Laurentius Ziekenhuis zoekt een

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (24-36 uur)

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Ziekenhuizen
Kun jij geduld combineren met zeker én direct handelen?
Dan ben jij onze nieuwe Sociaal psychiatrisch verpleegkundige!

De functie
Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige begeleid en behandel je patiënten en diens relaties met (psychosociale) problemen die samenhangen met ziekte, opname en behandeling. Je verzorgt zelfstandig therapieprogramma's voor psychiatrische patiënten en diens naasten gericht op psycho-educatie, psychosociale begeleiding en voert vaardigheidstrainingen uit. Je stelt sociaal psychiatrische behandelplannen in overleg met behandelaars op en voert deze ook uit. Evaluatie hoort ook bij dit proces. Daarnaast lever je een bijdrage aan de diagnostiek. Je geeft voorlichting over diverse onderwerpen aan patiënten en hun relaties en participeert in casusbesprekingen, intervisie en klinische lessen.

Jouw nieuwe werkplek
Op de PAAZ zijn verschillende disciplines werkzaam zoals Verpleegkundige, psychiaters, psychologen, artsen in opleiding, therapeuten, verpleegkundig specialist en SPV.
Salima (verpleegkundig specialist GGZ), Myranda (psychiatrisch verpleegkundige) en Annechien (sociaal psychiatrisch verpleegkundige) vertellen je graag meer over de afdeling en het werken binnen de PAAZ.

"Binnen het ziekenhuis is de PAAZ een belangrijke afdeling. Hier wordt namelijk het psychisch en somatisch welzijn naast elkaar gelegd. Dit is zeer van belang, aangezien het verbonden staat met elkaar. In de ziekenhuispsychiatrie bieden wij psychiatrische zorg gericht op de populatie patiënten met complexe somatisch- psychiatrische co-morbiditeit. Je werkt in een multidisciplinair team, waarbij de behandeling zowel individueel als in groepsverband geboden wordt. Er is een grote variatie aan combinaties van aandoeningen en zorgzwaarte, waarbij maatwerk erg van belang is. Dit maakt het werk heel uitdagend en geen dag is hetzelfde. Iedere dag leer je weer bij, van je collega verpleegkundigen, maar ook van de andere disciplines die hier werkzaam zijn.
Binnen de PAAZ wordt er samengewerkt aan verbetering. Je wordt actief uitgenodigd om mee te bouwen en je steentje bij te dragen. De vele nieuwe ontwikkelingen die momenteel ingezet zijn, bieden de ideale mogelijkheid om je eigen piketpaaltjes te slaan en jouw functie naar eigen wens vorm te geven. De collega's van de PAAZ zijn leergierig en betrokken en de samenwerking is erg prettig. Er zijn korte lijnen en je kunt snel overleggen met je collega's. Zo leer je elkaar goed kennen en weet wat je aan elkaar hebt. Het is een veilig team om je eigen regie te nemen, met ideeën te komen en samen te sparren. En naast het serieuze werken, kunnen we ook enorm lachen met elkaar!
In onze toekomstige collega zoeken we dan ook iemand die hierbij kan aansluiten. Iemand die een open houding heeft en betrokken is. Er zijn verschillende mogelijkheden om je binnen de PAAZ verder te ontwikkelen als verpleegkundige. Leergierigheid wordt dus enorm gemotiveerd hier en er wordt samen met jou bekeken wat mogelijk is."

Wat vragen wij van jou
  • Je hebt een afgeronde opleiding tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige;
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het leiden van groepssessies en gesprekken;
  • Je hebt brede ervaring en affiniteit binnen het werkveld psychiatrie.
Wat krijg je daarvoor terug?
  • Salaris tussen €3.115 en €4.391 bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 55). Inschaling vindt plaats op basis van relevante kennis en werkervaring;
  • Zowel parttime als fulltime in te vullen (24 tot 36 uur per week);
  • Een contract voor onbepaalde tijd;
  • 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.
Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier.

Informatie en procedure
Wil je meer informatie over de functie of vrijblijvend kennis maken met de afdeling? Bel dan met Roel Steffanie of Remco Claessen teamleiders PAAZ, telefoonnummer 0475-382576 of 0475-382566. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Malou Heijnen, recruiter, telefoonnummer 06-46241184.

Indien je aan de functie eisenvoldoet ontvang je van ons een persoonlijke uitnodiging.