Stichting Pergamijn zoekt een

Senior cliëntbegeleider cluster Moeilijk Verstaanbaar Gedrag te Echt

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, daginvulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. Pergamijn biedt 24-uurs zorg aan cliënten.

Op Eekhoornweg 2 in Echt wonen cliënten met een matig tot licht verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische problematiek. De focus is gericht op het bieden van perspectief, waarbij in de toekomst ook behandeling ingezet kan worden. Voor deze locatie zijn wij per direct op zoek naar:
Senior cliëntbegeleider Eekhoornweg 2 Echt

28 tot 36 uur
Als jij wilt weten hoe je dag eruit gaat zien, dan is deze baan niks voor jou. Elke dag is namelijk anders. Maar houd jij van complexe zorgvragen en kun jij deze, met behulp van een ondersteuningsplan, omzetten in een passend begeleidingsaanbod gericht op elke unieke cliënt? En ben je een echte teamplayer, kun je goed het overzicht bewaren en het team coachen op de doelen en afspraken? Ben je daarnaast creatief, een doorzetter die beschikt over een gezonde dosis zelfreflectie en relativeringsvermogen en een (aantoonbaar) HBO werk en -denkniveau? Dan ben jij de senior cliëntbegeleider die onze cliënten zoeken!
Jouw werkomgeving

De cliënten op Eekhoornweg 2 hebben een matig tot licht verstandelijke beperking, met bijkomende psychiatrische stoornissen zoals een autismespectrumstoornis en/of hechtingsproblematiek. Cliënten voelen zich snel onveilig in hun eigen lijf of in hun omgeving, wat zich kan uiten in verbale en/of fysieke agressie. Daarom is het bieden van dagstructuur, aangepast op het kunnen en aankunnen en daarnaast een veilige en overzichtelijke omgeving met stabiele medewerkers die een gevoel van onvoorwaardelijke acceptatie uitstralen, essentieel voor onze cliënten. Je gaat werken binnen een locatie waarin cliënten wonen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. Zij beschikken over een eigen appartement en hebben de mogelijkheid om, samen met jou, buiten de eigen woning een zinvolle daginvulling te ontwikkelen. Dat kan variëren van sportieve activiteiten, het helpen om structuur aan te brengen in de dag tot het samen werken aan de doelen zoals het bevorderen van de zelfstandigheid. Je gaat werken op de locatie Pepinusbrug met een variëteit aan cliëntengroepen en aanbod van dagbesteding.
Jouw baan

De ontwikkeling, het plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad waarover de cliënt zoveel mogelijk zelf de regie heeft. Je signaleert hoe de begeleiding naar de cliënten verloopt en hoe de samenwerking wordt vormgegeven. Je monitort de ondersteuningsplannen en stuurt bij daar waar nodig. Je hebt zicht op ieders kwaliteiten en coacht op doelen en afspraken vanuit het ondersteuningsplan van de cliënten. Dit doe je in samenwerking met de teamleider en de gedragskundige. Je bent je bewust van jouw functie en rol in samenwerking met je collega's, de verwanten, behandelaren, teamleider en gedragskundige. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage in de verdere doorontwikkeling van het zorgaanbod.

Wat bieden we?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
 • Arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de CAO Gehandicaptenzorg waarbij een marktconforme beloning het uitgangspunt is, 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Een dynamische werkomgeving binnen een enthousiast team waar ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief;
 • Veel mogelijkheden om bij te dragen aan het ontwikkelen van een passend programma van begeleiding en behandeling van deze cliënten.
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
 • Een inwerkprogramma bij start binnen het team en aandacht voor scholing en coaching gericht op deze doelgroep;
 • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
 • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
 • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org . Wil je meer informatie over de functie, aarzel dan niet en neem contact op met Evy Gorissen, teamleider, tel.nr 06 20371287, e.gorissen@pergamijn.org

Heb je interesse?

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan via de reactiebutton onderaan de vacature. Op 22 februari a.s. zijn in de middag op locatie Echt de gesprekken gepland.

Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.

Wie ben jij?

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander, weet het overzicht te houden en schakelt gemakkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijk vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven. Op basis van je senioriteit heb je een voorbeeldrol waarbij je in staat bent de samenwerking binnen het team op een positieve wijze te beïnvloeden, tegenstellingen te overbruggen en te kijken vanuit een breed perspectief. Jij bent een echte kartrekker en verbinder!

Opleiding en ervaring
 • Heb jij een afgerond diploma op minimaal MBO-niveau 4 en een denk/werkniveau op HBO niveau?
 • Heb je leidinggevende ervaring en/of ervaring in coaching?
 • Heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, psychiatrie, jeugdzorg en/of ouderenzorg?