Zuyderland zoekt een

(Senior) Controller (0,8 – 1,0 fte)

Dienstverband

32-36 uur

Opleidingsniveau

HBO, WO, HBO+

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Help de zorghelden!

Het Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland (MSB) is een coöperatie van medisch specialisten die nauw samenwerkt met Zuyderland MC. Doelstelling van het MSB is het bieden van toegankelijke, efficiënte en veilige basis, specialistische en topklinische zorg van hoogwaardige kwaliteit, georganiseerd vanuit het belang en het perspectief van de patiënt en zijn verwijzer. Onderwijs, opleidingen en wetenschapsactiviteiten zijn als een vast onderdeel verankerd in het beleid.

Het MSB wordt bestuurd vanuit de structuur van een professionele organisatie, met een bestuur en een directeur die worden ondersteund door een bureau. Wij zijn voor het bureau op zoek naar een

(Senior) Controller (0,8 – 1,0 fte)

Als (senior) controller ben je gesprekspartner van bestuur en de vakgroepen en zorg je ervoor dat zowel vanuit financieel oogpunt als wat betreft bedrijfsvoering optimaal de bedrijfsprocessen aangestuurd kunnen worden. Om dit waar te maken organiseer jij – in afstemming met alle benodigde partners - de stappen binnen de planning- & control cyclus. Tot je verantwoordelijkheid behoort ook het opstellen van de jaarrekening, het ondersteunen tijdens de accountantscontrole en een bijdrage leveren aan het bewaken van de financiële beheersingsmaatregelen.

Je stelt jaarlijks het raamwerk op waarbinnen de opbrengsten van het MSB op een transparante en evenwichtige wijze worden verdeeld tussen de vakgroepen. Je stelt de (productie)begroting op, monitort de resultaten en bedrijfsprocessen, stelt businesscases op en doet gevraagd en ongevraagd voorstellen voor verbeteringen. Daarnaast ben je contactpersoon voor zaken over financiën, productie, managementinformatie en beleidsvoorbereiding op het gebied van financiën en bedrijfsvoering.

Een belangrijk onderdeel van de functie is het inzichtelijk maken van de financiële gevolgen van nieuw beleid, dienstverleningsovereenkomsten en samenwerkingen, het analyseren van voorstellen en het meedenken over de beste manier waarop doelen behaald kunnen worden. Vanuit je functie neem je deel aan diverse (ziekenhuisbrede) projecten.


Profiel

Van de kandidaat wordt verwacht:

 • Een afgeronde universitaire en/of hbo-opleiding op bedrijfseconomisch en/of bedrijfskundig gebied.
 • Bij voorkeur werkervaring op het gebied van financiën in de ziekenhuiszorg of bij een zorgverzekeraar.
 • Kennis van ziekenhuisorganisaties en ervaring met het werken met (vakgroepen van) medisch specialisten is een pre.
 • Je beschikt over goede kennis van Excel.
 • Je analyseert gegevens grondig, scheidt hoofd- van bijzaken en legt de nodige verbanden, je weet ‘door de cijfers heen te kijken’.
 • Je communiceert helder, bent een goede en stevige gesprekspartner. Je straalt betrouwbaarheid en deskundigheid uit.
 • Je bent proactief, verbindend, overtuigend en je durft de lead te nemen.
 • Je weet je zaken in de juiste context begrijpelijk, duidelijk en correct uit te leggen zowel mondeling als schriftelijk.
 • Om de totale processen te overzien is het van belang dat je in het bezit bent van een goede helicopterview en je in staat bent om de vinger op de zere plek te leggen waarna je als deskundige op de inhoud en eventueel in samenwerking met andere stakeholders met oplossingen komt.


Ons aanbod

Een uitdagende baan in een leuk en betrokken team in een dynamische en inspirerende omgeving. Een afwisselende functie waarbij veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en ruimte voor eigen initiatief.

 • Een dienstverband voor 32-36 uur (afhankelijk van je wens) in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de intentie omgezet te worden in onbepaalde tijd.
 • Inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een eindejaarsuitkering (8,33%) en een vakantietoelage (8,33%).
 • Regelmatig werk je in de avonduren.


Inlichtingen

Informatie kan worden ingewonnen bij Tosca Steinbrück, directeur MSB, tel.nr. 06-47790101.
Schriftelijke sollicitaties vergezeld van een curriculum vitae, kunnen tot 8 april 2020 gestuurd worden naar Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland, Postbus 5500, 6130 MB Sittard of per mail via msb-recruitment@zuyderland.nl .


Over Zuyderland Medisch Specialistisch Bedrijf

Per 1 januari 2015 is het coöperatief Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland opgericht, waarin vrijgevestigd medisch specialisten en medisch specialisten in loondienst zijn verenigd. Binnen MSB Zuyderland zijn circa 400 medisch specialisten actief. De medisch specialisten hebben zich verenigd in vakgroepen. Zuyderland is een van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) en sedert 2003 NIAZ-geaccrediteerd.


Aanvullende informatie
Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.