Stichting Pergamijn zoekt een

Senior cliëntbegeleider Ernstig Meervoudig Beperkt-Senioren

Dienstverband

28,8 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
"Ieder mens geeft het liefst zelf vorm aan zijn eigen leven. Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij invulling aan alle facetten van het leven: wonen, werken, vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een professionele partner en handelen vanuit ons hart, gelijkwaardigheid en respect."

Voor onze locatie Haeselaar 91-92 te Echt zijn wij op zoek naar:

Senior Cliëntbegeleider

28,8 uur per week

Jouw werkomgeving

Haeselaar 91/92 is gelegen op het terrein in Echt en bestaat uit twee woongroepen waar 14 cliënten wonen, en een dagbestedingsgroep. De woning richt zich voornamelijk op de ouder wordende cliënt met een matig tot ernstige verstandelijke beperking. Naast de verstandelijke beperking is er bij een deel van de cliënten sprake van een autisme spectrum stoornis, en/of aanverwante problemen (zintuigelijke problemen, prikkelverwerkingsproblemen). Het ondersteuningsklimaat is met name op gericht op het bieden van structuur en duidelijkheid aan cliënten binnen een huiselijke sfeer. De medewerkers zijn er op gericht om bij de cliënten wensen te achterhalen en te vertalen naar hun begeleiding. Er is vooral aandacht voor het volgen van de behoeftes van cliënten om te komen tot een prettige oude dag. Sommige cliënten worden begeleid vanuit een individueel programma.

Wat bieden we?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 45 afhankelijk van je opleiding;
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org. Voor meer informatie over deze functie kunt u zich wenden tot Nicole Janssen 06-42616148 of email n.janssen@pergamijn.org.

Heb je interesse?

Wil jij ons team in Echt komen versterken en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie onder vermelding van vacaturenummer cb042-202001 hier.

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.

Wie ben jij?

Een betrokken en enthousiaste senior cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega's zoals een teamleider, cliëntbegeleiders en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven. Op basis van je senioriteit ben je in staat de samenwerking binnen het team op een positieve wijze te beïnvloeden, tegenstellingen te overbruggen en heb je een voorbeeldrol voor andere teamleden. Jij bent een echte kartrekker en verbinder!

Opleiding en ervaring
 • Heb jij een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 4 of HBO niveau?
 • Heb je leidinggevende ervaring en/of ervaring in coaching?
 • Heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie?
 • Ben je bereid het vak te leren?