Stichting Pergamijn zoekt een

Senior clienbegeleider Herstal 11-13

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Senior begeleiders Gehandicaptenzorg Echt

Uren in overleg

Waar kom je terecht?
We bieden je de kans om als senior cliëntbegeleider binnen de woning Herstal het team binnen Herstal 11-13 te komen versterken.

Jouw baan.
De doelgroep die binnen Herstal 1 woont, zijn cliënten met een ernstige of matig verstandelijke beperking en een bijkomende gedragsproblematiek (ASS, hechtingsproblematiek). Ze hebben veelal een bewegings- en ontwikkelingsvraag maar ook belevingsgerichte activiteiten en inspelen op prikkelverwerking staan centraal. Het sociaal-emotioneel ontwikkelingsniveau van de cliënten is niet hoger dan 18 maanden. Er zit dus een grote discrepantie tussen ‘kunnen’ en ‘aankunnen’. De bewoners kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen wanneer hun wereld door interne of externe factoren verstoord wordt. Dit kan zich uiten in fysieke en/of verbale agressie naar de omgeving en zichzelf. Alle cliënten binnen Herstal 1, hebben hun eigen profiel op vlak van sensomotorische prikkelverwerking. Over- of onder gevoeligheid op vlak van prikkels bij onze cliënten speelt een belangrijke rol in hun dagprogramma. Uitgangspunt is 'normaal waar mogelijk, bijzonder waar nodig'. De relatie tussen cliënt en begeleider speelt hierbij een belangrijke rol. Binnen Herstal 1 wordt doelgericht, ondersteunend op de individuele cliënt gewerkt, waarbij samenwerking en overleg met het team, andere betrokken disciplines en het systeem rondom de cliënt erg belangrijk is. Het werk is dynamisch.

Jij…
 • werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger en je collega’s staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.
 • kunt prioriteiten stellen als geen ander in dit dynamische werk, je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en ben je in staat een goede samenwerking aan te gaan en in stand te houden. Je neemt deel in het multidisciplinair overleg.
 • beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Je bent een senior cliëntbegeleider met een positieve instelling en gaat geen uitdaging uit de weg, je durft op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn.
 • moet derhalve als senior cliëntbegeleider binnen deze woning goed kunnen schakelen om steeds opnieuw te bekijken wat de behoefte en vraag van de cliënt is.

Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven. Op basis van je senioriteit ben je in staat de samenwerking binnen het team op een positieve wijze te beïnvloeden, tegenstellingen te overbruggen en heb je een voorbeeldrol voor andere teamleden.
 • Je bent een kartrekker én verbinder.

Jouw achtergrond…
 • Je hebt een diploma in de zorg op tenminste MBO-niveau 4 of niveau HBO niveau 5.
 • Je hebt affiniteit met de gehandicaptenzorg.
 • Kennis Je hebt kennis van de beschreven doelgroep en kiezen voor de ondersteuning met zowel de begeleidende, medische als verzorgende aspecten.

Wij…
Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat.

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.

Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg FWG 45 (m.i.v. 1-12-2023: min. €2.766,- max. € 3.861,- o.b.v. 36 uur);
 • 144 verlofuren per jaar en 57 uren balansverlof (bij fulltime dienstverband);
 • Een eindejaars uitkering van 8.83% in 2023 en 8,33% de volgende jaren, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) aan. De kosten van de VOG vergoeden wij;
 • Herstal 1 te Echt is goed te bereiken vanuit Sittard, Echt, Beek, Heerlen en Maastricht en België (o.a. Maaseik, Kinrooi).

Meer weten?
Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met teammanager Sandra Snijders telefoon 06-20439608.

Jij gaat ervoor!
Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen? Solliciteer dan met je motivatie en cv.

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters Anja of Justin. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teammanager Sandra en een collega.

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.