Stichting Pergamijn zoekt een

Senior Cliëntbegeleider Moeilijk Verstaanbaar Gedrag

Dienstverband

28,8 - 32,4 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
"Ieder mens geeft het liefst zelf vorm aan zijn eigen leven. Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij invulling aan alle facetten van het leven: wonen, werken, vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een professionele partner en handelen vanuit ons hart, gelijkwaardigheid en respect." Bij Pergamijn zijn ca. 1200 zorgprofessionals en 600 vrijwilligers werkzaam die dagelijks kleur geven aan het leven van onze cliënten. Het werkgebied is groot: Midden-Limburg, Westelijke Mijnstreek, Parkstad en Heuvelland.
Senior Cliëntbegeleider

28,8 uur - 32,4 uur
Jouw werkomgeving

Binnen Herstal 11-13 wonen momenteel 11 cliënten, cliënt op de juiste plek is een actueel onderdeel. Zij hebben een verstandelijke beperking, veelal ernstig en er is sprake van co morbiditeit met psychiatrische problematiek, namelijk o.a. autismespectrumstoornis, hechtingsproblematiek. Ook hebben een aantal cliënten een prikkelverwerkingsstoornis. De emotionele ontwikkelingsleeftijd is niet hoger dan 36 maanden. Alle cliënten van Herstal 11-13 vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag wat tot uiting komt in destructief gedrag naar zichzelf in de vorm van automutilatie en/of naar materiaal, begeleiders en medecliënten. Binnen Herstal 11-13 wonen 2 cliënten die meerzorg ontvangen.

De begeleidingsintensiteit van de doelgroep is zeer intensief gezien het lage emotionele niveau. Voor de vervulling van de basale behoeften zijn onze cliënten afhankelijk van hun begeleider en hebben ze een grote behoefte aan nabijheid en aansturing / stimulering in activiteiten. De ondersteuningsbehoefte is in eerste instantie gericht op een gevoel van basisveiligheid van daaruit wordt eventueel gewerkt aan ontwikkeling. Er is dagelijks een duidelijk contrast merkbaar tussen kunnen en aankunnen wat vraagt om een voortdurende afstemming naar de cliënt toe. Uitgangspunt is 'normaal waar mogelijk, bijzonder waar nodig'. De relatie tussen cliënt en begeleider speelt hierbij een belangrijke rol. Binnen Herstal 11-13 wordt doelgericht, ondersteunend op de individuele cliënt gewerkt, waarbij samenwerking en overleg met het team, andere betrokken disciplines en het systeem rondom de cliënt erg belangrijk is.

Jouw baan

Als senior cliëntbegeleider ben je een onderdeel van een enthousiast begeleidingsteam waar een goede samenwerking centraal staat. Je signaleert hoe de begeleiding naar cliënten verloopt en hoe de samenwerking wordt vormgegeven. Je biedt ondersteuning bij het zoeken naar kwaliteiten zodat iedereen in de eigen kracht kan staan. Het is daarnaast ook belangrijk dat je als senior cliëntbegeleider blijft monitoren waar men staat in het OP-proces van cliënten en begeleidingsaanbod als klimaat te borgen. Hierbij is het nodig dat je bijsturing kunt geven waar dat nodig blijkt, eventueel in samenwerking met de teamleider en gedragskundige. In de samenwerking ben je je bewust van jouw taak en functie. Naast de samenwerking met de rest van het begeleidingsteam, de behandelaren, teamleider en gedragskundige werk je ook samen met verwanten. De verwanten spelen een belangrijke rol in het leven van de cliënt en het blijft een mooie uitdaging om het meedenken door verwanten daar waar mogelijk uit te breiden. We hebben daar gericht aandacht voor, waardoor het contact met de verwanten ook voor jou als senior cliëntbegeleider een vaste taak is.

Wat bieden we?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 45;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
Meer informatie:

Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met teamleider Leonie Schmitz telefoon 06-42615942 of een mail sturen: l.schmitz@pergamijn.org

Wie ben jij?

Ben je creatief, heb je veerkracht, kun je vroeg signaleren en bezit jij over een gezonde dosis zelfreflectie en relativeringsvermogen? Je hebt daarnaast een afgeronde relevante opleiding op HBO-niveau (kwalificatieniveau 5), bijvoorbeeld Verpleegkunde of Sociaal Pedagogische Hulpverlening en minimaal vijf jaar relevante werkervaring in de gehandicaptenzorg, en/ of psychiatrie. Herken je je in dit profiel, dan ben jij de senior begeleider die onze cliënten zoeken!