Stichting Pergamijn zoekt een

Senior Cliëntbegeleider Walstro

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.Voor het team Walstro (woonlocatie doelgroep Senioren) te Sittard zoeken we een Senior Cliëntbegeleider voor 32- 36 uur per week.Jouw werkomgeving

Walstro is een nieuwbouwproject, voor 20 cliënten met een licht- matig tot ernstige verstandelijke beperking in de leeftijd van 24 - 70 jaar. Volwassenen/senioren met een licht - matig, ernstige verstandelijke beperking in combinatie met autisme spectrum stoornissen. Een aantal van deze cliënten heeft een visuele en/of auditieve beperking. Binnen deze groepen ligt de nadruk met name op een sfeervolle, huiselijke en gestructureerde omgeving. Het instant houden van hun huidige ontwikkeling is belangrijk alsmede het accepteren van een achteruitgang. De begeleidingsstijl is gericht op het kijken naar de mogelijkheden, daarmee rekening houdend met de draagkracht- en het verouderingsproces van de cliënt. Het gebouw telt 3 etages, verdeeld in 2 woongroepen. Waarbij de woongroep op de 1ste verdieping is opgedeeld in 2 groepjes van 4 a 5 cliënten. Op deze manier kan er i.v.m. de zorgvraag van de cliënten kleinschaliger gewerkt worden. De cliënten die hier wonen hebben meer nabijheid nodig.

Wat bieden we?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 45 afhankelijk van je opleiding;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
Meer informatie

Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Marjo Janssen, tel:0657542495

Heb je interesse?

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, solliciteer hier beneden.

Re-integratie kandidaten, eventueel boventallige medewerkers evenals interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure

Wie zoeken we?

Als senior cliëntbegeleider ben je een onderdeel van een enthousiast begeleidingsteam waar een goede samenwerking centraal staat. Je signaleert hoe de begeleiding naar cliënten verloopt en hoe de samenwerking wordt vormgegeven. Je biedt ondersteuning bij het zoeken naar kwaliteiten zodat iedereen in de eigen kracht kan staan. Het is daarnaast ook belangrijk dat je als senior cliëntbegeleider blijft monitoren waar men staat in het OP-proces van cliënten en begeleidingsaanbod als klimaat te borgen. Hierbij is het nodig dat je bijsturing kunt geven waar dat nodig blijkt, eventueel in samenwerking met de teamleider en gedragskundige. In de samenwerking ben je je bewust van jouw taak en functie. Naast de samenwerking met de rest van het begeleidingsteam, de behandelaren, teamleider en gedragskundige werk je ook samen met verwanten. De verwanten spelen een belangrijke rol in het leven van de cliënt en het blijft een mooie uitdaging om het meedenken door verwanten daar waar mogelijk uit te breiden. We hebben daar gericht aandacht voor, waardoor het contact met de verwanten ook voor jou als senior cliëntbegeleider een vaste taak is. Ben je creatief, heb je veerkracht, kun je vroeg signaleren en bezit jij over een gezonde dosis zelfreflectie en relativeringsvermogen?

Opleiding
  • Heb jij een afgeronde diploma in de zorg op MBO-niveau 4 of HBO niveau met relevante werkervaring?
  • Heb je ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg of vergelijkbaar ?
  • Ben je bereid het vak te leren?