Laurentius Ziekenhuis zoekt een

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (19-122)

Dienstverband

20 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wie ben jij?

Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige begeleid en behandel je patiënten en diens relaties met (psychosociale) problemen die samenhangen met ziekte, opname en behandeling. Je verzorgt zelfstandig therapieprogramma's voor psychiatrische patiënten en diens naasten gericht op psycho-educatie, psychosociale begeleiding en voert vaardigheidstrainingen uit. Je stelt sociaal psychiatrische behandelplannen in overleg met behandelaars op en voert deze ook uit. Evaluatie hoort ook bij dit proces. Daarnaast lever je een bijdrage aan de diagnostiek. Je geeft voorlichting over diverse onderwerpen aan patiënten en hun relaties en participeert in casusbesprekingen, intervisie en klinische lessen.

Jouw nieuwe werkplek

De PAAZ beschikt over 43 bedden, verdeeld over een open en een gesloten unit. Daarbij zijn er 18 deeltijd behandelingsplaatsen, een polikliniek en ook vindt er consultatie plaats. Op de PAAZ zijn verschillende disciplines werkzaam zoals psychiaters, artsen in opleiding, therapeuten, SPV'ers en psychologen. Dit maakt deze afdeling dynamisch met een breed scala aan behandelingen. Uitgangspunt is dat de zorg rond de patiënt wordt georganiseerd en niet de patiënt rond de zorg. In feite komt het er op neer dat steeds de vraag wordt gesteld wat de persoon nodig heeft. De patiënt, familie en netwerk spelen daarbij een belangrijke rol.

Wat vragen wij van jou?
  • Afgeronde opleiding tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige
  • Aantoonbare ervaring in het leiden van groepssessies en gesprekken
  • Brede ervaring en affiniteit binnen het werkveld psychiatrie
Wat krijg je daarvoor terug?

Niet alleen onze patiënten verdienen het beste, ook jij als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Daarom bieden wij afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring een salaris ingeschaald in functiegroep 55 - volgens de Cao ziekenhuizen en een contract voor de duur van een jaar met de intentie deze te verlengen. Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier .

Informatie en procedure

Wil je meer informatie over de functie? Bel dan met Roel Steffanie, teamleider PAAZ, telefoonnummer 0475-382576.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Wieteke den Os, recruiter, telefoonnummer 0611380065

Solliciteren kan via onderstaand formulier.