Stichting Pergamijn zoekt een

(Senior) Gedragskundigen (Orthopedagoog Generalist)

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HAVO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, dag invulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzes, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur. De kernwaarden van Pergamijn zijn: samenwerken op basis van wederzijds respect en vertrouwen; laten zien wat je doet en doen wat je afspreekt; groeien door kennisontwikkeling; en mensen het beste uit zichzelf laten halen.

(Senior) Gedragskundigen (orthopedagoog generalist)

28-36 uur

Jouw baan

Als gedragskundige ben je als (regie-) behandelaar verbonden aan verschillende woon- of dagbestedingslocaties. Je hebt een actieve rol bij het realiseren van de kwaliteit van leven van cliënten en het stimuleren van eigen zeggenschap op zijn of haar leven. Je signaleert mogelijke knelpunten in ontwikkeling en gedrag, voert psychologisch/orthopedagogisch onderzoek uit en staat in contact met het gehele cliëntsysteem. Je bent nadrukkelijk aanwezig 'op de werkvloer' om teams te ondersteunen en te adviseren om het gewenste pedagogische klimaat te realiseren en je geeft adviezen aan begeleiders en teams die gericht zijn op begeleiding en ondersteuning van de cliënten. Je bent verantwoordelijk voor het inhoudelijke hulp- en begeleidingsproces m.n. uitgedrukt in het opstellen en laten uitvoeren van het ondersteunings- en behandelplan. Daarnaast zie je er als regiebehandelaar op toe dat de multidisciplinaire inzet en samenwerking rondom de cliënt in lijn is met de gestelde (behandel- en begeleidings)doelen. Dat doe je in nauwe samenwerking met andere professionals zoals de teamleider, senior cliëntbegeleider en de professionals van ons gezondheidscentrum.

En nog meer uitdagingen

Je krijgt de ruimte en vragen om je bezig te houden met beleidsmatige activiteiten en visieontwikkeling met centrale doelen: zorgvernieuwing en kwaliteitsverbetering. Tevens ben je een inhoudelijke sparringpartner voor de leidinggevenden en zet je inhoud, kwaliteit van begeleiding en innovaties van de zorg op de agenda. Als Senior gedragskundige ben je, door jouw kennis en ervaring, een vraagbaak voor je collega's van de expertisegroep gedragskundigen. Vanuit die rol draag je bij aan de deskundigheidsbevordering van collega's en de expertisegroep als geheel.

at bieden we?

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou.

Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; Salaris min. € 3084,= tot max. € 5296, = bruto op basis van een fulltime dienstverband;
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Een interessante werkkostenregeling waarmee je als medewerker voordeel kan hebben bij de aanschaf van een fiets, tablet, smartphone of tablet, voordeel met bedrijfsfitness of korting op de contributie van je sportvereniging en meer;
  • Wij vinden een fijne werksfeer belangrijk. Daarom vergoedt Pergamijn een keer per jaar een teamactiviteit naar keuze.
  • Onze Personeelsvereniging organiseert leuke activiteiten zoals stedentrips, musicalkaartjes, creatieve workshops en nog veel meer.
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij.
Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.pergamijn.org. Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met Mart van der Aa, teamleider, tel. 06- 36545856.

Heb je interesse?

Wil je deel uitmaken van ons team en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie - vóór 9 februari 2020 via job.vluld@pergamijn.recruitee.com

Wie ben je

Je hebt een ruime ervaring als gedragskundige en een afgeronde opleiding op WO niveau. Daarnaast is de postacademische opleiding tot Orthopedagoog-Generalist een absolute pré. Je loopt warm voor en hebt bij voorkeur ervaring in de gehandicaptenzorg en/of een brede oriëntatie en ervaring in aanverwante werkvelden. Je bent een stevige persoonlijkheid en hebt een open en cliëntgerichte houding. Je weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand en weet ook onder druk je eigen grenzen te bewaken. Je bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega's en kijkt met een frisse en optimistische blik naar problemen en uitdagingen.

Je bent in staat om de samenwerking binnen het team op een positieve wijze te beïnvloeden, tegenstellingen te overbruggen en hebt een voorbeeldrol naar andere teamleden.