Stichting Pergamijn zoekt een

Senior Clientbegeleider

Dienstverband

28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Senior cliëntbegeleider Gehandicaptenzorg, 28 uur, Sittard

Waar kom je terecht?
Walstro is een nieuwbouwproject, voor 20 cliënten met een licht- matig tot ernstige verstandelijke beperking in de leeftijd van 24 - 70 jaar. Volwassenen/senioren met een licht - matig, ernstige verstandelijke beperking in combinatie met autisme spectrum stoornissen. Een aantal van deze cliënten heeft een visuele en/of auditieve beperking. Binnen deze groepen ligt de nadruk met name op een sfeervolle, huiselijke en gestructureerde omgeving. Het instant houden van hun huidige ontwikkeling is belangrijk alsmede het accepteren van een achteruitgang. De begeleidingsstijl is gericht op het kijken naar de mogelijkheden, daarmee rekening houdend met de draagkracht- en het verouderingsproces van de cliënt. Het gebouw telt 3 etages, verdeeld in 2 woongroepen. Waarbij de woongroep op de 1ste verdieping is opgedeeld in 2 groepjes van 4 à 5 cliënten. Op deze manier kan er i.v.m. de zorgvraag van de cliënten kleinschaliger gewerkt worden. De cliënten die hier wonen hebben meer nabijheid nodig.

Jouw baan
Je gaat als senior cliëntbegeleider invulling geven aan de begeleiding daar waar de bewoners behoefte aan hebben, een cliëntgerichte houding staat hierbij centraal.

Je geeft uitvoering aan de ondersteuningsplannen, je ondersteunt bewoners bij ADL-activiteiten en neemt hun verzorging over waar nodig; zorgt voor een passende invulling van de dag en het opzetten en onderhouden van een sociaal netwerk. Je participeert in het multidisciplinair overleg en bent aanspreekpunt voor de familie en wettelijke vertegenwoordigers voor vragen over het ondersteuningsplan. De contacten met familie en wettelijk vertegenwoordigers vinden plaats op basis van partnerschap.

Jij…
 • bent een betrokken en enthousiaste senior cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, het plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt staat bij Pergamijn centraal en heeft zoveel mogelijk regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vormgeven.
 • werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met de cliënt en/of wettelijk vertegenwoordiger en je collega’s staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.
 • kunt prioriteiten stellen als geen ander in dit dynamische werk, je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden en bent stressbestendig. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en ben je in staat een goede samenwerking aan te gaan en in stand te houden. Je neemt deel in het multidisciplinair overleg.
 • beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Je bent een senior cliëntbegeleider met een positieve instelling en gaat geen uitdaging uit de weg, je durft op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega’s te zijn.
 • moet derhalve als senior cliëntbegeleider binnen deze woning goed kunnen schakelen om steeds opnieuw te bekijken wat de behoefte en vraag van de cliënt is.
 • Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven. Op basis van je senioriteit ben je in staat de samenwerking binnen het team op een positieve wijze te beïnvloeden, tegenstellingen te overbruggen en heb je een voorbeeldrol voor andere teamleden.
 • Je bent een kartrekker én verbinder.

Jouw achtergrond…
 • Je hebt een diploma in de zorg op MBO niveau 4 of HBO niveau;
 • Je hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie;
 • Je hebt affiniteit met de gehandicaptenzorg en wil graag ervaring op doen en/of ontdekken waar jouw talenten liggen. Die kans bieden wij je graag. Maar ook als je al ervaring hebt in de zorg en precies weet waar je kracht ligt gaan we graag het gesprek aan.

Wij…
 • Onze insteek is een langdurige samenwerking waarin jij in je kracht staat.
 • Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers. We bieden je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven.
 • Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 45 afhankelijk van je opleiding; (min. €2.605- max. € 3.640,- o.b.v. 36 uur);
 • 144 verlofuren per jaar (bij fulltime dienstverband) en regeling balansverlof.
 • Een eindejaarsuitkering van 8.83% in 2023 en 8,33% in volgende jaren, vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid.
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Labouré in Beek is goed te bereiken vanuit Sittard, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond en vanuit België (o.a. Maaseik en Kinrooi)

Interesse gewekt?
Nadere informatie over de functie-inhoud senior cliëntbegeleider kun je contact opnemen met Jessie Vroom, teammanager tel 06-43616408.

Wil je de recruiter spreken, bel dan naar 0475-479 666.

Jij gaat ervoor!
Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv.

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Anja of Justin. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teammanager Jessie en een collega.

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.