Stichting Pergamijn zoekt een

Senior cliëntbegeleider cluster Moeilijk Verstaanbaar Gedrag te Echt

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, daginvulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. Pergamijn biedt 24-uurs zorg aan cliënten.

Pergamijn is binnen het cluster Moeilijk Verstaanbaar Gedrag gestart met het ontwikkelen van een (behandel) programma voor cliënten met complexe zorgvragen: het project Hoog Complexe Zorg. Binnen de Eekhoornweg wonen twee groepen cliënten. Een groep cliënten met een licht verstandelijke beperking met bijkomende problematiek en cliënten met een matige verstandelijke beperking en bijkomende problemen. Naast de verstandelijke beperking is er bij al deze cliënten ook sprake van psychiatrische stoornissen en soms problematisch gedrag. Ook ontwikkelen wij binnen dit programma capaciteit voor crisisopvang en observatie. Voor deze locatie zijn wij per direct op zoek naar:

Senior cliëntbegeleiders Eekhoornweg 2A

28 tot 36 uur

Houd jij van complexe zorgvragen en kun jij deze, op basis van een passend ondersteuningsplan, omzetten in een passend begeleidingsaanbod? Heb je een (aantoonbaar) HBO werk en -denkniveau? Ben je creatief, een doorzetter en bezit jij over een gezonde dosis zelfreflectie en relativeringsvermogen? Dan ben jij de senior begeleider die onze cliënten zoeken!

Jouw werkomgeving

De cliënten op deze locaties kenmerken zich allemaal door een lichte verstandelijke beperking, met bijkomende psychiatrische stoornissen en ontwikkelingsproblemen in de eigen persoonlijkheid.

Deze cliënten ontmoeten we vaak als zij zich in een crisis bevinden of ontregeld zijn. In eerste instantie richten we ons op stabilisatie en observatie en bieden we ze vervolgens een gerichter aanbod van behandeling. Onze cliënten hebben vaak een langdurige ervaring in hulpverlening en zijn op zoek naar stabiele en overzichtelijke ondersteuning op alle leefgebieden. Je gaat werken binnen een locatie waarin een klein aantal cliënten wonen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. Zij beschikken allen over eigen appartement en hebben de mogelijkheid om, samen met jou, buiten deze eigen woning een zinvolle daginvulling te ontwikkelen. Je gaat werken op een locatie van Pergamijn waarbij in de directe omgeving een grote variëteit aan cliëntengroepen is en dagbesteding wordt aangeboden.

Vanzelfsprekend biedt Pergamijn een passend geheel van methodische ondersteuning en scholing.

Jouw baan

Als senior cliëntbegeleider ben je, naast het netwerk, een van de belangrijkste mensen in het leven van deze cliënten. De begeleiding van deze individuele cliënt is gericht op het bieden van structurele en eenduidige ondersteuning bij alle aspecten van het dagelijkse leven. Door deze begeleiding bied je die veiligheid en structuur waaraan de cliënt zich vast kan houden. Deze cliënten hebben jou heel erg nodig omdat zij deze noodzakelijke veiligheid en structuur zelf niet vorm kunnen geven. Ontbreekt deze veiligheid en structuur dan zullen deze cliënten vervallen in allerlei probleemgedrag. Jouw betrokkenheid geef je vorm op basis van een, op te stellen, methodisch ondersteuningsplan waar je samen met de gedragskundige verantwoordelijk voor bent. Je geeft dit ondersteuningsplan vorm door individuele, intensieve dagelijkse begeleiding van een of meerdere cliënten. Dit in (multidisciplinaire) afstemming met je collega's. Je bent onderdeel van een enthousiast begeleidings- en behandelingsteam. Samen met dit team werk je aan de individuele doelen van de cliënten. Je bent ambassadeur van onze visie op het werken met deze specifieke en bijzondere cliënten.

Wat bieden we?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
 • Arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de CAO Gehandicaptenzorg waarbij een marktconforme beloning het uitgangspunt is, 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Een dynamische werkomgeving binnen een enthousiast team waar ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief;
 • Veel mogelijkheden om bij te dragen aan het ontwikkelen van een passend programma van begeleiding en behandeling van deze cliënten.
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
 • Een inwerkprogramma bij start binnen het team en aandacht voor scholing en coaching gericht op deze doelgroep;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org .

Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Bert Lendemeijer, teamleider, telefoonnummer 06-15179703.

Heb je interesse?

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie naar job.4se1y@pergamijn.recruitee.com

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.

Wie ben jij?
 • Senior begeleiders of senior zorgverleners die bewust ervoor kiezen om met deze specifieke doelgroep te werken;
 • Een aantoonbaar HBO- werk/denkniveau met een relevant diploma op MBO 4-niveau (bv MMZ4) of Hbo-niveau (bv SPV, SPH, Verpleegkunde of Social Work);
 • Bij voorkeur minimaal drie jaar relevante werkervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg en/ of psychiatrie;
 • Je kunt zowel dag- als avonddiensten draaien in het kader van 24-uurs zorg;
 • Je staat stevig in je schoenen en beschikt over een flinke dosis zelfreflectie en relativeringsvermogen;
 • Je kunt goed afstand nemen en het overzicht houden en weet de juiste prioriteiten te stellen;
 • Naast het zelfstandig kunnen werken, ben je ook een teamspeler en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn.