Stichting Pergamijn zoekt een

Senior cliëntbegeleider, uren in overleg, Echt (Zwaanweg 5-7)

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Senior cliëntbegeleider Zwaanweg 5-7

Uren zijn in overleg bespreekbaar

Waar kom je terecht?

Binnen Zwaanweg 5-7 wonen 14 cliënten. Zij hebben een verstandelijke beperking, veelal ernstig en er is sprake van comorbiditeit met psychiatrische problematiek, namelijk o.a. autismespectrumstoornis, hechtingsproblematiek. Jij komt vooral te werken op Zwaanweg 5. Op deze woning hebben een aantal cliënten een visuele beperking. De emotionele ontwikkelingsleeftijd is niet hoger dan 18 maanden. Alle cliënten vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag wat tot uiting komt in destructief gedrag naar zichzelf in de vorm van automutilatie en/of naar materiaal, begeleiders en medecliënten.

De begeleidingsintensiteit van de doelgroep is zeer intensief gezien het lage emotionele niveau. Voor de vervulling van de basale behoeften zijn onze cliënten afhankelijk van hun begeleider en hebben ze een grote behoefte aan nabijheid en aansturing / stimulering in activiteiten. De ondersteuningsbehoefte is in eerste instantie gericht op een gevoel van basisveiligheid van daaruit wordt eventueel gewerkt aan ontwikkeling. Binnen de woning wordt ook interne dagbesteding geboden. Dagelijks is een duidelijk contrast merkbaar tussen kunnen en aankunnen wat vraagt om een voortdurende afstemming naar de cliënt toe. Uitgangspunt is 'normaal waar mogelijk, bijzonder waar nodig'. De relatie tussen cliënt en begeleider speelt hierbij een belangrijke rol. Binnen Zwaanweg 5-7 wordt doelgericht, ondersteunend op de individuele cliënt gewerkt, waarbij samenwerking en overleg met het team, andere betrokken disciplines en het systeem rondom de cliënt erg belangrijk is.

Jij...
 • .. bent een betrokken en enthousiaste senior cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan.
 • ..gaat als professional samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven.
 • ..werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega's zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.
 • ..kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg.
 • ..beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.
… bent in staat om op basis van jouw senioriteit de samenwerking binnen het team op een positieve wijze te beïnvloeden, tegenstellingen te overbruggen en heb je een voorbeeldrol voor andere teamleden.

Jouw achtergrond
 • Je hebt een afgerond diploma in de zorg als Verzorgende 3IG, niveau 4 of HBO niveau.
 • Je hebt minimaal één jaar ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie.
 • Je bent bereidt het vak te leren.
Wat staat daar tegenover?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
 • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 45, de inschaling is afhankelijk van je opleiding; (min. €2.381,- max. €3.452,- o.b.v. 36 uur);
 • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
 • Een eindejaars uitkering van 8.33%m vakantietoeslag van 8% en ORT bij onregelmatigheid;
 • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
 • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) aan. De kosten van de VOG vergoeden wij;
 • De Zwaanweg 5-7 in Echt is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht en vanuit België (o.a. Kinrooi en Maasmechelen).
Meer weten?

Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Roger van Loo, tel. 06 20011760.

Wil je de recruiter spreken, bel dan naar 0475-479 666.

Jij gaat ervoor!

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer dan met je motivatie en cv.

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met één van de recruiters; Anja, Justin of Marie-Christine. Het tweede gesprek vindt plaats op locatie met de teamleider Roger van Loo.