op de agenda staat. Zuyderland heeft een nieuwe meerjarenstrategie vastgesteld, waarvan de realisatie de komende jaren veel van ons allemaal zal vragen.

Binnen Finance vinden we het tot onze kerntaak behoren om dit belangrijke transitieproces op een professionele wijze te ondersteunen. Dat is, naast “running the business”, een hele uitdaging. Afdeling Business Control is een van de afdelingen binnen Finance die een belangrijke bijdrage levert aan dit veranderingsproces, middels deelname aan concrete projecten, maar ook in houding en attitude. Binnen Business Control zijn we druk bezig met diverse verbeterslagen, en daarbij kunnen we je hulp goed gebruiken. Op dit moment zoeken we een verbindende collega in de functie van (senior) business controller.

Jouw nieuwe baan

Als (senior) business controller wordt een grote bijdrage van je verwacht in de doorontwikkeling naar een transparante en doelmatige organisatie. Daarbij heb je specifieke verantwoordelijkheid voor de control van een of meerdere Resultaat Verantwoordelijke Eenheden (RVE).

Zie jij jezelf werken in een rol waarbij het spanningsveld tussen doelmatige besteding van middelen enerzijds en een groeiende zorgvraag anderzijds dagelijks voelbaar is? Denk je niet in hokjes? Kun jij het RVE-management met je financiële kompas begeleiden in deze reis?

We hebben ambitieuze plannen binnen Zuyderland, en ook het jaarplan binnen Business Control is uitdagend. Business Control wil de financiële stuurbaarheid van de organisatie vergroten en bedrijfseconomische inzichten middels kostprijzen en benchmarking vergroten. Daarnaast moet ook het omgevingsbewustzijn verhoogd worden, en is tevens het denken in termen van risicomanagement in toenemende mate belangrijk.

Van de (senior) business controller wordt een leidende rol op al deze gebieden verwacht. In je werkzaamheden word je ondersteund door een assistent-controller.

Wat neem je mee?

Je bent positief ingesteld met een vleugje humor. We werken hard aan de toekomst van Zuyderland, maar vinden werkplezier een belangrijke randvoorwaarde. Je bezit over goede communicatieve vaardigheden en durft gevraagd en ongevraagde adviezen te geven. Je pakt je verantwoordelijkheid en hebt aandacht voor het proces en relatie en kijkt over afdelingsgrenzen heen. Je bent een verbindende factor en werkt aandachtig en hebt oog voor detail.

Daarnaast beschik je over de volgende kennis en vaardigheden:

 • Een afgeronde opleiding op academisch niveau op het gebied van bedrijfseconomie of bedrijfskunde;
 • Postdoctorale controllersopleiding is een pré;
 • Uitstekend met Excel;
 • Kennis van SAP is een pré;
 • Ervaring in de zorgsector is een pré, maar zeker geen must.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een contract voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid kan het contract worden omgezet naar onbepaalde tijd.
 • Een werkweek van gemiddeld 36 uur. Een parttime dienstverband behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Een bruto maandsalaris in FWG 65 van € 3.850, - tot € 5.801, - bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De inschaling is afhankelijk van jouw relevante werkervaring.
 • Een aantrekkelijke vakantietoeslag (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%), Cao Ziekenhuizen.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Uitdaging! We hebben ontzettend veel leuke dingen te doen. Maar ook ruimte voor scholing, cursus en opleiding.
 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
 • Collectieve korting op een aanvullende ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON.
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Allianz).
 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken. Jouw thuiswerkplek wordt ingericht. Je ontvangt een vergoeding van 2 euro netto per thuiswerkdag. 
 • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals stoelmassages, loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.
 • Een hardloopteam en een wielerteam voor iedere medewerker op elk niveau.

Meer weten?

Wil je meer informatie of heb je nog enkele vragen? Neem dan gerust contact op met R. Conrads, manager afdeling Business Control & Zorgverkoop via r.conrads@zuyderland.nl of 06-83982609.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.