Stichting Pergamijn zoekt een

Senior Cliëntbegeleider cluster Ernstig Meervoudig Beperkt-Senioren te Echt

Dienstverband

28,8 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Over Pergamijn
Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zijn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerker van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

Senior Cliëntbegeleider
Cluster
Ernstig Meervoudig Beperkt – Senioren
28,8 uur per week

Jouw werkomgeving
Binnen een compleet nieuwe locatie, namelijk Reeweg 1-3, wonen in totaal 16 cliënten met een ernstige meervoudige beperking. Per woning wonen er 8 cliënten. De meeste cliënten zijn niet mobiel. Omdat je veel alleen werkt, vraagt dit fysiek het nodige van een medewerker.

Ons doel is om te zorgen voor een omgeving, die aan sluit bij de specifieke vragen van de ernstig meervoudig beperkte cliënt. We streven er naar om een rustige en huiselijke sfeer te creëren waar cliënten zich thuis kunnen voelen en uitgedaagd worden in hun alertheid. Begeleiding moet flexibel zijn door de vaak sterk wisselende lichamelijke en psychische toestand van onze cliënten. Deze hebben ook een belangrijke signalerende rol om tijdig de zorg te kunnen bieden die op dat moment nodig is. Hierbij wordt steeds gezocht naar een balans tussen wat de cliënt zelf nog kan en waarbij deze ondersteuning nodig heeft. Hoe klein dat dit ook is. We werken binnen Reeweg volgens de LACCS methode.

Jouw Baan
Als Senior cliëntbegeleider werk je samen met de cliënten vanuit verbinding en relatie gericht aan het onderzoeken van de werklijke vraag van de cliënt en het realiseren van de doelen uit het ondersteuningsplan. Je respecteert de eigenheid van de cliënt en begeleidt en ondersteunt hen bij ADL-activiteiten, de integratie in hun verblijfsomgeving en het opzetten en onderhouden van een sociaal netwerk. Je signaleert en voert zowel individuele als groepsgerichte interventies uit, afhankelijk van en gericht op de specifieke vraag van de cliënt. Je participeert in het multidisciplinair overleg en voert overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers op basis van partnerschap. Je begeleidt stagiaires en leerlingen en hebt een coachende rol naar vrijwilligers. In deze functie krijg je te maken met uitdagende zorgvragen en complexe casuïstiek. Je hebt een coachende rol naar collega’s bij het realiseren van doelen uit het ondersteuningsplan. In deze functie krijg je te maken met uitdagende zorgvragen en complexe casuïstiek.

Wie zoeken we?
Je hebt een afgeronde relevante opleiding, voorkeur met verpleegkundige achtegrond, op MBO-niveau (kwalificatieniveau 4) of HBO-niveau (kwalificatieniveau 5), bijvoorbeeld Sociaal Pedagogisch Werk, Verpleegkunde of Sociaal Pedagogische Hulpverlening en minimaal drie jaar relevante werkervaring in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg of verpleegzorg. Daarnaast ben je geschoold en heb je ervaring in de zorg met senioren en EMB. Je bent een stevige persoonlijkheid, hebt een open en cliëntgerichte houding, weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand en kent je eigen grenzen en weet deze ook onder druk te bewaken. Je bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega’s en kijkt met een frisse en optimistisch blik naar problemen en uitdagingen. Op basis van je senioriteit ben je in staat de samenwerking binnen het team op een positieve wijze te beïnvloeden, tegenstellingen te overbruggen en heb je een voorbeeldrol naar andere teamleden. Het coachen van medewekers is je op het lijf geschreven. Verder vind je het aantrekkelijk om te werken in een organisatie die volop in beweging is en op dit moment een transformatie in de ondersteuning en begeleiding doormaakt van ‘van zorgen voor, naar zorgen dat’.

Wat bieden we?
Pergamijn is een organisatie die investeert in ontwikkeling en opleiding van medewerkers. Wij bieden een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in FWG 45.
Daarnaast biedt Pergamijn een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden, een collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met teamleider,
Yolande van der Beek, Y.vanderBeek@pergamijn.org

Heb je interesse?
Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie - onder vermelding van vacaturenummer CB084 - 201906 aanstaande naar vacatures@pergamijn.org.